2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
一、完形填空
范畴:人与社会 主题:生日时光 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
have three white take sports after play she happy father too
I am Bill Brown. I have a sister. Her name is Jenny. It is November the 1.
In the morning, my parents 2.
In the afternoon, my parents 7.
范畴:人与社会 主题:生日时光 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
have three white take sports after play she happy father too
I am Bill Brown. I have a sister. Her name is Jenny. It is November the 1.
third
today. It's Jenny's birthday.In the morning, my parents 2.
take
us to a clothes shop. There my mother buys a red skirt for Jenny. 3. After
that we go to a bookstore. In the bookstore, I buy some CDs for Jenny. My 4. father
buys a book for her. The book is about 5. sports
. Jenny likes sports, and she 6. plays
ping-pong very well.In the afternoon, my parents 7.
have
a party for Jenny at home. Some of Jenny's classmates come to the party. Grace brings a red pen for 8. her
. Nancy gives her a nice schoolbag. Lucy brings a 9. white
notebook for her. Jenny likes these things very much. At the party, Jenny is very 10. happy
. Her classmates are very happy, 11. too
.
答案:
1.third 表示日期用序数词。因此此处应该用three的序数词形式third。
2.take take sb. to sp.意为“带某人到某地”。
3.After 根据句意可知,他们买完裙子后去了书店。after意为“在……之后”。
4.father 根据上文内容可判断,这里表示“爸爸给她买了一本书”。
5.sports 根据下文中的Jenny likes sports可知,这里应填sports。
6.plays play ping-pong意为“打乒乓球”。主语she为第三人称单数,时态是一般现在时,动词用第三人称单数形式plays。
7.have have a party意为“举办一场派对”。
8.her bring sth. for sb.意为“带某物给某人”,介词后接宾格,she的宾格是her。
9.white a white notebook意为“一本白色的笔记本”。
10.happy 根据Her classmates are very happy可判断,这里表示Jenny非常开心。
11.too 上文提及Jenny很高兴,下文用too表示她的同学也非常高兴。
2.take take sb. to sp.意为“带某人到某地”。
3.After 根据句意可知,他们买完裙子后去了书店。after意为“在……之后”。
4.father 根据上文内容可判断,这里表示“爸爸给她买了一本书”。
5.sports 根据下文中的Jenny likes sports可知,这里应填sports。
6.plays play ping-pong意为“打乒乓球”。主语she为第三人称单数,时态是一般现在时,动词用第三人称单数形式plays。
7.have have a party意为“举办一场派对”。
8.her bring sth. for sb.意为“带某物给某人”,介词后接宾格,she的宾格是her。
9.white a white notebook意为“一本白色的笔记本”。
10.happy 根据Her classmates are very happy可判断,这里表示Jenny非常开心。
11.too 上文提及Jenny很高兴,下文用too表示她的同学也非常高兴。
二、阅读理解
A
KEY→P10
范畴:人与自然 主题:水乡风情 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Do you know Wuzhen? It is one of my favorite places because it is such a beautiful town. Wuzhen is in Jiaxing, Zhejiang. It is an old town and it has a history of about 7,000 years.
Like many small towns in the south of China, it has clean rivers and small bridges. Local people live in old houses, and they are very friendly. During the day, you can walk or sit on a boat to see the scenery(风景) along the river.
I went to Wuzhen on vacation last month. I went there with my parents. We stayed there for one week. We enjoyed the beautiful scenery there. We also made friends with the local people. I talked with them and learned a lot about Wuzhen's history. I took some photos of Wuzhen, too. When I look at the photos, I always remember the water, the bridges, the houses and the local people in Wuzhen.

(
A. Wuzhen is in Jiaxing, Zhejiang.
B. Local people know about Wuzhen's history.
C. Wuzhen is in the south of China.
D. Local people enjoy their life in modern buildings.
(
A. His classmates.
B. His friends.
C. His parents.
D. Local people.
(
A. By reading books.
B. By talking with the local people.
C. By asking his parents.
D. By looking at the photos.
(
① The writer took some photos of Wuzhen.
② The writer went to Wuzhen with his parents.
③ The writer talked with the local people and learned about Wuzhen's history.
④ The writer and his parents enjoyed the beautiful scenery.
A. ②④③①
B. ②③④①
C. ①②③④
D. ④②①③
(
A. It's about the history of Wuzhen.
B. It's about the photos of Wuzhen.
C. It's about the writer's love for Wuzhen.
D. It's about the writer's trip to Wuzhen.
A
KEY→P10
范畴:人与自然 主题:水乡风情 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Do you know Wuzhen? It is one of my favorite places because it is such a beautiful town. Wuzhen is in Jiaxing, Zhejiang. It is an old town and it has a history of about 7,000 years.
Like many small towns in the south of China, it has clean rivers and small bridges. Local people live in old houses, and they are very friendly. During the day, you can walk or sit on a boat to see the scenery(风景) along the river.
I went to Wuzhen on vacation last month. I went there with my parents. We stayed there for one week. We enjoyed the beautiful scenery there. We also made friends with the local people. I talked with them and learned a lot about Wuzhen's history. I took some photos of Wuzhen, too. When I look at the photos, I always remember the water, the bridges, the houses and the local people in Wuzhen.
(
D
)1. Which of the following is NOT true about Wuzhen according to the passage?A. Wuzhen is in Jiaxing, Zhejiang.
B. Local people know about Wuzhen's history.
C. Wuzhen is in the south of China.
D. Local people enjoy their life in modern buildings.
(
C
)2. Who did the writer go to Wuzhen with?A. His classmates.
B. His friends.
C. His parents.
D. Local people.
(
B
)3. How did the writer learn a lot about Wuzhen's history?A. By reading books.
B. By talking with the local people.
C. By asking his parents.
D. By looking at the photos.
(
A
)4. What is the correct order of the following events according to the passage?① The writer took some photos of Wuzhen.
② The writer went to Wuzhen with his parents.
③ The writer talked with the local people and learned about Wuzhen's history.
④ The writer and his parents enjoyed the beautiful scenery.
A. ②④③①
B. ②③④①
C. ①②③④
D. ④②①③
(
D
)5. What's the main idea of the last paragraph?A. It's about the history of Wuzhen.
B. It's about the photos of Wuzhen.
C. It's about the writer's love for Wuzhen.
D. It's about the writer's trip to Wuzhen.
答案:
[A] D C B A D
本文介绍了一个美丽的江南水乡——乌镇。作者还详细介绍了自己的乌镇之旅。
1.D 细节理解题。根据第二段第二句可知,当地人住在老房子里,不是住在现代的建筑物里。
2.C 细节理解题。根据第三段第二句可知,作者是和父母一起去的乌镇。
3.B 细节理解题。根据第三段中的“I talked with them and learned a lot about Wuzhen’s history.”可知,作者通过和当地人聊天的方式了解乌镇的历史。
4.A 信息排序题。根据短文第三段可知,作者先和父母去了乌镇;到达后欣赏了那里美丽的风景;接着和当地人交谈,了解乌镇的历史;最后拍了一些乌镇的照片。因此,正确顺序为②④③①。
5.D 段落大意题。通读最后一段可知,本段讲的是作者的乌镇之旅。
本文介绍了一个美丽的江南水乡——乌镇。作者还详细介绍了自己的乌镇之旅。
1.D 细节理解题。根据第二段第二句可知,当地人住在老房子里,不是住在现代的建筑物里。
2.C 细节理解题。根据第三段第二句可知,作者是和父母一起去的乌镇。
3.B 细节理解题。根据第三段中的“I talked with them and learned a lot about Wuzhen’s history.”可知,作者通过和当地人聊天的方式了解乌镇的历史。
4.A 信息排序题。根据短文第三段可知,作者先和父母去了乌镇;到达后欣赏了那里美丽的风景;接着和当地人交谈,了解乌镇的历史;最后拍了一些乌镇的照片。因此,正确顺序为②④③①。
5.D 段落大意题。通读最后一段可知,本段讲的是作者的乌镇之旅。
查看更多完整答案,请扫码查看