2025年通城学典暑期升级训练八年级英语外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典暑期升级训练八年级英语外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典暑期升级训练八年级英语外研版》

四、(杭州中考改编)阅读理解
A blog by Sascha Marr
My hobby is making shoes. I've always liked designing things. I remember drawing clothes and shoes when I was eight, and I made my first skirt at nine. At eleven, I started making shoes, and I now spend my free time doing that.
I became interested in making shoes when my cousin told me about an online shoe-making course that he was doing. I immediately wanted to do one too. Mum booked(为……预约) me on a four-day course at the I Can Make Shoes school in London to see if I liked it, and then I did a ten-day course there during the summer holiday.
I loved the courses. On the longer one, I made four pairs of shoes! I couldn't believe it. The teachers were excellent. That's what was best about the classes. They made us work really hard but they wanted all their students to have fun too.
At the moment I'm making a pair of training shoes using an old pair of jeans, but I've used all kinds of different things before, from old leather(皮革) handbags to old cotton dresses!
Making shoes has changed my plans for the future. I know now that I want to be a designer, but not a shoe designer. I've decided I'll do home design. I've designed lots of shoes and also some clothes, so I'd like to try something new.
1. What did Sascha begin to make at the age of 11?
A. Skirts. B. Shoes. C. Jeans. D. Dresses.
2. What does the underlined word "They" in Paragraph 3 refer to?
A. The courses. B. The teachers.
C. The classes. D. The students.
3. What does Sascha plan to be in the future?
A. A shoe designer.
B. A handbag designer.
C. A dress designer.
D. A home designer.
4. The structure of the passage may be.
答案: 1. B 细节理解题。由第一段中的最后一句可知,萨沙在 11 岁的时候开始做鞋。
2. B 代词指代题。由第三段中的第四句和第五句可知,They 指代前面的 The teachers。
3. D 细节理解题。由最后一段中的倒数第二句可知,萨沙决定做家居设计。
4. D 篇章结构题。分析短文内容可知,第一段点明主题;第二段到第四段讲述了爱好的形成及发展;第五段总结全文,点明爱好带来的变化。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭