2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版》

6. —Is there any new movie on at the cinema during the National Day Holiday?
—Yes. The films The Volunteers and Under the Light are wonderful. You can choose
D
of them to see.

A.neither
B.all
C.none
D.either
答案: D [解析]考查代词辨析。句意:——在国庆假期期间影院有新电影上映吗?——是的。《志愿军》和《坚如磐石》这两部电影很棒。你可以选择其中任意一部观看。neither 两者都不;all(三者及三者以上)都;none(三者及三者以上)没有一个;either 两者中的任何一个。根据“The films The Volunteers and Under the Light are wonderful. You can choose...of them to see.”可知,两部电影都不错,回答者建议选择其中一部观看,应用 either。故选 D。
7. —Many young adults find it difficult to make their own decisions.
—Well, they have to choose ______ and be responsible for themselves.
A

A.wisely
B.easily
C.carelessly
D.hardly
答案: A [解析]考查副词辨析。句意:——许多年轻人觉得自己做决定很困难。——嗯,他们必须明智地做出选择,对自己负责。wisely 明智地;easily 容易地;carelessly 粗心地;hardly 几乎不。结合“they have to choose...and be responsible for themselves.”可知,此处指明智地做出选择。故选 A。
8. —Listen! Someone ______ in the next room.
—Yes. Lily ______ singing at this time every afternoon.
D

A.sings; is practising
B.is singing; practising
C.sings; practises
D.is singing; practises
答案: D [解析]考查动词的时态和主谓一致。句意:——听!有人正在隔壁房间唱歌。——是的,莉莉每天下午这个时候练习唱歌。根据“Listen!”可知,第一空用现在进行时,描述正在进行的动作;第二空根据“at this time every afternoon”可知,应使用一般现在时表示日常习惯,主语是莉莉,为第三人称单数形式,动词用三单形式。故选 D。
9. Students should spend as ______ time as possible on electronic devices (电子设备) in order to protect their eyes.
A

A.little
B.few
C.less
D.fewer
答案: A [解析]考查形容词辨析。句意:为了保护眼睛,学生应该尽可能少花时间在电子设备上。little 少的,几乎没有,修饰不可数名词;few 少的,几乎没有,修饰可数名词复数;less 更少的,little 的比较级,修饰不可数名词;fewer 更少的,few 的比较级,修饰可数名词复数。time 为不可数名词,应用 little 修饰,“as+形容词/副词原级+as possible”表示“尽可能……”,应用 little 的原级。故选 A。
10. I have ______ things to do, so I can't spend ______ time playing games with you.
C

A.too much; too many
B.too much; too much
C.too many; too much
D.too many; too many
答案: C [解析]考查形容词短语辨析。句意:我有太多的事情要做,所以我不能花费太多的时间和你一起玩游戏。too many 太多,修饰可数名词复数;too much 太多,修饰不可数名词。第一空后“things”为名词复数形式,应用 too many 修饰,排除 A 和 B;第二空后“time”为不可数名词,应用 too much 修饰,排除 D。故选 C。
11. They are all ______ when they watch the ______ soap opera.
A

A.bored; boring
B.boring; bored
C.bored; bored
D.boring; boring
答案: A [解析]考查形容词辨析。句意:他们看那部无聊的肥皂剧时都觉得很无聊。bored 感到无聊的;boring 无聊的。根据“They are all”可知,观看肥皂剧时人们会感到无聊,形容人的感受用 bored;根据“soap opera”可知,肥皂剧是无聊的,形容事物本身属性用 boring。故选 A。
12. —How shall we spend this weekend?
—I suggest ______ for a picnic.
B

A.to go
B.going
C.go
D.went
答案: B [解析]考查非谓语动词。句意:——我们怎么度过这个周末?——我建议去野餐。根据“I suggest...for a picnic”可知,此处应用 suggest doing sth 表示“建议做某事”。故选 B。
13. They took every chance to learn and ______
A
.
A.improve
B.improves
C.improved
D.will improve
答案: A [解析]考查非谓语动词。句意:他们抓住一切机会学习和提高。根据“They took every chance to learn and...”可知,空处为不定式结构作目的状语,to 后面加动词原形 improve。故选 A。
14. It's nice ______ you to provide help ______ people ______ intellectual disabilities.
A

A.of; for; with
B.of; with; for
C.for; for; with
D.for; with; for
答案: A [解析]考查介词辨析。句意:你为有智力障碍的人提供帮助真是太好了。of……的;for 为了;with 和,具有。it's+形容词+of/for sb+to do sth 表示“某人做某事是怎么样的”。根据“nice”可知,此处是描述人的品质,用介词 of。根据“provide help...people”可知,空二处是固定短语 provide sth for sb,意为“为某人提供某物”,空处用介词 for;根据“people...intellectual disabilities”可知,此处是表示有智力障碍的人,用 with+名词作后置定语。故选 A。
1. The teacher
made some suggestions on
how to improve our writing.
2. The new park should
provide more support facilities
for visitors.
3. They talked
about the differences in
the education systems of the two countries.
4. Parents should
spend/share more time with
their children during their growth.
答案: 1. made some suggestions on 2. provide more support facilities 3. about the differences in 4. spend/share more time with
五、(2025·徐州丰县期中)阅读理解
词数: 205 体裁: 记叙文 核心素养: 语言能力 话题: 学校旅行 难度: 中 建议用时: 6分钟
Mrs Jones, the headmaster, is telling the students some information about the trip.
Now, here's some information about our school trip. As usual we will spend the first four days in Paris. We'll have a sightseeing tour of the city and we'll also visit some of the famous places like the Eiffel Tower and the Louvre. From Paris we'll travel down to the south of France near Marseilles by boat, and we'll spend five days there.
Last year we went by coach, but we found that trip was too long and we didn't have enough time to do everything. So this year we will go by train. I will provide more information about the schedule(日程安排) later.
There will be 80 students on the trip. We will travel in three groups and there will be three teachers with each group. I will go with Group One.
I hope that everyone on the trip will have a good time, but please remember that it is an educational visit, not a holiday. There will be some time for swimming and other sports, but we are going to France to study its culture and to use its language as much as possible.
1. 跨学科 时间计算 How long is the school trip?
A. Four days.
B. Five days.
C. Nine days.
D. Three days.
2. 中考新考法 推断段落大意 What does the second paragraph mainly tell us?
A. How we go on the trip.
B. What we do on the trip.
C. Who go on the trip.
D. Where we go on the trip.
3. 跨学科 人数计算 How many teachers and students are there on the trip?
A. 3.
B. 80.
C. 83.
D. 89.
4. What are the students going to France for?
A. To do some sports.
B. To have an educational visit.
C. To spend their holiday.
D. Only to do sightseeing.
答案: 【文章大意】本文主要是校长介绍了学校旅行的相关信息。1. C [解析]细节理解题。根据“As usual we will spend the first four days in Paris.”及“From Paris we'll travel down to the south of France near Marseilles by boat,and we'll spend five days there.”可知,学校旅行一共是 9 天。故选 C。2. D [解析]段落大意题。根据“Now,here's some information about our school trip. As usual we will spend the first four days in Paris... From Paris we'll travel down to the south of France near Marseilles by boat,and we'll spend five days there.”可知,本段主要介绍了学校旅行的行程安排。故选 D。3. D [解析]推理判断题。根据“There will be 80 students on the trip. We will travel in three groups and there will be three teachers with each group.”可知,共是 80 名学生分成 3 组,每组 3 个老师,故推出师生合计 89 人。故选 D。4. B [解析]细节理解题。根据“but please remember that it is an educational visit”可知,这是一次教育旅行。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭