第146页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
B 新素材 人工智能餐厅 (2025·扬州中学树人集团期末)
人工智能给人们的生活带来了极大的便利。这不,中国第一家人工智能餐厅也来了。让我们一起来看一看吧!
Do you often eat out for breakfast or other meals? It's said that China's first AI canteen(人工智能餐厅) without any waiter and cook opened in Shanghai. The canteen has all the eight great foods of China, and more than 30 kinds of breakfast for people to choose from. The robots(机器人) in the canteen are so smart that they can make lots of delicious food. After cooking, the robots put the food into boxes. People can eat the food there and they can also take the food away.
How to pay for(支付) the food in the AI canteen? What people have to do is to place their food on a smart desk and the computer will tell them the price of the meal. People can pay it in many ways, such as bank cards, QR codes and cash(现金).
At the canteen's food areas, people can find different kinds of foods for their meals. For example, if people like spicy food, they can go to the Sichuan food area. If people like sweets, they can go to the Guangdong food area. Many people who work nearby say that $\boldsymbol{▲}$ because of the AI canteen. They can enjoy the tasty food and then have a break before going back to work. So more and more people like to go to the AI canteen for meals.

1. What can you see in the AI canteen?
A. The robots are cooking food.
B. The waiters are busy working.
C. People have kinds of Western food.
D. There's only one food area.
2. 中考新考法 辨别事实与观点 According to the passage, which of the following is TRUE?
A. The AI canteen only serves breakfast.
B. People can't take food out of the AI canteen.
C. You can use paper money to pay for food in the AI canteen.
D. More people come to the AI canteen because the food is more delicious.
3. 中考新考法 句子还原 Which sentence can be put in $\boldsymbol{▲}$?
A. they have more free time
B. they can have free food
C. they learn to cook
D. they like the robots
4. We can use the following words to describe(描述) the AI canteen properly EXCEPT
A. helpful
B. easy
C. modern
D. cheap
人工智能给人们的生活带来了极大的便利。这不,中国第一家人工智能餐厅也来了。让我们一起来看一看吧!
Do you often eat out for breakfast or other meals? It's said that China's first AI canteen(人工智能餐厅) without any waiter and cook opened in Shanghai. The canteen has all the eight great foods of China, and more than 30 kinds of breakfast for people to choose from. The robots(机器人) in the canteen are so smart that they can make lots of delicious food. After cooking, the robots put the food into boxes. People can eat the food there and they can also take the food away.
How to pay for(支付) the food in the AI canteen? What people have to do is to place their food on a smart desk and the computer will tell them the price of the meal. People can pay it in many ways, such as bank cards, QR codes and cash(现金).
At the canteen's food areas, people can find different kinds of foods for their meals. For example, if people like spicy food, they can go to the Sichuan food area. If people like sweets, they can go to the Guangdong food area. Many people who work nearby say that $\boldsymbol{▲}$ because of the AI canteen. They can enjoy the tasty food and then have a break before going back to work. So more and more people like to go to the AI canteen for meals.
1. What can you see in the AI canteen?
A. The robots are cooking food.
B. The waiters are busy working.
C. People have kinds of Western food.
D. There's only one food area.
2. 中考新考法 辨别事实与观点 According to the passage, which of the following is TRUE?
A. The AI canteen only serves breakfast.
B. People can't take food out of the AI canteen.
C. You can use paper money to pay for food in the AI canteen.
D. More people come to the AI canteen because the food is more delicious.
3. 中考新考法 句子还原 Which sentence can be put in $\boldsymbol{▲}$?
A. they have more free time
B. they can have free food
C. they learn to cook
D. they like the robots
4. We can use the following words to describe(描述) the AI canteen properly EXCEPT
D
.A. helpful
B. easy
C. modern
D. cheap
答案:
1.A [解析]细节理解题。根据“The robots(机器人) in the canteen are so smart that they can make lots of delicious food.”可知,在智能餐厅里我们可以见到机器人做饭。故选A。
2.C [解析]细节理解题。根据“People can pay it in many ways,such as bank cards,QR codes and cash(现金).”可知,在智能餐厅里人们可以用现金支付。故选C。
3.A [解析]句子还原题。根据“They can enjoy the tasty food and then have a break before going back to work.”可知,许多在附近上班的人们认为智能餐厅让他们有了更多的空闲时间。选项A“他们有更多的空闲时间”符合语境。故选A。
4.D [解析]细节理解题。通读全文可知,文章主要介绍了人工智能餐厅的现代化、方便和智能化,没有提到智能餐厅里食物的价格,因此选项D“便宜的”不符合题意。故选D。
2.C [解析]细节理解题。根据“People can pay it in many ways,such as bank cards,QR codes and cash(现金).”可知,在智能餐厅里人们可以用现金支付。故选C。
3.A [解析]句子还原题。根据“They can enjoy the tasty food and then have a break before going back to work.”可知,许多在附近上班的人们认为智能餐厅让他们有了更多的空闲时间。选项A“他们有更多的空闲时间”符合语境。故选A。
4.D [解析]细节理解题。通读全文可知,文章主要介绍了人工智能餐厅的现代化、方便和智能化,没有提到智能餐厅里食物的价格,因此选项D“便宜的”不符合题意。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看