第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
四、(恩施中考改编)阅读理解
Recently, "cloud tourism" has attracted millions of people in China. "Cloud tourism" refers to a new form of travel that depends on high technologies such as 5G and virtual reality(虚拟现实).
During the May Day holiday, about 250 million people took an online tour by livestream (直播) on a short video platform. A popular channel livestreamed the sunrise at the top of Mount Tai on May 1st and attracted about 330,000 views.
China Youth Daily made a survey of 2,085 people on "cloud tourism". According to the survey results, 74.8% of them said they were willing to take an online tour and 59.7% said they had a good online travelling experience.
"I don't like large crowds and long queues (队列) which make me annoyed when visiting museums in person," said Wang Bo, a museum lover in Beijing. "What's more, 'cloud tourism' helps cut travelling cost and offers more tourist attractions."
"Cloud tourism" has made huge contributions to the local development and a rise in sales of cultural products after livestreaming shows.
1. What is "cloud tourism"?
A. A new app.
B. A new way of travelling.
C. A new tourist attraction.
D. A popular channel.
2. About ____ people had a good online travelling experience according to China Youth Daily's survey.
A. 500 B. 800 C. 1,200 D. 1,500
3. Which of the following best explains the meaning of the underlined word "annoyed"?
4. Where can we read the article?
A. In a history book. B. In a notice.
C. In a novel. D. In a newspaper.
Recently, "cloud tourism" has attracted millions of people in China. "Cloud tourism" refers to a new form of travel that depends on high technologies such as 5G and virtual reality(虚拟现实).
During the May Day holiday, about 250 million people took an online tour by livestream (直播) on a short video platform. A popular channel livestreamed the sunrise at the top of Mount Tai on May 1st and attracted about 330,000 views.
China Youth Daily made a survey of 2,085 people on "cloud tourism". According to the survey results, 74.8% of them said they were willing to take an online tour and 59.7% said they had a good online travelling experience.
"I don't like large crowds and long queues (队列) which make me annoyed when visiting museums in person," said Wang Bo, a museum lover in Beijing. "What's more, 'cloud tourism' helps cut travelling cost and offers more tourist attractions."
"Cloud tourism" has made huge contributions to the local development and a rise in sales of cultural products after livestreaming shows.
1. What is "cloud tourism"?
A. A new app.
B. A new way of travelling.
C. A new tourist attraction.
D. A popular channel.
2. About ____ people had a good online travelling experience according to China Youth Daily's survey.
A. 500 B. 800 C. 1,200 D. 1,500
3. Which of the following best explains the meaning of the underlined word "annoyed"?
4. Where can we read the article?
A. In a history book. B. In a notice.
C. In a novel. D. In a newspaper.
答案:
1. B 细节理解题。由第一段中的第二句可知,“云旅游”是一种新的旅游方式。
2. C 数字计算题。2085×59.7%≈1245,所以大约有 1200 人。
3. C 推理判断题。由 I don't like large crowds and long queues 可推知,此处指“这让我在参观博物馆时很恼火”。选项 C 的表情与之相符。
4. D 推理判断题。分析短文内容可知,本文主要介绍了“云旅游”这一新型旅游形式的优点以及人们对此技术的态度,所以应该能在报纸上看到这篇文章。
2. C 数字计算题。2085×59.7%≈1245,所以大约有 1200 人。
3. C 推理判断题。由 I don't like large crowds and long queues 可推知,此处指“这让我在参观博物馆时很恼火”。选项 C 的表情与之相符。
4. D 推理判断题。分析短文内容可知,本文主要介绍了“云旅游”这一新型旅游形式的优点以及人们对此技术的态度,所以应该能在报纸上看到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看