2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练七年级英语人教版江西专版》

二、阅读理解
A
KEY→P15
范畴:人与社会 主题:人员招募 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:____/3

(
B
)1. What is the name of the play?
A. Not an Actor? B. Critters on Ice!
C. The School Play D. Flora, Richard, Tim and James
(
B
)2. If you do Set Design, what are you expected to do?
A. Call the students for auditions. B. Prepare the fun backgrounds.
C. Make the lights follow each animal. D. Make sure every word is heard.
(
A
)3. What is the text probably?
A. A poster. B. A speech. C. A report. D. A poem.
答案: A
文章是关于学校戏剧的一个招募活动。
1。 B 细节理解题。根据表格第一栏可知,戏剧的名称为“Critters on Ice!”。
2。 B 细节理解题。根据表格第二栏中“Set Design: Someone to draw fun winter backgrounds.”可知,如果你做的是场景设计,你就要准备有趣的背景。
3。 A 推理判断题。文章是关于学校戏剧的招募活动,因此可能是一张海报。
B 新模态 寓言故事
KEY→P15
范畴:人与自我 主题:勤学善思 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:____/5
In a big forest, there lives a clever crow. It has black feathers and bright eyes. It is brave by nature and full of curiosity(好奇心).
One day, the crow flies a long way far away from the river and feels quite thirsty. Then it looks for water everywhere. Luckily, under a big tree, it finds a glass bottle with some water in it.
The crow is very happy and can't wait to fly to the bottle. When it puts its mouth into the bottle mouth, it finds that the bottle mouth is too narrow. Its mouth can't go in at all.
The crow doesn't give up. It begins to think of a solution(解决办法). It flies around the bottle a few times and watches the bottle and the water inside carefully.
Suddenly, the crow has a brilliant idea. It flies to another place and finds some small stones. It carries the small stones one by one and puts them into the bottle.
As the number of small stones increases, the water in it slowly rises. The crow keeps on carrying stones till the water gets to the bottle mouth. Finally, the crow drinks the cool and sweet water.
What a smart crow!
(
B
)1. Where does the crow find a glass bottle with water?
A. At its own home. B. Under a big tree.
C. In a tall building. D. By the riverside.
(
B
)2. What does the underlined word “brilliant” in Paragraph 5 mean in English?
A. Right. B. Great.
C. Different. D. Popular.
(
C
)3. Which of the following shows the right order of the crow's events?
a. Its mouth can't go into the bottle. b. It sees a glass bottle with water.
c. It feels very thirsty. d. It drinks the cool and sweet water.
e. It watches the bottle and the water. f. It puts some stones into the bottle.
A. b-a-f-c-d-e B. b-a-c-f-d-e C. c-b-a-e-f-d D. c-b-f-a-e-d
(
D
)4. What does the passage mainly talk about?
A. Why the crow flies far away from its own home.
B. What problem the crow meets in the big forest.
C. When the crow puts small stones into the bottle.
D. How the crow drinks the water in the glass bottle.
(
D
)5. What's the purpose of writing this passage?
A. To show drinking much water is important to people.
B. To introduce a good way of drinking water to people.
C. To wish more people to save water in their daily life.
D. To tell people to think more when meeting problems.
答案: B
乌鸦口渴找水,遇到瓶口窄无法直接喝到瓶中水的难题,它没有放弃,而是通过观察想出往瓶中丢小石子让水位上升的办法,最终喝到水 。故事告诉我们:遇到困难时不要轻易放弃,要像乌鸦一样善于观察、积极思考,运用智慧就能找到解决问题的方法。
1。 B 细节理解题。根据第二段中的“Luckily, under a big tree, it finds a glass bottle with some water in it.”可知,乌鸦在一棵大树下发现了一个装着些水的玻璃瓶。
2。 B 词义猜测题。句意:突然,乌鸦有了一个好主意。根据后文内容可知,乌鸦从别处找到了一些小石子,一个接一个地叼过来并放到玻璃瓶中,待瓶中的水上升到瓶口时,它喝到了清凉且甘甜的水,说明乌鸦想出来的主意非常好。由此可知,此处形容词 brilliant 的意思是“非常好的”, 跟 great 的意思相接近。
3。 C 信息排序题。根据文章内容可知,乌鸦飞了很长一段路程后,感到口渴,四处找水,最终在一棵大树下发现了有水的玻璃瓶。它把嘴伸进去喝水,但是瓶口太窄了,因此它就观察这个瓶子以及其中的水,想出了一个解决办法。它叼来一些小石子并把它们放到瓶子里,使得瓶中的水位上升,最终喝到了瓶中清凉且甘甜的水。根据时间发展的先后顺序可知,C项排序正确。
4。 D 主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要讲述了乌鸦是如何喝到窄口玻璃瓶中的水的故事。
5。 D 推理判断题。根据第四段中“The crow doesn’t give up. It begins to think of a solution.”以及第五、第六段内容可知,乌鸦遇到了困难,但是它没有放弃,而是开始去思考解决办法,因此本文作者是想告诉读者,遇到困难就应该多多思考解决办法。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭