第204页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
C
Every week, Brad’s parents give him $12. It is not a gift. In fact, Brad makes that money himself. Each day, Brad takes out the rubbish, does the dishes and walks the family dog.The problem is that Brad’s money goes away so quickly. Brad buys hundreds of toys. When he wants to go to the movies with friends, he can never cover a ticket. The money seems to burn a hole(洞) in his pocket.One day, Brad’s mum says to him, “You should make a budget.”“What’s that?” asks Brad.“It’s a plan of how you spend your money. You put the money into different parts for different kinds of things, like toys and snacks. You spend only as much as your budget allows(允许). In that way, you’re sure to have money for different things,” says his dad.“Sounds great,” says Brad. “Will you help me make one?”Then, they put the money into different parts for snacks, toys, movies and books. There are also two special parts, one for helping others and the other for Brad’s savings.From that day on, Brad always has enough money. At the end of the year, he gives away $80 to the old people’s home. Helping those in need makes Brad feel good. He then uses some of his savings to buy a small robot. That makes him feel good too.
()42. Brad makes the money by .
A. selling his old toys
B. doing housework
C. asking parents for help
D. working in a cinema
()43. Why does Brad make a budget?
A. Because he has too much money.
B. Because he spends money quickly.
C. Because there is a hole in the pocket.
D. Because his pocket is too small for the money.
()44. Which is the correct order of the following things?
①Brad helps people in need.
②Brad buys a lot of toys.
③Brad puts his money into different parts.
④Brad’s dad tells him what a budget is.
A. ①④③②
B. ②④③①
C. ②③④①
D. ④③②①
()45. What do we know about Brad’s budget?
A. He plans to spend more money on toys.
B. He saves two dollars every week now.
C. He makes the budget without his parents’ help.
D. He gives some money to the old people’s home.
Every week, Brad’s parents give him $12. It is not a gift. In fact, Brad makes that money himself. Each day, Brad takes out the rubbish, does the dishes and walks the family dog.The problem is that Brad’s money goes away so quickly. Brad buys hundreds of toys. When he wants to go to the movies with friends, he can never cover a ticket. The money seems to burn a hole(洞) in his pocket.One day, Brad’s mum says to him, “You should make a budget.”“What’s that?” asks Brad.“It’s a plan of how you spend your money. You put the money into different parts for different kinds of things, like toys and snacks. You spend only as much as your budget allows(允许). In that way, you’re sure to have money for different things,” says his dad.“Sounds great,” says Brad. “Will you help me make one?”Then, they put the money into different parts for snacks, toys, movies and books. There are also two special parts, one for helping others and the other for Brad’s savings.From that day on, Brad always has enough money. At the end of the year, he gives away $80 to the old people’s home. Helping those in need makes Brad feel good. He then uses some of his savings to buy a small robot. That makes him feel good too.
()42. Brad makes the money by .
A. selling his old toys
B. doing housework
C. asking parents for help
D. working in a cinema
()43. Why does Brad make a budget?
A. Because he has too much money.
B. Because he spends money quickly.
C. Because there is a hole in the pocket.
D. Because his pocket is too small for the money.
()44. Which is the correct order of the following things?
①Brad helps people in need.
②Brad buys a lot of toys.
③Brad puts his money into different parts.
④Brad’s dad tells him what a budget is.
A. ①④③②
B. ②④③①
C. ②③④①
D. ④③②①
()45. What do we know about Brad’s budget?
A. He plans to spend more money on toys.
B. He saves two dollars every week now.
C. He makes the budget without his parents’ help.
D. He gives some money to the old people’s home.
答案:
C 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了布拉德每周通过做家务赚取零花钱,起初他花钱跟赚钱一样快,后来在父母的帮助下,他学会了做预算,第一年他将存下来的80美元捐给了养老院,帮助他人使他自己感觉也不错。
42.B [解析]推理判断题。根据第一段最后一句“Each day,Brad takes out the rubbish,does the dishes and walks the family dog.”可知,布拉德每天倒垃圾、洗碗和遛狗,这些都属于家务活。所以布拉德是通过做家务来赚钱的。故选B。
43.B [解析]细节理解题。根据第二段第一句“The problem is that Brad’s money goes away so quickly.”可知,布拉德花钱太快了,所以他才需要做预算。故选B。
44.B [解析]细节理解题。根据文中的“Brad buys hundreds of toys.”可知,布拉德买了很多玩具;然后根据“‘It’s a plan of how you spend your money...’says his dad.”可知,布拉德的爸爸告诉他什么是预算;接着根据“Then,they put the money into different parts for snacks,toys,movies and books.”可知,他们把钱分成了不同的部分;最后根据“At the end of the year,he gives away $80 to the old people’s home.”可知,布拉德帮助了有需要的人。所以事件发生的正确顺序是②④③①。故选B。45.D [解析]细节理解题。根据“At the end of the year,he gives away $80 to the old people’s home.”可知,年底,他给养老院捐赠了80美元。故选D。
42.B [解析]推理判断题。根据第一段最后一句“Each day,Brad takes out the rubbish,does the dishes and walks the family dog.”可知,布拉德每天倒垃圾、洗碗和遛狗,这些都属于家务活。所以布拉德是通过做家务来赚钱的。故选B。
43.B [解析]细节理解题。根据第二段第一句“The problem is that Brad’s money goes away so quickly.”可知,布拉德花钱太快了,所以他才需要做预算。故选B。
44.B [解析]细节理解题。根据文中的“Brad buys hundreds of toys.”可知,布拉德买了很多玩具;然后根据“‘It’s a plan of how you spend your money...’says his dad.”可知,布拉德的爸爸告诉他什么是预算;接着根据“Then,they put the money into different parts for snacks,toys,movies and books.”可知,他们把钱分成了不同的部分;最后根据“At the end of the year,he gives away $80 to the old people’s home.”可知,布拉德帮助了有需要的人。所以事件发生的正确顺序是②④③①。故选B。45.D [解析]细节理解题。根据“At the end of the year,he gives away $80 to the old people’s home.”可知,年底,他给养老院捐赠了80美元。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看