第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
八、(郴州中考)任务型阅读(每小题2分,共10分)
根据短文内容,从所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
With the development of technology,the Internet is becoming more and more important in our daily life.People may sometimes feel it difficult to go without the Internet.
1.______
Firstly, the Internet provides a great deal of information.2.______ For example,you can get information from food to clothes,from travel to study...In the time you spend in looking for a book in the library,you can get what you want with just a click of the mouse and a touch of the button.
Secondly,3.______ You needn't go to real stores to buy everything.You can order and enjoy your dinner without going to the restaurant. You can even have a meeting at home.
The Internet also helps set up and keep social relationships. Nowadays,people may easily connect with each other online.4.______ Don't worry.Add the related(相关的)people into a chat group and discuss your plan.
However,if you don't use the Internet properly,it will have bad effects on your life. For example,5.______ Surfing the Internet too much is also bad for people's health.So be a good Internet user and make full use of the Internet,and you ____ will get much from it.
A.Want to organise an activity?
B.With the help of the Internet,you can
C.some teenagers are crazy about playing
D.Here are three main advantages of the
E.the Internet makes our life much easier.
根据短文内容,从所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
With the development of technology,the Internet is becoming more and more important in our daily life.People may sometimes feel it difficult to go without the Internet.
1.______
Firstly, the Internet provides a great deal of information.2.______ For example,you can get information from food to clothes,from travel to study...In the time you spend in looking for a book in the library,you can get what you want with just a click of the mouse and a touch of the button.
Secondly,3.______ You needn't go to real stores to buy everything.You can order and enjoy your dinner without going to the restaurant. You can even have a meeting at home.
The Internet also helps set up and keep social relationships. Nowadays,people may easily connect with each other online.4.______ Don't worry.Add the related(相关的)people into a chat group and discuss your plan.
However,if you don't use the Internet properly,it will have bad effects on your life. For example,5.______ Surfing the Internet too much is also bad for people's health.So be a good Internet user and make full use of the Internet,and you ____ will get much from it.
A.Want to organise an activity?
B.With the help of the Internet,you can
C.some teenagers are crazy about playing
D.Here are three main advantages of the
E.the Internet makes our life much easier.
答案:
1. D 由下文中的 Firstly 和 Secondly 可知,介绍了网络的优势,此处是总括句。
2. B 由下文中“For example, you can get information from food to clothes, from travel to study...”可知,此处表达了从网络上可以获得很多信息,所以该句与搜索信息有关。
3. E 由下文中“You needn't go to real stores to buy everything.”可知,此处表达了网络给我们带来的好处,它使我们的生活更容易。
4. A 由下文中“Don't worry. Add the related people into a chat group and discuss your plan.”可知,此处是说如何组织一次活动,选项 A 符合语境。
5. C 由上文中 it will have bad effects on your life 可知,下文的例子应该和不正确使用互联网带来的坏处有关。
2. B 由下文中“For example, you can get information from food to clothes, from travel to study...”可知,此处表达了从网络上可以获得很多信息,所以该句与搜索信息有关。
3. E 由下文中“You needn't go to real stores to buy everything.”可知,此处表达了网络给我们带来的好处,它使我们的生活更容易。
4. A 由下文中“Don't worry. Add the related people into a chat group and discuss your plan.”可知,此处是说如何组织一次活动,选项 A 符合语境。
5. C 由上文中 it will have bad effects on your life 可知,下文的例子应该和不正确使用互联网带来的坏处有关。
九、书面表达(共20分)
My name is Li Hua.______
Thank you.
Yours faithfully,
Li Hua
为了鼓励更多的青少年参与运动,你市计划下个月举办青少年运动会。你市体育协会正在招募志愿者。假如你是李华,你想当青少年运动会的志愿者,请按下面提示给张先生写一封申请信,内容包括:
1.举行青少年运动会的意义;2.个人情况(年龄、性格等);3.自身优势(例如擅长用英语与运动员交流);4.服务承诺。
要求:词数80左右,已给出部分不计入总词数。
Dear Mr Zhang,My name is Li Hua.______
Thank you.
Yours faithfully,
Li Hua
答案:
One possible version:
Dear Mr Zhang,
My name is Li Hua. To encourage teenagers to do sports, our city is going to hold the teenager sports meeting next month.
As a teenager, I'd like to work as a volunteer at the teenager sports meeting. I have a very good personality. I like to meet strangers. And I am good at communicating with the players in English. What's more, I'm fond of sports. And I know a lot about my city. I'm sure I can provide the best service for the players in the sports meeting.
I think I'm suitable for the job. I hope you can give me a chance to be a volunteer.
Thank you.
Yours faithfully,
Li Hua
Dear Mr Zhang,
My name is Li Hua. To encourage teenagers to do sports, our city is going to hold the teenager sports meeting next month.
As a teenager, I'd like to work as a volunteer at the teenager sports meeting. I have a very good personality. I like to meet strangers. And I am good at communicating with the players in English. What's more, I'm fond of sports. And I know a lot about my city. I'm sure I can provide the best service for the players in the sports meeting.
I think I'm suitable for the job. I hope you can give me a chance to be a volunteer.
Thank you.
Yours faithfully,
Li Hua
查看更多完整答案,请扫码查看