2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版》

一、选词填空
nearly; possible; surprise; lamp; instead; luck; fill; power
1. It's
nearly
time for the meeting. Hurry up.
2. Without efforts, it's
impossible
to achieve your goal.
3. It's really
surprising
that he finished the difficult job.
4. You can turn on the
lamp
if it's too dark.
5. Don't watch TV. Read a book
instead
.
6. He was
unlucky
to miss the last bus.
7. The bottle was
filled
with water.
8. The machine has a
powerful
function(功能).
答案: 1. nearly 2. impossible 3. surprising 4. lamp 5. instead 6. unlucky 7. filled 8. powerful
1. Many people's efforts made
A
possible to have the great sports meeting.
A.it
B.this
C.that
D.those
答案: 1. A [解析]考查代词辨析。句意:许多人的努力使这次伟大的运动会成为可能。it 它;this 这个;that 那个;those 那些。此处是结构 make it adj. to do sth 意为“使做某事是……的”,it 作形式宾语,真正的宾语是动词不定式。故选 A。
2. (2025·山东东营一模)—Kate has won first prize in the dancing competition.
—What a great surprise this gave her classmates!
A

A.What a
B.What
C.How
D.How
答案: 2. A [解析]考查感叹句。句意:——凯特在跳舞比赛中赢得了一等奖。——这给了她的同学们多么大的惊喜啊!surprise 是中心词,是可数名词单数;结合感叹句结构 what a/an + adj. + n. + 主谓,此处用“what a”符合句意。故选 A。
3. —I will have an English test this afternoon.
A


A.Good luck
B.No problem
C.You're welcome
D.Have a good time
答案: 3. A [解析]考查情景交际。句意:——今天下午我有一场英语考试。——祝你好运!Good luck 祝你好运;No problem 没问题;You're welcome 不用客气;Have a good time 玩得开心。结合“I will have an English test this afternoon.”可知,对方要参加一个考试,这里应该祝其好运。故选 A。
4. (2025·宿迁期末)The pool is
C
full of water. We can swim in it.
A.is full with
B.is fill with
C.is full of
D.is filled of
答案: 4. C [解析]考查形容词短语辨析。句意:池子里装满了水。我们可以在里面游泳。be full of = be filled with,意为“装满了……”。故选 C。
5. Diana is an energetic girl. She always gives her power to the people around her.
B

A.a
B.an
C.the
D./
答案: 5. B [解析]考查冠词辨析。句意:戴安娜是一个精力充沛的女孩。她总是把她的能量给她周围的人。此处泛指“一个精力充沛的女孩”,energetic 发音以元音音素开头,其前用 an。故选 B。
6. —Since no one is watching TV,let's turn it off to save power.
—OK.
B

A.turn it on
B.turn it off
C.turn it up
D.turn it down
答案: 6. B [解析]考查动词短语辨析。句意:——既然没人看电视,那就让我们关掉电视来省电吧。——好的。turn it on 把它打开;turn it off 把它关掉;turn it up 把它的音量调大;turn it down 把它的音量调小。根据“Since no one is watching TV”可知,没人看电视,应是把电视关了省电。故选 B。
7. Not only Peter but also his parents are crazy about the basketball match.
C

A.am
B.is
C.are
D.be
答案: 7. C [解析]考查主谓一致。句意:不仅彼得而且他的父母都对这场篮球赛着迷。根据“Not only Peter but also his parents”可知,not only... but also... 意为“不但……而且……”,遵循“就近原则”,靠近 be 的主语“his parents”为复数,be 动词应用 are。故选 C。
8. I'm crazy about the folk stories like Yu Gong Moves the Mountains and Hou Yi Shoots the Suns.
D

A.on
B.in
C.with
D.about
答案: 8. D [解析]考查固定搭配。句意:我很喜欢像《愚公移山》和《后羿射日》这样的民间故事。on 在……上面;in 在……里面;with 和;about 关于。be crazy about 意为“着迷于”,为固定词组。故选 D。
三、(2025·徐州市县第五中学期中)阅读理解
词数:245 体裁:说明文 核心素养:语言能力
话题:制作风向袋 难度:中 建议用时:6分钟


Have you ever seen a windsock(风向袋)blowing in the wind? Well,you can make one of your own! This is a fun game that you can do with things you may have at home. You just need to follow a few easy steps.
You will need:
● one piece of coloured paper
● five ribbons
● strong tape
● a string
● a pencil
What to do:
Step 1:Decorate the paper. You can draw pictures on it. You can write your name. Do anything that will make it special to you.
Step 2:Roll the paper into the shape of a tube. Then stick the tube together at each end and in the middle with a strong tape.
Step 3:Use a pencil to make a hole into both sides of the tube. The holes should be only on one end of the tube. Pull the string through both holes. Then tie the ends of the string together.
Step 4:Make five holes around the top of the other end of the tube. Put a ribbon through each of the holes. Tie firmly in case they get loose.
Now your windsock is ready to use,but how does it work? Wind flows through the tube and makes it fly and dance around. Hold the windsock up in the air by its string and run around. It will fly behind you. You can also hang it outside and watch it dance around on its own!
1. Which of the following is needed for Step 2?
A. Ribbons.
B. Tape.
C. A pencil.
D. A string.
2. 中考新考法 推断文章出处 Where can you read this article?
A. In a novel.
B. In a map.
C. In a DIY book.
D. In a story book.
答案: 1. B [解析]细节理解题。根据“Step 2: ... Then stick the tube together at each end and in the middle with a strong tape.”可知,在这个步骤中要用到 tape“胶带”。故选 B。2. C [解析]文章出处题。根据第一段中的“Well, you can make one of your own! This is a fun game that you can do with things you may have at home. You just need to follow a few easy steps.”并通读全文可知,本文主要介绍如何制作风向袋,属于 DIY 范畴。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭