2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版》

B
On March 2, 2025, a private space company called Firefly Aerospace did something amazing. Their spaceship, Blue Ghost, landed safely on the moon. This was the first time a private company had done this.
Blue Ghost left Earth on January 15. On March 2, it started its final trip to the moon's surface. At first, the moon got in the way of seeing Earth, so engineers couldn't control it. The spaceship had to work alone. But later it came back into sight and was still okay.
The lander was moving very fast. It fired engines(引擎) ▲. At 3:34 a. m. EST, Blue Ghost landed softly. Engineers shouted, "We're on the moon!"
The ship used cameras to stay away from rocks and holes. Small engines helped it land slowly. Blue Ghost is as big as a small car. Its shape made landing easier.
After about 30 minutes, it sent photos to Earth. Now, it will do 10 experiments for NASA. It will check temperature as deep as 10 feet below the surface. It will also study the moon dirt(尘土). NASA plans to send astronauts in the future.
Blue Ghost also took photos of a moon shadow(阴影) covering Earth and tested tools like GPS for future trips. These tests help NASA get ready for humans and robots to explore the moon together.
(
D
)1. Which of the following can be put in the "▲"?
A. to get more power B. to change its direction C. to connect with Earth D. to make it move slower
(
A
)2. How did Blue Ghost keep away from rocks and holes during landing?
A. By using cameras. B. By changing its shape. C. By firing engines to slow down. D. By using small engines to land slowly.
(
D
)3. What can we guess from the passage?
A. There will be no need to study moon dirt. B. Blue Ghost's tests won't help NASA at all. C. Blue Ghost will bring astronauts to the moon next time. D. Humans and robots will explore the moon together in the future.
(
A
)4. What is the right order?
① Blue Ghost left Earth. ② Blue Ghost landed softly on the moon. ③ The spaceship worked alone. ④ Blue Ghost sent photos to Earth. ⑤ Blue Ghost will do experiments for NASA.
A. ①③②④⑤ B. ①②③④⑤ C. ③①②④⑤ D. ①③②⑤④
(
D
)5. Which would be the best title for the passage?
A. NASA's moon exploration plan B. The importance of moon study C. How to land a spaceship on the moon D. A private spaceship landing on the moon
答案: 1.D 推理判断题。上文提及“着陆器移动得非常快”,下文对应表示:它发动引擎来放慢速度。
2.A 细节理解题。由第四段中“The ship used cameras to stay away from rocks and holes.”可知,“蓝色幽灵”宇宙飞船通过使用相机来避开月球表面的岩石和坑洞。
3.D 推理判断题。由最后一段中“These tests help NASA get ready for humans and robots to explore the moon together.”可知,人类与机器人将一起探索月球。
4.A 信息排序题。由第二段中“Blue Ghost left Earth on January 15.”与“The spaceship had to work alone.”、第三段中“At 3:34 a.m. EST,Blue Ghost landed softly.”、第五段中“After about 30 minutes,it sent photos to Earth.”与“Now,it will do 10 experiments for NASA.”可知,正确的顺序为①③②④⑤。
5.D 标题概括题。本文报道美国私营公司的“蓝色幽灵”宇宙飞船首次实现月球着陆,由此可知,最合适的标题为 D 项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭