第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
B 实验班原创
Elsa comes from Canada. She usually wakes up between 6 a.m. and 7 a.m. Then she gets dressed and has breakfast.
School days start at 8:30 a.m. and finish at 3:30 p.m. Elsa usually goes to school at 7:50 a.m. It only takes her about 15 minutes to walk to school, so she is never late for school. In Canada, every student must learn French and English. But Elsa doesn't like French, because it is not easy for her to learn well.
After school, Elsa goes to the Art Club on Wednesday and Friday. On Thursday, she goes to the park to practise football with other members of the football team. In summer, Elsa enjoys swimming and riding a bike. In winter, she likes to go skating. It's her favourite sport. Children in Canada go to school when they are six years old. Children must wear school uniforms(校服)to school.
The summer holiday in Canada begins at the end of June and ends at the beginning of September.
(
A. 5:00 a.m.
B. 5:30 a.m.
C. 6:00 a.m.
D. 7:00 a.m.
(
A. fun
B. interesting
C. difficult
D. easy
(
A. has art lessons
B. practises football
C. goes swimming
D. goes skating
(
A. have 4 weeks' holiday in summer
B. have to study English and Chinese
C. go to school when they are five
D. have to wear uniforms to school
Elsa comes from Canada. She usually wakes up between 6 a.m. and 7 a.m. Then she gets dressed and has breakfast.
School days start at 8:30 a.m. and finish at 3:30 p.m. Elsa usually goes to school at 7:50 a.m. It only takes her about 15 minutes to walk to school, so she is never late for school. In Canada, every student must learn French and English. But Elsa doesn't like French, because it is not easy for her to learn well.
After school, Elsa goes to the Art Club on Wednesday and Friday. On Thursday, she goes to the park to practise football with other members of the football team. In summer, Elsa enjoys swimming and riding a bike. In winter, she likes to go skating. It's her favourite sport. Children in Canada go to school when they are six years old. Children must wear school uniforms(校服)to school.
The summer holiday in Canada begins at the end of June and ends at the beginning of September.
(
D
)4. Elsa usually gets up before .A. 5:00 a.m.
B. 5:30 a.m.
C. 6:00 a.m.
D. 7:00 a.m.
(
C
)5. Elsa finds it is to learn French.A. fun
B. interesting
C. difficult
D. easy
(
B
)6. Every Thursday, Elsa usually .A. has art lessons
B. practises football
C. goes swimming
D. goes skating
(
D
)7. From the passage, we can learn that children in Canada .A. have 4 weeks' holiday in summer
B. have to study English and Chinese
C. go to school when they are five
D. have to wear uniforms to school
答案:
4.D [解析]细节理解题。根据“Elsa comes from Canada. She usually wakes up between 6 a.m. and 7 a.m. Then she gets dressed and has breakfast.”可知,埃尔莎通常在早上7点之前起床。故选D。
5.C [解析]细节理解题。根据“But Elsa doesn’t like French,because it is not easy for her to learn well.”可知,埃尔莎发现学习法语很难。故选C。
6.B [解析]细节理解题。根据“On Thursday,she goes to the park to practise football with other members of the football team.”可知,每周四,埃尔莎通常练习踢足球。故选B。
7.D [解析]细节理解题。根据“Children must wear school uniforms(校服) to school.”可知,加拿大的孩子们必须穿校服去上学。故选D。
5.C [解析]细节理解题。根据“But Elsa doesn’t like French,because it is not easy for her to learn well.”可知,埃尔莎发现学习法语很难。故选C。
6.B [解析]细节理解题。根据“On Thursday,she goes to the park to practise football with other members of the football team.”可知,每周四,埃尔莎通常练习踢足球。故选B。
7.D [解析]细节理解题。根据“Children must wear school uniforms(校服) to school.”可知,加拿大的孩子们必须穿校服去上学。故选D。
C
Do you wear school uniforms at school? Do you like them? In many schools, students must wear uniforms every day. Ann Rooney is a thirteen - year - old schoolgirl in Hong Kong, China. In summer, girls in her school wear yellow shirts and blue skirts. And boys wear white shirts and blue shorts. When it's cold, both girls and boys wear white sweaters and green trousers. They also have blue T - shirts and black trousers for PE classes and sports meets. Ann always wears size S because she is short and thin. Her best friend Lisa Brown wears size L.
But some students don't like wearing the same uniform every day. Ann has a good idea. She likes to wear different socks every day. "Socks make boring(无趣的)school uniforms fun," she says. Many boys and girls in her school also have socks with different patterns to show their characters. Molly Nichols, 15, is one of Ann's classmates. Her favourite pair of socks has small pictures of hamburgers on them because she likes hamburgers very much. How about wearing a pair of socks to give some colours to a boring uniform?
(
A. Yellow.
B. Brown.
C. Green.
D. White.
(
A. Blue T - shirts and black trousers.
B. White sweaters and green trousers.
C. Yellow shirts and blue skirts.
D. White shirts and blue shorts.
(
A. 种类
B. 颜色
C. 图案
D. 尺码
(
A. Socks for students in Hong Kong
B. School uniforms in Hong Kong
C. Boring school uniforms for students
D. School uniforms with different colours
Do you wear school uniforms at school? Do you like them? In many schools, students must wear uniforms every day. Ann Rooney is a thirteen - year - old schoolgirl in Hong Kong, China. In summer, girls in her school wear yellow shirts and blue skirts. And boys wear white shirts and blue shorts. When it's cold, both girls and boys wear white sweaters and green trousers. They also have blue T - shirts and black trousers for PE classes and sports meets. Ann always wears size S because she is short and thin. Her best friend Lisa Brown wears size L.
But some students don't like wearing the same uniform every day. Ann has a good idea. She likes to wear different socks every day. "Socks make boring(无趣的)school uniforms fun," she says. Many boys and girls in her school also have socks with different patterns to show their characters. Molly Nichols, 15, is one of Ann's classmates. Her favourite pair of socks has small pictures of hamburgers on them because she likes hamburgers very much. How about wearing a pair of socks to give some colours to a boring uniform?
(
A
)8. What colour is Ann's shirt in summer?A. Yellow.
B. Brown.
C. Green.
D. White.
(
A
)9. What should the boys and girls in Ann's school wear for sports meets?A. Blue T - shirts and black trousers.
B. White sweaters and green trousers.
C. Yellow shirts and blue skirts.
D. White shirts and blue shorts.
(
C
)10. What does the underlined word "patterns" mean in Chinese?A. 种类
B. 颜色
C. 图案
D. 尺码
(
B
)11. 中考新考法 标题归纳 What's the best title of this passage?A. Socks for students in Hong Kong
B. School uniforms in Hong Kong
C. Boring school uniforms for students
D. School uniforms with different colours
答案:
8.A [解析]细节理解题。根据第一段中的“Ann Rooney is a thirteen-year-old schoolgirl in Hong Kong,China. In summer,girls in her school wear yellow shirts and blue skirts.”可知,在夏天,安学校里的女学生需要穿黄衬衫和蓝短裙。因此,安在夏天穿黄色的衬衫。故选A。
9.A [解析]细节理解题。根据第一段中的“They also have blue T-shirts and black trousers for PE classes and sports meets.”可知,安学校里的学生在体育课和运动会应该穿蓝色T恤衫和黑色长裤。故选A。
10.C [解析]词义猜测题。根据“Many boys and girls in her school also have socks with different patterns to show their characters(个性). Molly Nichols,15,is one of Ann’s classmates. Her favourite pair of socks has small pictures of hamburgers on them because she likes hamburgers very much.”可知,莫莉是安的同学,她最喜欢上面带有小汉堡图案的袜子,因为她很喜欢汉堡,她所在学校的许多男孩和女孩也用不同图案的袜子来展示他们的个性。因此,画线词patterns意为“图案”。故选C。
11.B [解析]标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了安在香港学校学习时所穿的校服,以及学生们用不同的袜子搭配无趣的校服,用来展现个性,即“香港学校的校服”适合作文章的最佳标题。故选B。
9.A [解析]细节理解题。根据第一段中的“They also have blue T-shirts and black trousers for PE classes and sports meets.”可知,安学校里的学生在体育课和运动会应该穿蓝色T恤衫和黑色长裤。故选A。
10.C [解析]词义猜测题。根据“Many boys and girls in her school also have socks with different patterns to show their characters(个性). Molly Nichols,15,is one of Ann’s classmates. Her favourite pair of socks has small pictures of hamburgers on them because she likes hamburgers very much.”可知,莫莉是安的同学,她最喜欢上面带有小汉堡图案的袜子,因为她很喜欢汉堡,她所在学校的许多男孩和女孩也用不同图案的袜子来展示他们的个性。因此,画线词patterns意为“图案”。故选C。
11.B [解析]标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了安在香港学校学习时所穿的校服,以及学生们用不同的袜子搭配无趣的校服,用来展现个性,即“香港学校的校服”适合作文章的最佳标题。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看