2025年实验班提优大考卷七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷七年级英语上册译林版》

第178页
E(2025·扬州梅岭教育集团期末)
Having to worry about our IQ is bad enough, and now there's something called an "EQ"! Do we have to worry about that too?
The answer is yes and no. Your EQ stands for "emotional quotient". It's a measure(测量)of how well you understand your own feelings and those of other people. People with high EQs know their emotions(情绪)and those of others. They control their own emotions well.
For serious life problems like school and work, people may not think of emotions. However, we are finding that, in fact, having a good understanding of emotions is important in any group. Employers are always looking for employees(雇员)with good people skills, right? Your EQ is just that: your people skills. People with high EQs become good leaders and helpful managers who understand how to deal with stressed(焦虑的)employees. They understand how to use people's feelings to reach their goals—whether to create trust within a team or create passion for a project. Outside of work, understanding your partner's emotions can certainly help you create a healthy relationship.
There are many ways to measure your EQ. Most ask you to perform different emotional problem - solving tasks. Testing your EQ is a useful way to find out how well you read emotions. If you think your EQ might be low, there are ways to improve(改进)it. First, get in touch with your emotions. Think about how they change your actions. When you feel your emotions leading you to a bad action, see if you can stop it. Then, focus on other people. See if you can understand their emotions and emotional reasons for their actions. In this way, you will build patience and a strong EQ.
(
B
)1. What will NOT a high EQ help you with?
A. Knowing others' emotions.
B. Controlling others' bad feelings.
C. Helping with others' emotions.
D. Creating a healthy relationship.
(
A
)2. What can you learn from Paragraph 3?
A. People with high EQs help a lot in the work.
B. People don't need to use emotions a lot in the work.
C. People with high EQs want to become leaders.
D. People with high EQs are smarter than others.
(
D
)3. 中考新考法 短语理解 What does "get in touch with" mean in the last paragraph?
A. To catch up with.
B. To get out of.
C. To stay away from.
D. To think about and understand.
(
D
)4. 中考新考法 推断段落主题 What is the last paragraph mainly about?
A. The importance of a high EQ.
B. The ways of improving EQ.
C. How to test your own EQ.
D. How to measure and improve EQ.
答案: E【文章大意】本文主要介绍了情商的重要性以及提高情商的方法。
1.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“People with high EQs know their emotions(情绪) and those of others. They control their own emotions well.”和第三段中的“People with high EQs become good leaders and helpful managers who understand how to deal with stressed(焦虑的) employees. They understand how to use people’s feelings to reach their goals”及“Outside of work,understanding your partner’s emotions can certainly help you create a healthy relationship.”可知,高情商的人能够了解别人的情绪并帮助他人处理情绪,还能建立一种健康的关系,文中并未提到高情商的人能够控制他人的负面情绪。故选B。
2.A [解析]推理判断题。根据第三段中的“However,we are finding that,in fact,having a good understanding of emotions is important in any group.”可知,对情绪有很好的理解在任何群体中都是很重要的,也就是说,高情商的人在工作中有很大的帮助。故选A。
3.D [解析]词义猜测题。根据最后一段中的“First,get in touch with your emotions. Think about how they change your actions.”可知,你要接触你的情绪,想想它们是如何改变你的行为的。由此可推知,句中get in touch with意为“思考和理解”。故选D。
4.D [解析]段落大意题。根据“There are many ways to measure your EQ... In this way,you will build patience and a strong EQ.”可知,最后一段主要介绍了测量情商和提高情商的方式。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭