第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
四、(柳州中考改编)阅读理解
Xi'an is an ancient city. It's very popular with visitors. Every year, millions of tourists from home and abroad visit Xi'an. Visiting Xi'an was once Leah's dream. It came true when she went to China along with her two friends last year.
During her 20 days in Xi'an, Leah got a chance to learn about Chinese culture closely. She visited many old buildings there. Xi'an City Wall was her favourite. In Xi'an, she enjoyed many kinds of food and watched some traditional shows. All of them left a wonderful impression on her. Now, Xi'an is like her second home. Since Leah came back to Spain, she has been missing Xi'an very much.
Leah's 20-day stay in Xi'an was a great experience. It was a chance to increase her understanding of cultural diversity. Leah said, "The Chinese people are very friendly. The cultures are varied (不同的) among countries, but we are connected by the bond (纽带) of friendship. The future of nations is hopeful with development and peace. The trip to Xi'an will always be in my memory."
1. Visiting Xi'an was once Leah's ____.
A. job B. habit C. dream D. hobby
2. In Xi'an, Leah visited many ____ buildings.
A. old B. new C. tall D. short
3. Now, Xi'an is like Leah's ____ home.
A. first B. second C. third D. fourth
4. What does the underlined word "diversity" probably mean?
A. Smell. B. Meaning.
C. Difference. D. Difficulty.
5. What can we know about Leah according to the passage?
A. She thought her stay in Xi'an was an unforgettable experience.
B. She has been missing Xi'an so much that she hopes to go to Xi'an again.
C. The Chinese people are very friendly and she has made two friends in Xi'an.
D. Leah stayed in Xi'an for more than twenty days.
Xi'an is an ancient city. It's very popular with visitors. Every year, millions of tourists from home and abroad visit Xi'an. Visiting Xi'an was once Leah's dream. It came true when she went to China along with her two friends last year.
During her 20 days in Xi'an, Leah got a chance to learn about Chinese culture closely. She visited many old buildings there. Xi'an City Wall was her favourite. In Xi'an, she enjoyed many kinds of food and watched some traditional shows. All of them left a wonderful impression on her. Now, Xi'an is like her second home. Since Leah came back to Spain, she has been missing Xi'an very much.
Leah's 20-day stay in Xi'an was a great experience. It was a chance to increase her understanding of cultural diversity. Leah said, "The Chinese people are very friendly. The cultures are varied (不同的) among countries, but we are connected by the bond (纽带) of friendship. The future of nations is hopeful with development and peace. The trip to Xi'an will always be in my memory."
1. Visiting Xi'an was once Leah's ____.
A. job B. habit C. dream D. hobby
2. In Xi'an, Leah visited many ____ buildings.
A. old B. new C. tall D. short
3. Now, Xi'an is like Leah's ____ home.
A. first B. second C. third D. fourth
4. What does the underlined word "diversity" probably mean?
A. Smell. B. Meaning.
C. Difference. D. Difficulty.
5. What can we know about Leah according to the passage?
A. She thought her stay in Xi'an was an unforgettable experience.
B. She has been missing Xi'an so much that she hopes to go to Xi'an again.
C. The Chinese people are very friendly and she has made two friends in Xi'an.
D. Leah stayed in Xi'an for more than twenty days.
答案:
1. C 细节理解题。由第一段中“Visiting Xi'an was once Leah's dream.”可知答案。
2. A 细节理解题。由第二段中“She visited many old buildings there.”可知,利亚参观了西安很多的古老的建筑。
3. B 细节理解题。由第二段中“Now, Xi'an is like her second home.”可知,现在西安就像利亚的第二故乡一样。
4. C 词义猜测题。由第三段中 The cultures are varied among countries 可知,各国的文化各不相同。由此推知,diversity 相当于 difference。
5. A 推理判断题。由第三段中“The trip to Xi'an will always be in my memory.”可知,这次西安之旅让利亚终生难忘。
2. A 细节理解题。由第二段中“She visited many old buildings there.”可知,利亚参观了西安很多的古老的建筑。
3. B 细节理解题。由第二段中“Now, Xi'an is like her second home.”可知,现在西安就像利亚的第二故乡一样。
4. C 词义猜测题。由第三段中 The cultures are varied among countries 可知,各国的文化各不相同。由此推知,diversity 相当于 difference。
5. A 推理判断题。由第三段中“The trip to Xi'an will always be in my memory.”可知,这次西安之旅让利亚终生难忘。
查看更多完整答案,请扫码查看