2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
一、完形填空
范畴:人与自我 主题:生活与学习 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
think boring after fun look so draw busy she relaxing sport
Mary's school days are very 1.
In Mary's free time, she likes to do some 6.
范畴:人与自我 主题:生活与学习 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
think boring after fun look so draw busy she relaxing sport
Mary's school days are very 1.
busy
. She has Chinese, maths, English, art, music, history, science and PE at school. 2. Her
favourite subject is art. She can 3. draw
very nice pictures. She likes maths too. She 4. thinks
it is very useful. She doesn't like science because it's difficult and 5. boring
for her.In Mary's free time, she likes to do some 6.
relaxing
things. She likes playing ball games. Of all the 7. sports
, her favourite one is ping-pong. She likes to play ping-pong with her friends 8. after
school. Mary likes going shopping too. She wants to 9. look
nice. She likes blue, 10. so
she always buys blue clothes. She likes to go to Mr. White's Clothes Store with her parents. Buying clothes is great 11. fun
for her.
答案:
本文主要介绍了Mary的日常生活。
1. busy 根据“She has Chinese, maths, English, art, music, history, science and PE at school.”和所给词可知,Mary学校的日子很忙。“busy”意为“忙碌的”,形容词作表语。
2. Her 此处指“她最喜欢的科目”,subject是名词,其前用形容词性物主代词修饰,位于句首首字母大写。此处填Her。
3. draw draw pictures意为“画画”,根据can可知,情态动词后接动词原形draw。
4. thinks 根据it is very useful可知,此处表达“她认为它很有用”。think意为“认为”,句子为一般现在时,主语
为She,动词需用第三人称单数形式thinks。
5. boring 根据“because it's difficult and...”可知,前后为并列关系,需填形容词,此处表达“既困难又无聊”,boring无聊的。
6. relaxing 根据“She likes playing ball games.”和所给词可知,此处表达“一些令人放松的事情”。relaxing意为“令人放松的”。
7. sports 根据her favourite one is ping-pong及所给词可知,此处指“在所有的运动中”。sport意为“运动”,根据all可知,需填名词复数sports。
8. after 句意:她喜欢放学后和她的朋友们一起打乒乓球。after school放学后。
9. look 根据nice和所给词可知,此空缺少系动词。look意为“看起来”,是系动词。根据want to do sth.可知,to后接动词原形look。
10. so 根据句意可知,前后为因果关系。用连词so表示因果关系。
11. fun 根据“She likes to go to Mr. White's Clothes Store with her parents.”和所给词可知,此处表达“买衣服对她来说很有趣”,需填名词。fun是不可数名词,没有复数形式。
1. busy 根据“She has Chinese, maths, English, art, music, history, science and PE at school.”和所给词可知,Mary学校的日子很忙。“busy”意为“忙碌的”,形容词作表语。
2. Her 此处指“她最喜欢的科目”,subject是名词,其前用形容词性物主代词修饰,位于句首首字母大写。此处填Her。
3. draw draw pictures意为“画画”,根据can可知,情态动词后接动词原形draw。
4. thinks 根据it is very useful可知,此处表达“她认为它很有用”。think意为“认为”,句子为一般现在时,主语
为She,动词需用第三人称单数形式thinks。
5. boring 根据“because it's difficult and...”可知,前后为并列关系,需填形容词,此处表达“既困难又无聊”,boring无聊的。
6. relaxing 根据“She likes playing ball games.”和所给词可知,此处表达“一些令人放松的事情”。relaxing意为“令人放松的”。
7. sports 根据her favourite one is ping-pong及所给词可知,此处指“在所有的运动中”。sport意为“运动”,根据all可知,需填名词复数sports。
8. after 句意:她喜欢放学后和她的朋友们一起打乒乓球。after school放学后。
9. look 根据nice和所给词可知,此空缺少系动词。look意为“看起来”,是系动词。根据want to do sth.可知,to后接动词原形look。
10. so 根据句意可知,前后为因果关系。用连词so表示因果关系。
11. fun 根据“She likes to go to Mr. White's Clothes Store with her parents.”和所给词可知,此处表达“买衣服对她来说很有趣”,需填名词。fun是不可数名词,没有复数形式。
二、阅读理解
A
KEY→P12
范畴:人与自我 主题:学校生活 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
Welcome to Class Four. Today is Tuesday. It's 10:00 now. It's time to play a game. Let's find out who lost these things.
Whose T-shirt is this? It is Tom's. It has a picture of a whale(鲸) on it. Tom likes it very much. And he wants to go to the aquarium(水族馆) to see whales one day.
Whose wallet is this? It is Lily's. In it, there is a picture of Johnson, a famous star. He is Lily's favorite singer.
Whose crayons are these? They are Jack's. Why? Because Jack has an art class today. He needs them and he is looking for them now.
Whose camera is this? Is it John's? No! I think it's Lisa's, because there are some pictures of Lisa and her family in the camera.
(
A. On Monday. B. On Thursday. C. On Tuesday. D. On Friday.
(
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
(
a. Jack has an art class today. b. Tom likes whales very much.
c. Johnson is Lily's favorite singer. d. Lisa and her family are in the pictures.
A. b-c-a-d B. c-a-b-d C. a-c-d-b D. d-c-b-a
(

(
A. An art class B. The lost things C. Lily's favorite star D. Lisa and her family
A
KEY→P12
范畴:人与自我 主题:学校生活 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
Welcome to Class Four. Today is Tuesday. It's 10:00 now. It's time to play a game. Let's find out who lost these things.
Whose T-shirt is this? It is Tom's. It has a picture of a whale(鲸) on it. Tom likes it very much. And he wants to go to the aquarium(水族馆) to see whales one day.
Whose wallet is this? It is Lily's. In it, there is a picture of Johnson, a famous star. He is Lily's favorite singer.
Whose crayons are these? They are Jack's. Why? Because Jack has an art class today. He needs them and he is looking for them now.
Whose camera is this? Is it John's? No! I think it's Lisa's, because there are some pictures of Lisa and her family in the camera.
(
C
)1. When is the game?A. On Monday. B. On Thursday. C. On Tuesday. D. On Friday.
(
B
)2. How many people lost their things in the passage?A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
(
A
)3. What is the correct order in the passage?a. Jack has an art class today. b. Tom likes whales very much.
c. Johnson is Lily's favorite singer. d. Lisa and her family are in the pictures.
A. b-c-a-d B. c-a-b-d C. a-c-d-b D. d-c-b-a
(
B
)4. Which of the following best shows the structure of the passage?(
B
)5. What might be the best title for the passage?A. An art class B. The lost things C. Lily's favorite star D. Lisa and her family
答案:
本文主要讲的是找到弄丢东西的人。
1. C 细节理解题。根据“Today is Tuesday. It's 10:00 now. It's time to play a game.”可知,游戏时间是星期二。
2. B 细节理解题。通读全文可知,四个人丢了东西。
3. A 信息排序题。阅读第二段至第五段可知,正确顺序是b-c-a-d。
4. B 篇章结构题。根据文章可知,第一段总起全文,第二段至第五段分别讲了谁丢了什么东西。
5. B 标题概括题。根据“Let's find out who lost these things.”可知,文章主要讲了谁丢了什么东西。故B项为最佳标题。
1. C 细节理解题。根据“Today is Tuesday. It's 10:00 now. It's time to play a game.”可知,游戏时间是星期二。
2. B 细节理解题。通读全文可知,四个人丢了东西。
3. A 信息排序题。阅读第二段至第五段可知,正确顺序是b-c-a-d。
4. B 篇章结构题。根据文章可知,第一段总起全文,第二段至第五段分别讲了谁丢了什么东西。
5. B 标题概括题。根据“Let's find out who lost these things.”可知,文章主要讲了谁丢了什么东西。故B项为最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看