2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版》

一、完形填空
范畴:人与自我 主题:健康生活 体裁:议论文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:___/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
night want every because then feel good says hours new sleep
When do you go to sleep every night? Many students don't 1 to go to bed early. They like watching TV and playing computer games at 2. Some students can't get eight 3 of sleep every night. They often feel tired at school 4 they don't have enough sleep. In Scotland, some schools start to have a 5 subject—sleep. The teachers there tell the students how 6 well. Many students like it. They think it's 7 for their health and study. A 15-year-old boy 8, “Now I go to bed at 10:00 p. m. 9 night. The next day, I usually get up early and 10 play sports for an hour. I 11 very happy.”
1.
want
2.
night
3.
hours
4.
because
5.
new

6.
to sleep
7.
good
8.
says
9.
every
10.
then

11.
feel
答案: 1. want 2. night 3. hours 4. because 5. new 6. to sleep 7. good 8. says 9. every 10. then 11. feel
二、阅读理解
A
KEY→P14
范畴:人与自然 主题:动物世界 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8 分钟 评价:___/5
Look! Something small and green is flying fast over the water. It is a dragonfly! Dragonflies are flying insects with two pairs of wings. They come in many colors. Dragonflies can be green, blue, gold, or even pink.
Dragonflies always live close to water. Look at your closest river, pond, or lake. Maybe you can spot some dragonflies! They produce their eggs in or near water. The young dragonflies live in water for a year or more.
Adult dragonflies have the largest eyes of all the insects. Each eye has about thirty thousand small parts. They can see almost all the way around at once. Dragonflies are some of the fastest flying insects in the world. They can turn quickly in the air. They can fly forward, backward, and even upside down!
Dragonflies are amazing creatures. There are about three thousand kinds of dragonflies in the world. People all over the world are starting to realize it! People in Japan built the world's first dragonfly park in 1985. Today there are also dragonfly parks in Europe and the United States. The dragonfly park in Singapore has large statues(雕像) of dragonflies in the lake.
(
C
)1. What are dragonflies according to the passage?
A. They are a kind of fish. B. They are a kind of birds.
C. They are a kind of insects. D. They are a kind of monkeys.
(
B
)2. What does the underlined word “spot” in Paragraph 2 mean?
A. Buy. B. Find. C. Cover. D. Protect.
(
B
)3. How many special abilities of dragonflies are mentioned in Paragraph 3?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
B
)4. What do we know about dragonfly parks?
A. Dragonfly parks are in the lake. B. The first dragonfly park is in Japan.
C. A statue of dragonflies is in the USA. D. There are no dragonfly parks in Europe.
(
D
)5. What is the best title of the passage?
A. Dragonflies: water insects B. Dragonflies: skillful insects
C. Dragonflies: colorful insects D. Dragonflies: fantastic insects
答案: 1. C 2. B 3. B 4. B 5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭