2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版》

B 热考内容 时事新闻 KEY→P10
范畴:人与社会 主题:体育赛事 体裁:新闻报道 难度:★★★★ 建议用时:7 分钟 评价:___/5
Two Chinese boys wowed the world with their street dancing skills. They are Song Haoming, from Jiangsu and Fu Junxi, from Guangxi.
On March 3, 2025, the two attended the Juste Debout World Finals in Paris and competed in the hip-hop group. They beat two top pairs from other countries and made it to the semifinals(半决赛). This was the best result ever for a Chinese team in this event.
The two boys added Chinese kung fu moves such as Drunken Fist(醉拳) and Tai Chi(太极) to their dance, making it special. They created all the dance moves by themselves.
Fu started learning street dance at five years old. According to his mother, he practised for two to three hours after finishing his schoolwork each day. Dancing has taught him time management(管理). Song fell in love with dancing when he was three years old. He sometimes practises a move hundreds of times.
Song hopes to show the world that Chinese street dance is not just copying others—it has its own soul(灵魂) and culture. Next, the two boys plan to add lion dance and face-changing moves to their street dance.
(
B
)1. What do we know about Song and Fu from the story?
A. They are from the same city. B. They danced well as a team.
C. They are studying in France. D. They started dancing at five.
(
A
)2. What does the underlined word "attended" in Paragraph 2 mean?
A. joined in B. watched C. shared D. prepared
(
C
)3. What does the underlined word "it" in Paragraph 3 refer to?
A. Tai Chi. B. The result. C. Their dance. D. Their age.
(
D
)4. How did Fu's mother think dancing helped her son?
A. It helped him grow stronger than before.
B. It helped make him happy and healthy at school.
C. It helped him learn more about Chinese culture.
D. It helped him learn to make the most of his time.
(
D
)5. What does the passage mainly tell us?
A. Two Chinese boys could manage their own time well after class.
B. Chinese kung fu is very popular with children across the world.
C. The two boys learned street dancing skills when they were young.
D. Two Chinese boys made history in the street dance competition.
答案: 1. B 推理判断题。根据第二段中“This was the best result ever for a Chinese team in this event.”可知,这是中国队在这个项目中最好的成绩,说明符和宋是作为一个团队一起参加比赛的。
2. A 词义猜测题。2025 年 3 月 3 日两人参加了在巴黎举行的 Juste Debout 世界街舞总决赛。此处画线单词是“参加”的意思,跟 joined in 的意思相接近。
3. C 代词指代题。这两个男孩在他们的舞蹈中加入了中国的功夫动作,如醉拳和太极,从而使之显得非常特别。根据句意理解可知,此处 it 用来指代“他们的舞蹈”。
4. D 细节理解题。根据第四段中的“Dancing has taught him time management.”可知,跳舞教会了他时间管理,因此符的妈妈认为舞蹈帮助她的儿子学会了充分利用时间。
5. D 主旨大意题。通读全文内容可知,两个中国男孩将中国功夫和街舞结合在一起,创造了属于自己的街舞风格,并在 2025 Juste Debout 世界街舞总决赛赛场上创造了历史。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭