第90页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
1. Volunteers watch the
2. It's usual in early April when the temperature begins to rise and
3. Because of the
4. In southern China,
5.(2025·无锡江阴澄要片期中)With the fans'
penguins
and learn how climate change harms their homes.2. It's usual in early April when the temperature begins to rise and
rainfall
increases.3. Because of the
climate
change, growing more food is becoming even more difficult.4. In southern China,
temperature
seldom falls below 0℃.5.(2025·无锡江阴澄要片期中)With the fans'
support
, he won the first prize in the singing competition.
答案:
1. penguins 2. rainfall 3. climate 4. temperature 5. support
1.—Do you know about ecosystems, David?
—Yes, I know
2. I know that these two animals are
3. We know the desert plants keep water in their
4. In Inner Mongolia, there
5. We can see some lions and
—Yes, I know
something
about them.2. I know that these two animals are
different
but I don't know their differences
.3. We know the desert plants keep water in their
leaves
.4. In Inner Mongolia, there
are
a lot of horses and cows.5. We can see some lions and
giraffes
in our city zoo.
答案:
1. anything; something 2. different; differences 3. leaves 4. are 5. giraffes
1.
2. The polar ice
3. Grasslands often lie
4. The climate in deserts is
5.
Half of
the animal and plants live in rainforests in the world.2. The polar ice
is home to
polar bears.3. Grasslands often lie
between
deserts and
forests.4. The climate in deserts is
so awful that
only a few animals and plants can live there.5.
Why is it
very dry in deserts?
答案:
1. Half of 2. is home to 3. between; and 4. so awful that 5. Why is it
四、阅读理解
字数: 207 体裁: 说明文 核心素养: 语言能力
话题: 红树林 难度: 中 建议用时: 5分钟
Mangroves are special trees that grow near the sea. They are really good at cleaning the water and helping animals like birds. They can protect the seaside from big waves when there are big storms. They also help fight climate(气候$) change by taking in CO_2.$
A new centre called the International Mangrove Centre (IMC) was opened in Shenzhen on November 6th, 2024. The centre was built by 18 different countries to protect mangroves. As a vital part of mangroves protection, it will help make rules for keeping mangroves safe. People share ideas on how to take care of mangroves and animals that live there. A professor from Tsinghua University thinks that the centre will help people learn more about the mangroves and how to protect them.
From 2020, Shenzhen has done a great job protecting mangrove forests and the birds living in them. People are not allowed to use streetlights because it may hurt the birds' eyes at night. Shenzhen is showing how to bring back mangroves and make better places for them. It shows that cities can help take care of nature. With the help of the IMC, mangroves in Shenzhen will be better taken care of and grow better.
1. What can we know about mangroves?
A. They grow in the forests.
B. They pollute the sea water.
C. They cause climate change.
D. They keep the seaside safe.
2. What is the purpose of the IMC?
A. To share experience.
B. To protect mangroves.
C. To plant mangroves.
D. To study climate change.
3. What does the underlined word "vital" mean?
A. important
B. harmful
C. difficult
D. useless
4. 新考法 推断段落大意 What is Paragraph 3 mainly about?
A. Animals are well protected in Shenzhen.
B. Streetlights can be harmful to mangroves.
C. Shenzhen has been protecting mangroves.
D. The IMC will help protect the birds' eyes.
5. 新考法 推断文章出处 Where can we find this passage?
A. In a novel.
B. In a diary.
C. In a newspaper.
D. In a tour guide.
字数: 207 体裁: 说明文 核心素养: 语言能力
话题: 红树林 难度: 中 建议用时: 5分钟
Mangroves are special trees that grow near the sea. They are really good at cleaning the water and helping animals like birds. They can protect the seaside from big waves when there are big storms. They also help fight climate(气候$) change by taking in CO_2.$
A new centre called the International Mangrove Centre (IMC) was opened in Shenzhen on November 6th, 2024. The centre was built by 18 different countries to protect mangroves. As a vital part of mangroves protection, it will help make rules for keeping mangroves safe. People share ideas on how to take care of mangroves and animals that live there. A professor from Tsinghua University thinks that the centre will help people learn more about the mangroves and how to protect them.
From 2020, Shenzhen has done a great job protecting mangrove forests and the birds living in them. People are not allowed to use streetlights because it may hurt the birds' eyes at night. Shenzhen is showing how to bring back mangroves and make better places for them. It shows that cities can help take care of nature. With the help of the IMC, mangroves in Shenzhen will be better taken care of and grow better.
1. What can we know about mangroves?
A. They grow in the forests.
B. They pollute the sea water.
C. They cause climate change.
D. They keep the seaside safe.
2. What is the purpose of the IMC?
A. To share experience.
B. To protect mangroves.
C. To plant mangroves.
D. To study climate change.
3. What does the underlined word "vital" mean?
A. important
B. harmful
C. difficult
D. useless
4. 新考法 推断段落大意 What is Paragraph 3 mainly about?
A. Animals are well protected in Shenzhen.
B. Streetlights can be harmful to mangroves.
C. Shenzhen has been protecting mangroves.
D. The IMC will help protect the birds' eyes.
5. 新考法 推断文章出处 Where can we find this passage?
A. In a novel.
B. In a diary.
C. In a newspaper.
D. In a tour guide.
答案:
1.D [解析]细节理解题。根据第一段中的“Mangroves are special trees that grow near the sea… They can protect the seaside from big waves when there are big storms. They also help fight climate(气候)change by taking in CO₂.”可知,红树林是生长在海边的特殊树木。当有大风暴时,它们可以保护海边免受大浪袭击。它们还通过吸收CO₂来帮助应对气候变化,即它们保护海边的安全。故选D。
2.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“A new centre called the International Mangrove Centre(IMC)was opened in Shenzhen on November 6th, 2024. The centre was built by 18 different countries to protect mangroves.”可知,国际红树林中心的目的是保护红树林。故选B。
3.A [解析]词义猜测题。根据第二段中的“As a vital part of mangroves protection,it will help make rules for keeping mangroves safe.”可知,作为红树林保护的重要组成部分,它将有助于制定保护红树林安全的规则。由此可知,画线单词vital的意思是“重要的”,与important同义。故选A。
4.C [解析]主旨大意题。根据第三段中的“From 2020,Shenzhen has done a great job protecting mangrove forests and the birds living in them.”可知,第三段主要讲述了深圳一直在保护红树林。故选C。
5.C [解析]推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了世界上首个红树林中心在深圳成立的情况及其重要意义。由此可推测出,我们可能在报纸上看到此篇文章。故选C。
2.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“A new centre called the International Mangrove Centre(IMC)was opened in Shenzhen on November 6th, 2024. The centre was built by 18 different countries to protect mangroves.”可知,国际红树林中心的目的是保护红树林。故选B。
3.A [解析]词义猜测题。根据第二段中的“As a vital part of mangroves protection,it will help make rules for keeping mangroves safe.”可知,作为红树林保护的重要组成部分,它将有助于制定保护红树林安全的规则。由此可知,画线单词vital的意思是“重要的”,与important同义。故选A。
4.C [解析]主旨大意题。根据第三段中的“From 2020,Shenzhen has done a great job protecting mangrove forests and the birds living in them.”可知,第三段主要讲述了深圳一直在保护红树林。故选C。
5.C [解析]推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了世界上首个红树林中心在深圳成立的情况及其重要意义。由此可推测出,我们可能在报纸上看到此篇文章。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看