第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
一、根据汉语提示填短文
I have a good friend. Her name is Ava, a girl from 1. ____ (德国). Ava was born in Trier (特里尔), an 2. ____ (古老的) city.
Ava's parents are music teachers. They often have some people who like music to their home. Because of Ava's parents, Ava has been 3. ____ (对······感兴趣的) in music since she was young. Ava's 4. ____ (梦想) is to be a musician when she grows up. To achieve her dream, Ava has been working hard.
Ava is very good at playing the piano. When she was five years old, she 5. ____ (参加) a piano competition for the first time. And she won first 6. ____ (奖项). At the same time, she also got some prize money. The money was 7. ____ (足够的) for her to buy a new piano. How excited she was! Ava has taken part in many 8. ____ (比赛). And she has won many prizes.
Two years ago, Ava 9. ____ (搬家) to Beijing with her parents. Though Ava has many good friends in China, she 10. ____ (想念) her friends in Trier. Ava hopes to return to her home town one day. She wants to tell her friends something about China.
I have a good friend. Her name is Ava, a girl from 1. ____ (德国). Ava was born in Trier (特里尔), an 2. ____ (古老的) city.
Ava's parents are music teachers. They often have some people who like music to their home. Because of Ava's parents, Ava has been 3. ____ (对······感兴趣的) in music since she was young. Ava's 4. ____ (梦想) is to be a musician when she grows up. To achieve her dream, Ava has been working hard.
Ava is very good at playing the piano. When she was five years old, she 5. ____ (参加) a piano competition for the first time. And she won first 6. ____ (奖项). At the same time, she also got some prize money. The money was 7. ____ (足够的) for her to buy a new piano. How excited she was! Ava has taken part in many 8. ____ (比赛). And she has won many prizes.
Two years ago, Ava 9. ____ (搬家) to Beijing with her parents. Though Ava has many good friends in China, she 10. ____ (想念) her friends in Trier. Ava hopes to return to her home town one day. She wants to tell her friends something about China.
答案:
1. Germany 此处指国家。
2. ancient 形容词修饰名词 city。
3. interested be interested in 意为“对……感兴趣”。
4. dream 由下文中 To achieve her dream 可知,此处指“她的梦想”。
5. entered 由 When she was five years old 可知,该句用一般过去时。
6. prize 由上文中 a piano competition 可知,此处指“获得一等奖”。
7. enough 这笔钱足够她买一架新钢琴。
8. competitions 由 many 可知,此处用名词复数形式。
9. moved 由 Two years ago 可知,此处用一般过去时。
10. misses 由 Though Ava has many good friends in China 可知,该句用一般现在时。
2. ancient 形容词修饰名词 city。
3. interested be interested in 意为“对……感兴趣”。
4. dream 由下文中 To achieve her dream 可知,此处指“她的梦想”。
5. entered 由 When she was five years old 可知,该句用一般过去时。
6. prize 由上文中 a piano competition 可知,此处指“获得一等奖”。
7. enough 这笔钱足够她买一架新钢琴。
8. competitions 由 many 可知,此处用名词复数形式。
9. moved 由 Two years ago 可知,此处用一般过去时。
10. misses 由 Though Ava has many good friends in China 可知,该句用一般现在时。
二、根据首字母提示填短文
Bob likes to read stories. Yesterday Bob wrote a story about love. Let's enjoy the story.
Once upon a time, there was a 1. k____ named Joe. Joe loved his queen, Julia, very much. Joe and Julia lived in a big 2. p____. Though there were many servants there, Julia always felt lonely. Joe tried many 3. w____ to make Julia happy. But they didn't work.
One day, Julia had a 4. d____. In her dream, she found a tower. She danced at the top of the 5. t____ every day. How happy she was! Julia told Joe her dream. Joe asked the painter to draw a tower according to Julia's description. Then Joe 6. s____ his servants to look for the tower all over his country. But no one found it.
A few months later, a young man from France was invited to the palace. The young man said he could build the most beautiful tower in the world. And anyone standing at the top of the tower could see the 7. m____ beautiful sights in the world. But it would 8. t____ ten years to build the tower. Joe told Julia about it. She was very happy. And she went to see the workers build the tower every day. She 9. c____ down the days. She was busy but happy every day.
The story tells us: as 10. l____ as we have expectations (期待) of life, we will be happy.
Bob likes to read stories. Yesterday Bob wrote a story about love. Let's enjoy the story.
Once upon a time, there was a 1. k____ named Joe. Joe loved his queen, Julia, very much. Joe and Julia lived in a big 2. p____. Though there were many servants there, Julia always felt lonely. Joe tried many 3. w____ to make Julia happy. But they didn't work.
One day, Julia had a 4. d____. In her dream, she found a tower. She danced at the top of the 5. t____ every day. How happy she was! Julia told Joe her dream. Joe asked the painter to draw a tower according to Julia's description. Then Joe 6. s____ his servants to look for the tower all over his country. But no one found it.
A few months later, a young man from France was invited to the palace. The young man said he could build the most beautiful tower in the world. And anyone standing at the top of the tower could see the 7. m____ beautiful sights in the world. But it would 8. t____ ten years to build the tower. Joe told Julia about it. She was very happy. And she went to see the workers build the tower every day. She 9. c____ down the days. She was busy but happy every day.
The story tells us: as 10. l____ as we have expectations (期待) of life, we will be happy.
答案:
1. king 由下文中 his queen 可知,此处指“国王”。
2. palace 国王和王后住在一个大宫殿里。
3. ways 为了让朱莉娅开心,乔尝试了很多方法。
4. dream 由下文中 In her dream 可知,此处指“做了一个梦”。
5. tower 由上文中 she found a tower 可知,此处指“在塔顶上跳舞”。
6. sent 由下文中 to look for the tower 可推知,乔派仆人们去寻找那个塔。
7. most 由 in the world 可知,此处用最高级。
8. take It takes sb. some time to do sth. 意为“某人花费时间做某事”。
9. counted 由下文中 down the days 可推知,此处指“倒数”。由上下文语境可知,该句用一般过去时。
10. long 只要我们对生活有所期待,我们就会开心。
2. palace 国王和王后住在一个大宫殿里。
3. ways 为了让朱莉娅开心,乔尝试了很多方法。
4. dream 由下文中 In her dream 可知,此处指“做了一个梦”。
5. tower 由上文中 she found a tower 可知,此处指“在塔顶上跳舞”。
6. sent 由下文中 to look for the tower 可推知,乔派仆人们去寻找那个塔。
7. most 由 in the world 可知,此处用最高级。
8. take It takes sb. some time to do sth. 意为“某人花费时间做某事”。
9. counted 由下文中 down the days 可推知,此处指“倒数”。由上下文语境可知,该句用一般过去时。
10. long 只要我们对生活有所期待,我们就会开心。
三、用方框中所给词的适当形式补全短文
move to so far at the moment have been to first prize by plane one of work for begin to a writing competition
Mark is from America. He's a fifteen-year-old boy. 1. ____, Mark and his parents are in Shanghai, 2. ____ the biggest and busiest cities in China.
Mark and his parents 3. ____ Shanghai one year ago. Mark's father, Tim, 4. ____ a very big company. The company has offices in many countries. It has sent Tim to work in Japan, France and Australia. Tim usually stays in a country for about two years. Then the company moves him again. Mark and his mother always go with him. Mark and his parents have also 5. ____ learn the language of the country. 6. ____, they have learnt to speak Japanese, French and Chinese. They find it hard to spell and pronounce Chinese. And among these languages, they think Chinese is the most difficult. But China is their favourite country. Mark and his parents 7. ____ many places of interest in China. And the Great Wall is Mark's favourite.
Last month, there was 8. ____ in Beijing. He and his mother went there 9. ____. Every competitor needed to write about a place of interest in China. Mark wrote about the Great Wall. And he won 10. ____. How excited Mark was!
move to so far at the moment have been to first prize by plane one of work for begin to a writing competition
Mark is from America. He's a fifteen-year-old boy. 1. ____, Mark and his parents are in Shanghai, 2. ____ the biggest and busiest cities in China.
Mark and his parents 3. ____ Shanghai one year ago. Mark's father, Tim, 4. ____ a very big company. The company has offices in many countries. It has sent Tim to work in Japan, France and Australia. Tim usually stays in a country for about two years. Then the company moves him again. Mark and his mother always go with him. Mark and his parents have also 5. ____ learn the language of the country. 6. ____, they have learnt to speak Japanese, French and Chinese. They find it hard to spell and pronounce Chinese. And among these languages, they think Chinese is the most difficult. But China is their favourite country. Mark and his parents 7. ____ many places of interest in China. And the Great Wall is Mark's favourite.
Last month, there was 8. ____ in Beijing. He and his mother went there 9. ____. Every competitor needed to write about a place of interest in China. Mark wrote about the Great Wall. And he won 10. ____. How excited Mark was!
答案:
1. At the moment 此刻,马克和他的父母在上海。
2. one of “one of the +形容词最高级+名词复数形式”是固定搭配。
3. moved to 由上文中“Mark is from America.”可推知,一年前马克和他的父母搬到上海,此处用一般过去时。
4. works for 由 a very big company 可知,马克的父亲为一家大公司工作。
5. begun to 由上文中“Mark and his mother always go with him.”及下文中 learn the language of the country 可推知,他们开始学习那个国家的语言。
6. So far 由下文中“they have learnt to speak...”可知,他们已经学会了说好几门语言,so far 意为“迄今为止”,符合语境。
7. have been to 马克和他的父母已经去过中国的许多名胜古迹。
8. a writing competition 由下文中 write about a place of interest in China 可推知,此处是指“一个写作比赛”。
9. by plane 他和他的母亲乘飞机去那里。
10. first prize 由上文中 there was a writing competition 及 won 可推知,马克获得了一等奖。
2. one of “one of the +形容词最高级+名词复数形式”是固定搭配。
3. moved to 由上文中“Mark is from America.”可推知,一年前马克和他的父母搬到上海,此处用一般过去时。
4. works for 由 a very big company 可知,马克的父亲为一家大公司工作。
5. begun to 由上文中“Mark and his mother always go with him.”及下文中 learn the language of the country 可推知,他们开始学习那个国家的语言。
6. So far 由下文中“they have learnt to speak...”可知,他们已经学会了说好几门语言,so far 意为“迄今为止”,符合语境。
7. have been to 马克和他的父母已经去过中国的许多名胜古迹。
8. a writing competition 由下文中 write about a place of interest in China 可推知,此处是指“一个写作比赛”。
9. by plane 他和他的母亲乘飞机去那里。
10. first prize 由上文中 there was a writing competition 及 won 可推知,马克获得了一等奖。
查看更多完整答案,请扫码查看