第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
A(赤峰中考改编)
Welcome to Austria!
Söll is a village in the mountains in Austria, and the Hotel Post, opened by a local family, is clean and cheap. From the hotel you can see the whole village. The temperatures in summer are usually 20℃ to 25℃ in the daytime, but much cooler by evening.
Have a good trip to Thailand!
When you visit Bangkok in Thailand, don't miss the early morning river boat trip to the Floating(漂浮的) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables, and you can pay for them when you sit in your boat. Don't forget your hat—the sun can be strong and it may be as hot as 40℃ about midday!
Welcome to Guangzhou!
Guangzhou is a wonderful place for travelling and there are a lot of things to do. You will find many large department stores in the city. You will also find small shops near the train station. In the evening, you can take a boat trip to enjoy the beautiful scenery of Guangzhou from the river. At night, travellers can enjoy eating at food stalls(货摊) on the streets because the food there is cheap and delicious.
1. How is the Hotel Post?
A. Expensive and big.
B. Clean and cheap.
C. Dirty and small.
D. Tidy and expensive.
2. What can you buy from the Floating Market?
A. Flowers.
B. Clothes.
C. Fruits.
D. Shoes.
3. Where can travellers enjoy delicious food at night?
A. In Söll.
B. In the Hotel Post.
C. In Bangkok.
D. In Guangzhou.
4. In which part of a newspaper can you probably read the passage?
A. Sports.
B. Travel.
C. Nature.
D. News.
Welcome to Austria!
Söll is a village in the mountains in Austria, and the Hotel Post, opened by a local family, is clean and cheap. From the hotel you can see the whole village. The temperatures in summer are usually 20℃ to 25℃ in the daytime, but much cooler by evening.
Have a good trip to Thailand!
When you visit Bangkok in Thailand, don't miss the early morning river boat trip to the Floating(漂浮的) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables, and you can pay for them when you sit in your boat. Don't forget your hat—the sun can be strong and it may be as hot as 40℃ about midday!
Welcome to Guangzhou!
Guangzhou is a wonderful place for travelling and there are a lot of things to do. You will find many large department stores in the city. You will also find small shops near the train station. In the evening, you can take a boat trip to enjoy the beautiful scenery of Guangzhou from the river. At night, travellers can enjoy eating at food stalls(货摊) on the streets because the food there is cheap and delicious.
1. How is the Hotel Post?
A. Expensive and big.
B. Clean and cheap.
C. Dirty and small.
D. Tidy and expensive.
2. What can you buy from the Floating Market?
A. Flowers.
B. Clothes.
C. Fruits.
D. Shoes.
3. Where can travellers enjoy delicious food at night?
A. In Söll.
B. In the Hotel Post.
C. In Bangkok.
D. In Guangzhou.
4. In which part of a newspaper can you probably read the passage?
A. Sports.
B. Travel.
C. Nature.
D. News.
答案:
1. B 细节理解题。由短文第一段中的第一句可知,这个宾馆干净且便宜。
2. C 细节理解题。由短文第二段中的第二句可知,在漂浮市场可以买蔬菜和水果。
3. D 细节理解题。由第三段中的最后一句可知,在广州,晚上可以享用美味的食物。
4. B 推理判断题。分析短文内容可知,短文介绍的是与旅游相关的信息。
2. C 细节理解题。由短文第二段中的第二句可知,在漂浮市场可以买蔬菜和水果。
3. D 细节理解题。由第三段中的最后一句可知,在广州,晚上可以享用美味的食物。
4. B 推理判断题。分析短文内容可知,短文介绍的是与旅游相关的信息。
B(原创)
Luca and Alberto are sea monsters(怪兽). And they are good friends. They are from the movie, Luca(《夏日友晴天》).
As sea monsters, Luca and Alberto are told not to leave the sea because humans will catch them. However, the two friends still decide to see the outside world. Their journey begins. They eat lots of ice cream and pasta, ride motorbikes and try to prove(证明) themselves in competitions with humans. They enjoy a summer of great freedom(自由).
A moment touched me deeply. Luca and Alberto are afraid of the rain because once they get wet, they'll turn from their teenage look into their real look of monsters.
On a rainy day, Alberto is in a hurry to send an umbrella to Luca, but he falls down and turns into a sea monster. The villagers find him and try to catch the poor boy. Luca, who already turned back into the monster because of the rain, runs down the street to save Alberto without thinking twice. At the same time, Julia, their human friend, runs toward them, trying to help. Facing hundreds of angry faces, Julia tries to tell people that her friends are not harmful. This isn't just about a monster saving his friend, but also about love between different creatures(生物). Friendships have no boundaries(边界).
This heart-warming moment has taught me that friends should be the ones who will stand up for you.
5. Where do Luca and Alberto live?
A. In the river.
B. In the sea.
C. In the lake.
D. In the forest.
6. Luca and Alberto are afraid of ______.
A. the snow
B. the wind
C. the sun
D. the rain
7. What can we learn from the passage?
A. Luca and Alberto are cousins.
B. The writer thinks friendships have boundaries.
C. The villagers find Luca and try to catch the poor boy.
D. The writer thinks friends should be the ones who will stand up for you.
8. Luca is a movie about ______.
A. friendship
B. sports
C. health
D. science
Luca and Alberto are sea monsters(怪兽). And they are good friends. They are from the movie, Luca(《夏日友晴天》).
As sea monsters, Luca and Alberto are told not to leave the sea because humans will catch them. However, the two friends still decide to see the outside world. Their journey begins. They eat lots of ice cream and pasta, ride motorbikes and try to prove(证明) themselves in competitions with humans. They enjoy a summer of great freedom(自由).
A moment touched me deeply. Luca and Alberto are afraid of the rain because once they get wet, they'll turn from their teenage look into their real look of monsters.
On a rainy day, Alberto is in a hurry to send an umbrella to Luca, but he falls down and turns into a sea monster. The villagers find him and try to catch the poor boy. Luca, who already turned back into the monster because of the rain, runs down the street to save Alberto without thinking twice. At the same time, Julia, their human friend, runs toward them, trying to help. Facing hundreds of angry faces, Julia tries to tell people that her friends are not harmful. This isn't just about a monster saving his friend, but also about love between different creatures(生物). Friendships have no boundaries(边界).
This heart-warming moment has taught me that friends should be the ones who will stand up for you.
5. Where do Luca and Alberto live?
A. In the river.
B. In the sea.
C. In the lake.
D. In the forest.
6. Luca and Alberto are afraid of ______.
A. the snow
B. the wind
C. the sun
D. the rain
7. What can we learn from the passage?
A. Luca and Alberto are cousins.
B. The writer thinks friendships have boundaries.
C. The villagers find Luca and try to catch the poor boy.
D. The writer thinks friends should be the ones who will stand up for you.
8. Luca is a movie about ______.
A. friendship
B. sports
C. health
D. science
答案:
5. B 细节理解题。由短文第二段中的第一句可知,他们生活在大海里。
6. D 细节理解题。由短文第三段中的第二句可知,他们害怕雨。
7. D 细节理解题。由短文最后一段可知,作者认为朋友应该是为你挺身而出的人。
8. A 推理判断题。分析《夏日友晴天》的故事情节可知,该片是关于友情的电影。
6. D 细节理解题。由短文第三段中的第二句可知,他们害怕雨。
7. D 细节理解题。由短文最后一段可知,作者认为朋友应该是为你挺身而出的人。
8. A 推理判断题。分析《夏日友晴天》的故事情节可知,该片是关于友情的电影。
查看更多完整答案,请扫码查看