2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版》

On a cold morning, heavy snow is falling. The whole world is so white and cold.
A farmer, wearing a cotton jacket and an old hat, is walking with difficulty in the snow. Suddenly, he finds a snake is frozen(冻僵) by the roadside.
The farmer looks at the snake and thinks, “It's too poor. I must rescue it.” So, he carefully picks up the snake and puts it into his warm arms.
After half an hour, the snake wakes up. The farmer says happily, “Great! You're awake!”
But the snake shows its fierce(凶残的) nature. It says, “Stupid human, do you think I'll be grateful to you just because you save me?”
The farmer opens his eyes wide in surprise and says, “I just can't bear to see you die in the snow. So I try to save you. ▲ do you say that?”
Without saying any words, the snake opens its mouth and bites the farmer hard. The farmer feels a big pain and says in surprise, “I save you with good intentions(意图). Why do you bite the hand that feeds you?”
The snake says coldly, “I'm a snake. This is my nature.”
After saying that, the snake gets away quickly. The farmer falls in the snow and can't stand up again.
This story tells us that being kind is good, but we also need to learn to protect ourselves. Don't be too kind to bad people, or we may get hurt.
(
C
)1. What does the underlined word “rescue” in Paragraph 3 mean?
A. Trust. B. Choose. C. Save. D. Watch.
(
B
)2. 新考法・单词还原 Which is the most suitable word for “ ▲ ”?
A. When B. Why C. What D. Who
(
B
)3. What is the best Chinese meaning for the underlined phrase in Paragraph 7?
A. 目中无人 B. 恩将仇报 C. 愚不可及 D. 反复无常
(
C
)4. 新考法・情节推断 What will happen to the farmer after the snake gets away?
A. He may go to see a doctor. B. He will run after the snake.
C. He may die in the snow. D. He will eat up the snake.
(
A
)5. What does the passage mainly tell us?
A. We shouldn't be too kind to bad people. B. We shouldn't help the people in need.
C. We don't need to be friendly to snakes. D. We must protect ourselves from animals.
答案: 本文主要讲述了“农夫与蛇”的寓言故事。
1. C 词义猜测题。根据后句可知,农夫小心地捡起蛇,把它放进他温暖的怀里,说明农夫想要救这条蛇,此处动词rescue是“援救”的意思,跟动词save的意思相接近。
2. B 推理判断题。根据第五段和第六段内容可知,蛇认为农夫是个愚蠢的人,它不会因为农夫救了它而感激他。农夫对蛇的话感到很吃惊,他不忍心看着蛇死在雪地里,因此尽力地去救它,他不明白蛇为什么要那样说。由此可知,此处应该填特殊疑问词Why,用来询问原因。
3. B 推理判断题。根据前文内容可知,农夫把冻僵了的蛇放到温暖的怀中,结果蛇醒来后就张开嘴,狠狠地咬了农夫。农夫对蛇的举动很吃惊,于是就问蛇为什么要恩将
仇报。
4. C 推理判断题。根据倒数第二段内容可知,农夫倒在雪地里,再也没有站起来。由此推测,农夫很有可能因此而失去生命,死在雪地里。
5. A 主旨大意题。根据文章内容以及最后一段中的“Don't be too kind to bad people,or we may get hurt.”可知,农夫在雪地里救了一条冻僵了的蛇,结果这条蛇恩将仇报,狠狠地咬了农夫后迅速逃跑了。这则故事告诫人们千万不要对坏人太好,否则你会受到伤害。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭