第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
B
Many people have their pets, such as dogs, cats and so on. Ma Kexin has some special pets. She has two cats, a mouse and a snake.
Ma has been keeping a black snake named Shejiang for some years. Now, the snake has grown as long as her arm. Ma isn't afraid of the snake. Instead, she thinks it's cute and shy. Shejiang often hides in a coconut shell(椰子壳) and comes out when it feels hungry.
Ma feeds Shejiang two baby mice she buys from a pet food store each week. To make the meat stay fresh, she keeps the mice in the fridge and takes them out two hours before feeding Shejiang.
Shejiang's home is a big glass tank(缸). With a lid(盖子) on, it's a safe place for the snake to hide from the cats. Ma puts a water basin(盆) in for its drinking and slough. So far, Ma has collected about eight snake sloughs. Also, there's soft and dry bedding at the bottom to make it feel safe and comfortable.
For Ma, the cold-blooded animal can be warm. Sometimes she does her homework till very late. The snake keeps her company as it quietly watches her from its hiding place.
Ma thinks the key to keeping a snake is to respect it. Although it's your pet, you shouldn't disturb it too much.
6. Which animal is Shejiang?

7. According to Ma Kexin, Shejiang is ____.
A. friendly
B. shy
C. strict
D. careful
8. Shejiang's home is ____.
A. a big box
B. a big glass tank
C. a small basket
D. a small glass cup
9. How many snake sloughs has Ma collected so far?
A. Five.
B. Six.
C. Seven.
D. Eight.
10. What's the best title for the text?
A. A pet snake
B. How to look after the snake
C. The advantages of keeping snakes
D. The advantages of keeping pets
Many people have their pets, such as dogs, cats and so on. Ma Kexin has some special pets. She has two cats, a mouse and a snake.
Ma has been keeping a black snake named Shejiang for some years. Now, the snake has grown as long as her arm. Ma isn't afraid of the snake. Instead, she thinks it's cute and shy. Shejiang often hides in a coconut shell(椰子壳) and comes out when it feels hungry.
Ma feeds Shejiang two baby mice she buys from a pet food store each week. To make the meat stay fresh, she keeps the mice in the fridge and takes them out two hours before feeding Shejiang.
Shejiang's home is a big glass tank(缸). With a lid(盖子) on, it's a safe place for the snake to hide from the cats. Ma puts a water basin(盆) in for its drinking and slough. So far, Ma has collected about eight snake sloughs. Also, there's soft and dry bedding at the bottom to make it feel safe and comfortable.
For Ma, the cold-blooded animal can be warm. Sometimes she does her homework till very late. The snake keeps her company as it quietly watches her from its hiding place.
Ma thinks the key to keeping a snake is to respect it. Although it's your pet, you shouldn't disturb it too much.
6. Which animal is Shejiang?
7. According to Ma Kexin, Shejiang is ____.
A. friendly
B. shy
C. strict
D. careful
8. Shejiang's home is ____.
A. a big box
B. a big glass tank
C. a small basket
D. a small glass cup
9. How many snake sloughs has Ma collected so far?
A. Five.
B. Six.
C. Seven.
D. Eight.
10. What's the best title for the text?
A. A pet snake
B. How to look after the snake
C. The advantages of keeping snakes
D. The advantages of keeping pets
答案:
6. C 细节理解题。由短文第二段中的第一句可知,这是一条蛇的名字。
7. B 细节理解题。由短文第二段中的倒数第二句可知答案。
8. B 细节理解题。由短文第四段中的第一句可知答案。
9. D 细节理解题。由短文第四段中的倒数第二句可知答案。
10. A 标题概括题。分析短文内容可知,短文介绍了马可欣(音译)养的宠物蛇。
7. B 细节理解题。由短文第二段中的倒数第二句可知答案。
8. B 细节理解题。由短文第四段中的第一句可知答案。
9. D 细节理解题。由短文第四段中的倒数第二句可知答案。
10. A 标题概括题。分析短文内容可知,短文介绍了马可欣(音译)养的宠物蛇。
四、补全对话(有两个多余选项)(每小题 1 分,共 5 分)
A.Let's take photos of it.
B.Why not go to the cinema?
C.I have never seen anything like it.
D.I have been away for a few years.
E.Let's walk around and have a look.
F.It's been here for hundreds of years.
G. It's only been here since last August.
A: Hey, Jane. Is this your home town?
B: Yes. 1. ____
A: Good idea! Your home town is really beautiful.
B: Yeah. 2. ____ But I still love this town.
A: Wow, look at that building! It's too unusual. 3. ____
B: Yes, that's one of the oldest buildings here. 4. ____
A: What about the building next to it?
B: Oh, that's the new science museum. 5. ____
A: Nice. Can we go and have a look?
B: Sure. Let's have lunch after visiting.
A.Let's take photos of it.
B.Why not go to the cinema?
C.I have never seen anything like it.
D.I have been away for a few years.
E.Let's walk around and have a look.
F.It's been here for hundreds of years.
G. It's only been here since last August.
A: Hey, Jane. Is this your home town?
B: Yes. 1. ____
A: Good idea! Your home town is really beautiful.
B: Yeah. 2. ____ But I still love this town.
A: Wow, look at that building! It's too unusual. 3. ____
B: Yes, that's one of the oldest buildings here. 4. ____
A: What about the building next to it?
B: Oh, that's the new science museum. 5. ____
A: Nice. Can we go and have a look?
B: Sure. Let's have lunch after visiting.
答案:
1. E 2. D 3. C 4. F 5. G
查看更多完整答案,请扫码查看