第10页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
1. Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend?
A. Understanding.
B. Honesty.
C. Reliability.
D. A sense of humour.
2. 中考新考法 短语理解 The underlined words "fair weather friends" in Paragraph 1 most probably means ______.
A. 有钱的朋友
B. 酒肉朋友
C. 信任的朋友
D. 诚实的朋友
3. 中考新考法 句子还原 Which of the following can be put in the blank(空白处)in Para 5?
A. A special friend who has money or luck
B. A special friend is someone with whom we can have fun
C. A special friend who always point out each other's mistakes
D. A special friend is someone who can understand each other's feelings
4. 中考新考法 推断文章主旨 This passage mainly discusses ______.
A. the qualities of a friend
B. where to choose friends
C. how to get along with friends
D. the importance of having a friend
A. Understanding.
B. Honesty.
C. Reliability.
D. A sense of humour.
A
2. 中考新考法 短语理解 The underlined words "fair weather friends" in Paragraph 1 most probably means ______.
A. 有钱的朋友
B. 酒肉朋友
C. 信任的朋友
D. 诚实的朋友
B
3. 中考新考法 句子还原 Which of the following can be put in the blank(空白处)in Para 5?
A. A special friend who has money or luck
B. A special friend is someone with whom we can have fun
C. A special friend who always point out each other's mistakes
D. A special friend is someone who can understand each other's feelings
B
4. 中考新考法 推断文章主旨 This passage mainly discusses ______.
A. the qualities of a friend
B. where to choose friends
C. how to get along with friends
D. the importance of having a friend
A
答案:
1. A [解析]细节理解题。根据"Above all else, I look for understanding in a friend."可知,在选择朋友时,作者认为理解最重要。故选 A。2. B [解析]词义猜测题。根据下文"They will be with you as long as you have money or luck, but when you are down, they will run away."可知,只要你有钱或运气好,他们就会和你在一起,但当你走下坡路时,他们就会逃跑,结合选项可推知,这种朋友是酒肉朋友。故选 B。3. B [解析]推理判断题。根据下文"That is why I especially like friends who are fun to be with."可知,作者尤其喜欢的朋友是在一起共快乐的人,由可推知,B 项符合题意。故选 B。4. A [解析]主旨大意题。根据"I look for certain qualities (品质) of character, especially understanding,honesty(诚实) and reliability(可靠)."并通读全文可知,本文介绍了几项作者认为好朋友所具有的品质。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看