2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
Do you know Nezha? Did you watch Ne Zha 2 during the Spring Festival? It is the second part of a very popular Chinese cartoon. It came out on January 29, 2025. It became so fashionable really fast and lots of people went to the cinema to watch it.
Nezha 2 comes from an old Chinese story. It tells us more exciting trips of Nezha. He is a brave and cool kid with magical powers. In this movie, Nezha wants to change his own fate(命运). When he faces new problems, he always tries his best to solve them. He never gives up easily.
Many people are interested in this movie! Some of them even watch it more than once. Why do they love it so much? One reason is the great story. It's full of fun, action, and lessons. They can learn to be brave and never lose hope. Another reason is the cool pictures. The colours are bright and the scenes(场面) look so real. The fire around Nezha looks so hot, and the magic spells(魔咒) are like something out of our dreams.
Whether you are a kid or an adult, you will surely enjoy it. So, if you don't see it, please go and watch it right now!
(
A. Interesting.
B. Different.
C. Popular.
D. Beautiful.
(
A. Shy.
B. Brave.
C. Lucky.
D. Careful.
(
① It is the second part of a Chinese cartoon.
② It came out during the Spring Festival in 2025.
③ People think it's not worth watching.
④ Nezha tries to change his fate in the movie.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
A. By telling stories.
B. By showing ideas.
C. By asking questions.
D. By giving examples.
(
A. Why Ne Zha 2 is a must-watch movie.
B. How Nezha solves his new problems.
C. Where the story of Ne Zha 2 takes place.
D. When people went to watch Ne Zha 2.

Nezha 2 comes from an old Chinese story. It tells us more exciting trips of Nezha. He is a brave and cool kid with magical powers. In this movie, Nezha wants to change his own fate(命运). When he faces new problems, he always tries his best to solve them. He never gives up easily.
Many people are interested in this movie! Some of them even watch it more than once. Why do they love it so much? One reason is the great story. It's full of fun, action, and lessons. They can learn to be brave and never lose hope. Another reason is the cool pictures. The colours are bright and the scenes(场面) look so real. The fire around Nezha looks so hot, and the magic spells(魔咒) are like something out of our dreams.
Whether you are a kid or an adult, you will surely enjoy it. So, if you don't see it, please go and watch it right now!
(
C
)1. What does the underlined word "fashionable" in Paragraph 1 mean in English?A. Interesting.
B. Different.
C. Popular.
D. Beautiful.
(
B
)2. According to the passage, which word can best describe Nezha?A. Shy.
B. Brave.
C. Lucky.
D. Careful.
(
B
)3. 新考法·组合式选择 Which of the following is TRUE about Ne Zha 2?① It is the second part of a Chinese cartoon.
② It came out during the Spring Festival in 2025.
③ People think it's not worth watching.
④ Nezha tries to change his fate in the movie.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
C
)4. 新考法·行文方式 How does the writer start the passage?A. By telling stories.
B. By showing ideas.
C. By asking questions.
D. By giving examples.
(
A
)5. What does the passage mainly talk about?A. Why Ne Zha 2 is a must-watch movie.
B. How Nezha solves his new problems.
C. Where the story of Ne Zha 2 takes place.
D. When people went to watch Ne Zha 2.
答案:
1. C 词义猜测题。根据后文中的lots of people went to the cinema to watch it可知,很多人去电影院看它,说明这部电影在大众中变得很流行,此处形容词fashionable的意思是“流行的”,跟形容词popular的意思相接近。
2. B 细节理解题。根据第二段中的“He is a brave and cool kid with magical powers.”可知,哪吒是一个勇敢而且拥有魔力的酷孩子,形容词brave的意思为“勇敢的”,用来描述哪吒最为恰当。
3. B 组合式选择题。文章第一段提到《哪吒之魔童闹海》是一部非常受欢迎的中国动画片的第二部,且于2025年1月29日上映,也就是春节期间,①②正确;根据第二段中“In this movie,Nezha wants to change his own fate.”可知,④正确。
4. C 行文方式题。根据第一段中的“Do you know Nezha? Did you watch Ne Zha 2 during the Spring Festival?”两个问题可知,本文开篇通过提出问题的方式来引出文章所要谈论的内容。
5. A 主旨大意题。通读全文内容可知,最新上映的动画大片《哪吒之魔童闹海》受到了人们的喜爱,文中还介绍了该片主角哪吒的个性与才能以及人们喜欢这部电影的原因,告诉读者们该片是一部必看的好电影。
2. B 细节理解题。根据第二段中的“He is a brave and cool kid with magical powers.”可知,哪吒是一个勇敢而且拥有魔力的酷孩子,形容词brave的意思为“勇敢的”,用来描述哪吒最为恰当。
3. B 组合式选择题。文章第一段提到《哪吒之魔童闹海》是一部非常受欢迎的中国动画片的第二部,且于2025年1月29日上映,也就是春节期间,①②正确;根据第二段中“In this movie,Nezha wants to change his own fate.”可知,④正确。
4. C 行文方式题。根据第一段中的“Do you know Nezha? Did you watch Ne Zha 2 during the Spring Festival?”两个问题可知,本文开篇通过提出问题的方式来引出文章所要谈论的内容。
5. A 主旨大意题。通读全文内容可知,最新上映的动画大片《哪吒之魔童闹海》受到了人们的喜爱,文中还介绍了该片主角哪吒的个性与才能以及人们喜欢这部电影的原因,告诉读者们该片是一部必看的好电影。
查看更多完整答案,请扫码查看