2025年通城学典暑期升级训练八年级英语外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典暑期升级训练八年级英语外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典暑期升级训练八年级英语外研版》

一、完形填空
Do you often use social media(社交媒体) or video apps? As we all know, some things on the Internet are not 1 for teenagers. Now many apps, especially those social media or videos, have added the “teen mode” to protect teenagers. It will give them a better experience and 2 they're using the app in a healthy way.
For example, video apps that have this feature(功能) might only allow users to 3 40 minutes of videos. The videos that they can watch are marked safe and might 4 be educational. There are no advertisements and users can't top up(充值) their accounts with 5.
In the teen mode, users can only 6 people who are on their communication list. Their chat records 7 pinyin, which is useful for primary school students.
However, the teen mode can't work for all apps, according to a recent 8 by the Consumer Council(消费者委员会). Some livestreaming apps have no difference in content 9 the teen mode and the normal mode. And in some video apps, the teen mode will start after 40 minutes of viewing time. But users can get past it 10 clicking “I know” and go on watching.
1. A. fit B. bad C. careful D. strange
2. A. make up B. make sure C. make friends D. make noises
3. A. read B. look C. see D. watch
4. A. yet B. already C. even D. ever
5. A. money B. messages C. advice D. information
6. A. agree with B. talk to C. fight with D. depend on
7. A. avoid B. expect C. prefer D. show
8. A. suggestion B. report C. form D. result
9. A. both B. neither C. either D. between
10. A. in B. for C. by D. of
答案: 1. A fit 适合的;bad 坏的;careful 仔细的;strange 陌生的。由常识可知,网上的一些东西不适合青少年。be fit for 意为“适合……”。
2. B make up 编造;make sure 确保;make friends 交朋友;make noises 制造噪声。由上下文可知,青少年模式是为了确保他们以一种健康的方式使用软件。
3. D read 读,其后跟书、报纸等;look 看,强调动作;see 看见,强调结果;watch 观看,指长时间观看,有欣赏之意。由 videos 可知,此处指“观看”。
4. C yet 还,常用于否定句或疑问句中;already 已经,常用于肯定句中;even 甚至,起强调作用;ever 曾经。此处是进一步强调这些视频是有教育意义的。
5. A money 钱;message 信息;advice 建议;information 信息。由上文中提到的“充值”可知,此处用 money。
6. B agree with 同意;talk to 同(某人)谈话;fight with 和……打架;depend on 取决于。由下文提到的联系人列表中的人们可知,此处指“谈话”。
7. D avoid 避免;expect 期盼;prefer 更喜爱;show 显示。由 pinyin 可知,此处指“聊天记录显示拼音”。
8. B suggestion 建议;report 报告;form 表格;result 结果。由下文提到的消费者委员会可知,此处用 report。
9. D 由句意可知,此处用“between...and...”,意为“在……和……之间”。
10. C in 在……内;for 为了;by 通过;of ……的。此处指“通过点击的方式”。
二、阅读理解
I'm a member of the Smile Group. The group sends me 100 to do good things every month. I use the money to help strangers raise a lot of smiles. They have warmed my heart. And I gave a gift to a stranger yesterday.
I was in a charity shop with lots of old things. I noticed a poorly dressed woman with a little girl. The little girl was about three years old. There was a toy bear on the shelf. The girl loved it very much. She spoke to her mother and she asked the shop assistant how much it cost. 3 was the answer.
The mum looked down at her child, perhaps thinking what she still had to buy and how much money she had left. Then she shook her head. The girl didn't behave as badly as some might. Being told “no” was not new for the girl, but she could not keep the disappointment from her face.
I had a total of 5 in my pocket. I touched the mother on the shoulder, put the money in her hand and said, “Buy her a toy too.”
I did not wait to see the end. After all, it was not about being thanked. I walked out of the shop and into the sunshine.
The money the group gave me was to help me find happiness of the world. Was there any better way to get so much happiness for so little money than to buy a little girl a toy?
1. What did the group send the writer some money to do?
A. To help others who need help.
B. To buy something to eat.
C. To do bad things.
D. To buy a toy for a child.
2. The structure may be ______.

3. What does the writer think of helping the little girl? Why? (回答问题)
______
答案: 1. A 细节理解题。由短文第一段中的第三句“I use the money to help strangers raise a lot of smiles.”可知,作者用这些钱来帮助别人。
2. D 篇章结构题。分析短文内容可知,第一段作者介绍了微笑团队给他钱的目的并为下文帮助小女孩做铺垫;第二段、第三段、第四段和第五段描写了帮助小女孩的过程;第六段作者表达了帮助小女孩的感受。
3. He thinks helping the little girl is the best way to find happiness of the world. Because nothing makes the little girl happier than getting that toy.(言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭