2025年实验班提优大考卷七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷七年级英语上册译林版》

第154页
D 跨学科 红色在中国文化中的重要性及象征意义 (2025·南京建邺区期末)
Chinese people like the red colour a lot. Even now,Chinese people like to refer to ourselves as Chizi,meaning the red descendant(子孙).
Red represents the motherland and authority. Official uniforms of the Tang Dynasty were red. In the Qing Dynasty,red was used on official caps to show different rankings. As we know,the Five-starred Red Flag was first raised on October 1st,1949. Even nowadays,headlines(大字标题)of official documents(文件)are painted in red. This is why they are called red-head documents.
For ordinary people,red stands for happiness. For example,the word "double happiness" used for weddings is red. The bride(新娘)wears red clothes which are different from the white gowns(女礼服)of the west. During the Chinese Spring Festival,people will give red packets with money inside to the children as good wishes. Couplets(对联)hanging on both sides of the doors are written on the red paper. The word red equals prettiness. The expression "hongyan" meaning the red colour is a synonym(同义词)of "a beautiful girl". Red is also one of the most popular words used in the names of Chinese women. But in traffic lights,red means stopping. This is how the Westerners like to use the red colour. It is because red is very bright,and is good for warning purposes. But it doesn't really have any negative meanings.
根据短文内容回答问题。
1. What does Chizi mean?
It means the red descendant./The red descendant.

2. When was the Five-starred Red Flag first raised?
The Five-starred Red Flag was first raised on October 1st,1949./On October 1st,1949.

3. Why are official documents called red-head documents?
Because headlines of official documents are painted in red.

4. When will people give red packets?
During/At the Chinese Spring Festival.

5. 中考新考法 开放式谈个人对于红色的看法 What do you think of the red colour?
I think red is a bright colour,because it can represent happiness and good luck.
答案: D 【文章大意】本文介绍了红色在中国文化中的重要性和象征意义。
1. It means the red descendant./The red descendant.
2. The Five-starred Red Flag was first raised on October 1st,1949./On October 1st,1949.
3. Because headlines of official documents are painted in red.
4. During/At the Chinese Spring Festival.
5. I think red is a bright colour,because it can represent happiness and good luck.(开放性试题,答案不唯一,言之有理即可。)
E
It's time for school! But on May 14th,Duncanville High School in Texas,USA,asks 170 students to go back home. Why? Because they are wearing the wrong clothes to school.
Schools in the USA don't always ask students to wear uniforms. But they have dress codes(着装要求). For example,Duncanville High School tells students to wear belts and shirts without logos(标识).
In 2011,people in Florida stopped students from wearing trousers that showed body parts. Now,some schools don't allow(允许)leggings(紧身裤). Other schools ask students to wear a shirt or a skirt over leggings.
Some students are not happy with the dress codes. They want to wear the clothes they like best. But schools say dress codes help protect(保护)students' safety(安全)and make sure they grow up with good taste.
"We want to teach them that they must do this not only here in school,but also outside school," said Andre Smith.
根据短文内容回答问题。
1. Why does Duncanville High School ask 170 students to go back home?
Because they are wearing the wrong clothes to school.

2. What does Duncanville High School ask students to wear?
Belts and shirts without logos.

3. When did people in Florida stop students from wearing trousers that showed body parts?
In 2011.

4. What are some students unhappy with according to the passage?
The dress codes.

5. 中考新考法 开放式谈个人观点 Do you think the school dress codes are good for students? Why or why not?
Yes. Because dress codes help protect our safety and make sure we grow up with good taste.
答案: E 【文章大意】本文讲述了邓肯维尔高中关于学生着装要求的校规。
1. Because they are wearing the wrong clothes to school.
2. Belts and shirts without logos.
3. In 2011. 4. The dress codes.
5. Yes. Because dress codes help protect our safety and make sure we grow up with good taste.(开放性试题,答案不唯一,言之有理即可。)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭