第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
一、(原创)根据汉语提示填短文
Tim's grandpa, Mr Brown, has an interesting hobby. He collects coins. He has done so for 40 years. He has achieved great 1. (成功). And his hobby also brings him lots of 2. (快乐). Now Mr Brown has many coins. There is a 3. (架子) full of coins in Mr Brown's study. Mr Brown often tidies up those coins. Most of his coins are old and 4. (值钱的). Sometimes Tim also has a look at those coins. But he thinks they are old and dirty.
One day, Mr Brown found a lot of coins missing. As a 5. (结果), he asked Tim's parents for help. But they didn't find the coins. Finally, he thought of asking Tim.
"Do you know 6. (哪里) my old coins are, Tim?" asked Mr Brown.
"Oh yes, Grandpa. Our neighbour(邻居) has got them. He said he could change old coins for new ones. So I gave them to him. Here are the new 7. (硬币) he gave me," said Tim.
Mr Brown asked Tim what the neighbour looked like, but they didn't have any neighbours that 8. (使相配) Tim's description of the man. So they thought the man 9. (一定) be a cheat(骗子). Then Mr Brown reported the loss(损失) to the police.
Mr Brown didn't scold Tim because Tim just wanted to do something good for him 10. (用……) these old and dirty coins. What a lovely boy!
Tim's grandpa, Mr Brown, has an interesting hobby. He collects coins. He has done so for 40 years. He has achieved great 1. (成功). And his hobby also brings him lots of 2. (快乐). Now Mr Brown has many coins. There is a 3. (架子) full of coins in Mr Brown's study. Mr Brown often tidies up those coins. Most of his coins are old and 4. (值钱的). Sometimes Tim also has a look at those coins. But he thinks they are old and dirty.
One day, Mr Brown found a lot of coins missing. As a 5. (结果), he asked Tim's parents for help. But they didn't find the coins. Finally, he thought of asking Tim.
"Do you know 6. (哪里) my old coins are, Tim?" asked Mr Brown.
"Oh yes, Grandpa. Our neighbour(邻居) has got them. He said he could change old coins for new ones. So I gave them to him. Here are the new 7. (硬币) he gave me," said Tim.
Mr Brown asked Tim what the neighbour looked like, but they didn't have any neighbours that 8. (使相配) Tim's description of the man. So they thought the man 9. (一定) be a cheat(骗子). Then Mr Brown reported the loss(损失) to the police.
Mr Brown didn't scold Tim because Tim just wanted to do something good for him 10. (用……) these old and dirty coins. What a lovely boy!
答案:
1. success great 是形容词,其后跟名词。
2. pleasure 由 lots of 可知,此处用名词。
3. shelf 该句是 there be 句型,且由不定冠词 a 可知,用名词单数形式。
4. valuable and 是并列连词,其前是形容词 old,所以此处也用形容词。
5. result as a result 意为“结果;因此”。
6. where 此处是宾语从句的引导词。
7. coins 系动词是 are,所以用名词复数形式。
8. matched 故事发生在过去,用一般过去时。
9. must 此处表示肯定的推测。
10. with 此处缺少介词。
2. pleasure 由 lots of 可知,此处用名词。
3. shelf 该句是 there be 句型,且由不定冠词 a 可知,用名词单数形式。
4. valuable and 是并列连词,其前是形容词 old,所以此处也用形容词。
5. result as a result 意为“结果;因此”。
6. where 此处是宾语从句的引导词。
7. coins 系动词是 are,所以用名词复数形式。
8. matched 故事发生在过去,用一般过去时。
9. must 此处表示肯定的推测。
10. with 此处缺少介词。
二、(原创)根据首字母提示填短文
A hobby is an activity we can do in our free time. It can be anything a 1. p likes to do in his or her free time. It can provide us with pleasure, friendship, knowledge and realization. Many people have their own hobbies, such as singing, dancing, reading and so on. My parents and I also have 2. h.
My hobby is collecting 3. s. I've collected stamps all over the world. And I've got three or four books of stamps. Most of my stamps are from my friends, classmates and pen friends. To get different kinds of stamps, I have made over fifty pen friends. Most of them have the same 4. i as me. We often exchange(交换) our stamps.
My mother's hobby is collecting 5. f. She has collected over two hundred fans. Some fans are from 6. d countries, and some are from different dynasties(朝代). On my mother's birthday, her friends always give her fans 7. a birthday presents.
My father's hobby is collecting notes and coins. My father has many 8. n coming from different countries. Some of them are very valuable, such as British pounds and US dollars. But my father always says their 9. v isn't important. He collects things 10. j to remember something important in his life.
A hobby is an activity we can do in our free time. It can be anything a 1. p likes to do in his or her free time. It can provide us with pleasure, friendship, knowledge and realization. Many people have their own hobbies, such as singing, dancing, reading and so on. My parents and I also have 2. h.
My hobby is collecting 3. s. I've collected stamps all over the world. And I've got three or four books of stamps. Most of my stamps are from my friends, classmates and pen friends. To get different kinds of stamps, I have made over fifty pen friends. Most of them have the same 4. i as me. We often exchange(交换) our stamps.
My mother's hobby is collecting 5. f. She has collected over two hundred fans. Some fans are from 6. d countries, and some are from different dynasties(朝代). On my mother's birthday, her friends always give her fans 7. a birthday presents.
My father's hobby is collecting notes and coins. My father has many 8. n coming from different countries. Some of them are very valuable, such as British pounds and US dollars. But my father always says their 9. v isn't important. He collects things 10. j to remember something important in his life.
答案:
1. person 由空前的 a 及下文中 in his or her free time 可推知,此处填 person。
2. hobbies 由下文介绍爱好可知,“我”的父母和“我”也有爱好。
3. stamps 由下文中“I've collected stamps all over the world.”可知,“我”的爱好是集邮。
4. interest 由下文中“We often exchange our stamps.”可知,“我们”有同样的爱好。
5. fans 由下文中“She has collected over two hundred fans.”可知,“我”妈妈的爱好是收集扇子。
6. different 由下文中 some are from different dynasties 可推知,此处表示“一些扇子来自不同的国家”。
7. as 在“我”妈妈生日时,她朋友总是送给她扇子作为生日礼物。
8. notes 由上文中“My father's hobby is collecting notes and coins.”可知答案。
9. value 由上文中 Some of them are very valuable 及 But 可知,此处是指“它们的价值不重要”。
10. just “我”爸爸总是说它们的价值并不重要,他收集东西只是为了记住他生命中一些重要的事情。
2. hobbies 由下文介绍爱好可知,“我”的父母和“我”也有爱好。
3. stamps 由下文中“I've collected stamps all over the world.”可知,“我”的爱好是集邮。
4. interest 由下文中“We often exchange our stamps.”可知,“我们”有同样的爱好。
5. fans 由下文中“She has collected over two hundred fans.”可知,“我”妈妈的爱好是收集扇子。
6. different 由下文中 some are from different dynasties 可推知,此处表示“一些扇子来自不同的国家”。
7. as 在“我”妈妈生日时,她朋友总是送给她扇子作为生日礼物。
8. notes 由上文中“My father's hobby is collecting notes and coins.”可知答案。
9. value 由上文中 Some of them are very valuable 及 But 可知,此处是指“它们的价值不重要”。
10. just “我”爸爸总是说它们的价值并不重要,他收集东西只是为了记住他生命中一些重要的事情。
三、用所给词的适当形式填短文
Hobbies can make us grow as a person, develop our interest and help us learn new 1. (skill).
Dan King is a college student. One of his 2. (hobby) is sailing. During the summer of 2019, he spent two weeks at a summer camp. Dan took part in many 3. (activity), such as swimming, sailing and climbing. But he wasn't 4. (interest) in any activities except sailing. Dan's camp teacher, Mr Wang, was a sailing fan. He often went 5. (sail) with his friends. And he wrote a book about sailing and it 6. (come) out in 2018. Mr Wang gave the book to Dan and encouraged Dan 7. (join) the Sailing Club. Dan asked Mr Wang if sailing was very 8. (danger). Mr Wang told him if he mastered(掌握) the skills, sailing was very safe.
Now Dan is a member of the Sailing Club. He often goes sailing with his friends in his free time. And Dan 9. (take) part in many sailing competitions and won many prizes. Sailing 10. (bring) Dan pleasure and success. Thanks to Mr Wang, Dan has his real hobby.
Hobbies can make us grow as a person, develop our interest and help us learn new 1. (skill).
Dan King is a college student. One of his 2. (hobby) is sailing. During the summer of 2019, he spent two weeks at a summer camp. Dan took part in many 3. (activity), such as swimming, sailing and climbing. But he wasn't 4. (interest) in any activities except sailing. Dan's camp teacher, Mr Wang, was a sailing fan. He often went 5. (sail) with his friends. And he wrote a book about sailing and it 6. (come) out in 2018. Mr Wang gave the book to Dan and encouraged Dan 7. (join) the Sailing Club. Dan asked Mr Wang if sailing was very 8. (danger). Mr Wang told him if he mastered(掌握) the skills, sailing was very safe.
Now Dan is a member of the Sailing Club. He often goes sailing with his friends in his free time. And Dan 9. (take) part in many sailing competitions and won many prizes. Sailing 10. (bring) Dan pleasure and success. Thanks to Mr Wang, Dan has his real hobby.
答案:
1. skills learn new skills 意为“学习新技能”。
2. hobbies one of 后用名词复数形式。
3. activities 由 many 可知,此处用名词复数形式。
4. interested be interested in 意为“对……感兴趣”。
5. sailing go sailing 意为“进行帆船运动”。
6. came 由 in 2018 可知,此处用一般过去时。
7. to join encourage sb. to do sth. 意为“鼓励某人做某事”。
8. dangerous 此处作表语,且副词 very 修饰形容词。
9. has taken 此处指“已经参加过很多帆船比赛”,用现在完成时。
10. has brought 由上一句可知,这里指“已经带给丹快乐和成功”。
2. hobbies one of 后用名词复数形式。
3. activities 由 many 可知,此处用名词复数形式。
4. interested be interested in 意为“对……感兴趣”。
5. sailing go sailing 意为“进行帆船运动”。
6. came 由 in 2018 可知,此处用一般过去时。
7. to join encourage sb. to do sth. 意为“鼓励某人做某事”。
8. dangerous 此处作表语,且副词 very 修饰形容词。
9. has taken 此处指“已经参加过很多帆船比赛”,用现在完成时。
10. has brought 由上一句可知,这里指“已经带给丹快乐和成功”。
查看更多完整答案,请扫码查看