2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版》

B
KEY→P11
范畴:人与社会 主题:节假日活动 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
Friendship Day is a day in some countries for celebrating friendship. It's the best chance to say "Thank you" to our friends. Most of us may have a few special friends and lots of friends make our life happier and more pleasant. People can do a lot of things on that day. The following are some of them.
Do our favorite things together. We may have the same hobbies as our friends. And when we get together, we talk a lot about our hobbies and do what we like to do happily. So we can plan something for Friendship Day and do what we like best with our friends on that day.
Do some shopping. If we love shopping, we can call our friends and spend some time in shops with them. As friends, we know what our friends really want to have. We can also buy something as a present to give them a surprise on that day.
Have a party. Having a party is the best thing to do together. We can go to a restaurant to eat some delicious food with our friends or play some games with our friends at home. Singing and dancing together will make the party more interesting.
Plan some activities on Friendship Day and thank some people for being our friends. We can tell our friends that we really care about them and enjoy ourselves on that day.
(
D
)1. Which question can the first paragraph answer?
A. When is Friendship Day?
B. Who started Friendship Day?
C. Why is Friendship Day interesting?
D. What's the purpose(目的) of Friendship Day?
(
B
)2. 新考法·组合式选择 What activities about Friendship Day are mentioned in the passage?
a. Eat out.
b. Do sports.
c. Talk about hobbies.
d. Buy some presents.
A. abc
B. acd
C. bcd
D. abd
(
C
)3. What is the passage mainly about?
A. How to make friends.
B. Why friends are important.
C. Some information about Friendship Day.
D. Some information about friends and happiness.
(
C
)4. Which of the following best shows the structure of the passage?

(
A
)5. What's the best title for the passage?
A. Activities on Friendship Day
B. The importance of Friendship Day
C. The meaning of Friendship Day
D. The history of Friendship Day
答案: [B] D B C C A
本文主要介绍了友谊日的庆祝方式。
1.D 推理判断题。根据“Friendship Day is a day in some countries for celebrating friendship. It’s the best chance to say ‘Thank you’ to our friends.”可知,第一段主要讲了友谊日的目的。
2.B 组合式选择题。根据第二段中we talk a lot about our hobbies、第三段中We can also buy something as a present和第四段中We can go to a restaurant to eat some delicious food可知,文章提到了acd三项活动。
3.C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要是关于友谊日的一些信息。
4.C 篇章结构题。文章第一段总起全文,讲了在友谊日可以进行一些活动对朋友表示感谢;第二、三、四段具体介绍一些活动;第五段总结全文。
5.A 标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍了人们在友谊日进行的活动。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭