第22页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
五、新语篇 寒假课程广告(2025·宿迁南师附中宿迁分校期末)阅读理解
词数: 209 体裁: 应用文 核心素养: 语言能力
话题: 寒假课程 难度: 易 建议用时: 6分钟
The winter holiday is coming. Here are three fun courses for you.
| Pay Attention to Landscapes(风景画) |
| This course is for students who know a lot about watercolours(水彩画). We will discuss materials,colour mixing and other areas. The day will start with a demonstration(示范),and then we will paint outdoors. After a light lunch in the studio(工作室),there will be more practice. Time: 9:30 a.m.—3:00 p.m. |
| Find Your Voice |
| You may feel you can't sing,or you may be a good singer who wants to develop singing skills. Here you can learn how to sing correctly and how to find your voice. You may attend this course more than once and each time you will have a wonderful experience(经历). Everyone can sing and it's great fun. Time: 1:00 p.m.—3:00 p.m. |
| Drawing for Fun |
| You will learn some basic skills of using soft pencils. We have pencils and different types of paper. Just bring yourself and have a try. This is a start-up day so people who have already attended courses should not sign up for it. Time: 2:00 p.m.—5:00 p.m. |
1. Who may like the course in Pay Attention to Landscapes?
A. A boy interested in watercolours.
B. A boy without dancing skills.
C. A girl interested in sports.
D. A girl with singing skills.
2. 跨学科 时间计算 Which course lasts the shortest time?
A. Drawing for Fun.
B. Find Your Voice.
C. Pay Attention to Landscapes.
D. All the above.
3. 中考新考法 推断文章出处 Where is this passage most probably from?
A. A textbook.
B. A diary.
C. A newspaper.
D. A tour guide.
链接《教材核心考点新考法讲练》"推断文章出处题解题技巧"
词数: 209 体裁: 应用文 核心素养: 语言能力
话题: 寒假课程 难度: 易 建议用时: 6分钟
The winter holiday is coming. Here are three fun courses for you.
| Pay Attention to Landscapes(风景画) |
| This course is for students who know a lot about watercolours(水彩画). We will discuss materials,colour mixing and other areas. The day will start with a demonstration(示范),and then we will paint outdoors. After a light lunch in the studio(工作室),there will be more practice. Time: 9:30 a.m.—3:00 p.m. |
| Find Your Voice |
| You may feel you can't sing,or you may be a good singer who wants to develop singing skills. Here you can learn how to sing correctly and how to find your voice. You may attend this course more than once and each time you will have a wonderful experience(经历). Everyone can sing and it's great fun. Time: 1:00 p.m.—3:00 p.m. |
| Drawing for Fun |
| You will learn some basic skills of using soft pencils. We have pencils and different types of paper. Just bring yourself and have a try. This is a start-up day so people who have already attended courses should not sign up for it. Time: 2:00 p.m.—5:00 p.m. |
1. Who may like the course in Pay Attention to Landscapes?
A. A boy interested in watercolours.
B. A boy without dancing skills.
C. A girl interested in sports.
D. A girl with singing skills.
2. 跨学科 时间计算 Which course lasts the shortest time?
A. Drawing for Fun.
B. Find Your Voice.
C. Pay Attention to Landscapes.
D. All the above.
3. 中考新考法 推断文章出处 Where is this passage most probably from?
A. A textbook.
B. A diary.
C. A newspaper.
D. A tour guide.
链接《教材核心考点新考法讲练》"推断文章出处题解题技巧"
答案:
1. A [解析]细节理解题。根据图表第一栏中的“This course is for students who know a lot about watercolours (水彩画).”可知,这个课程针对的是对水彩画感兴趣的同学。故一个对水彩画感兴趣的男孩可能会喜欢“关注风景画”课程。故选 A。2. B [解析]细节理解题。根据文章“Time: 9:30 a. m. —3:00 p. m.”及“Time: 1:00 p. m.—3:00 p. m.”及“Time: 2:00 p. m.—5:00 p. m.”可知,第一个课程是 5.5 小时,第二个课程是 2 小时,第三个课程是 3 小时。因此第二个课程“找到你的嗓音”时间最短。故选 B。3. C [解析]推理判断题。根据“The winter holiday is coming. Here are three fun courses for you.”可知,本文介绍了三个寒假课程,因此最可能出现在报纸中。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看