第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、(南充中考改编)完形填空
It was Career (职业) Week at school. Each day, a different person came to talk about his or her career. Kelly was quite 1 about Andrew Fisher, a famous television reporter, who also wrote many books about his 2 all around the world.
Mr Fisher talked about growing up in a poor family, with very 3 education. He talked about being a reporter during exciting and dangerous events. He talked about climbing Mount Qomolangma 4 sailing down the Nile. He had many interesting stories. Then he asked if anyone had questions. Kelly 5 her hand at once. "Mr Fisher, how did you get to be so successful?" Kelly asked.
"Here's the 6," Mr Fisher said. "Write all my goals down in a special notebook. Every morning, I look at my notebook and read my goals. Then I say to myself, '7 can I get one step closer to my goals?'"
Mr Fisher continued, "Try it yourself. 8 your dream in perfect detail (细节) and write it down. Don't be afraid if your dream seems impossible. 9 ever believed that the Wright Brothers could build an airplane. People laughed when Christopher Columbus said that he wanted to sail around the world. But these people believed in their 10. They thought about their dreams every day. Each day they took steps to make their dreams come true."
1. A. excited B. bored C. tired D. crowded
2. A. plans B. subjects C. meetings D. travels
3. A. little B. few C. much D. good
4. A. or B. but C. so D. and
5. A. took up B. put up C. took off D. put on
6. A. importance B. secret C. article D. presenter
7. A. When B. Why C. How D. Where
8. A. Avoid B. Read C. Write D. Picture
9. A. Nobody B. Somebody C. Anybody D. Everybody
10. A. friends B. dreams C. ways D. suggestions
It was Career (职业) Week at school. Each day, a different person came to talk about his or her career. Kelly was quite 1 about Andrew Fisher, a famous television reporter, who also wrote many books about his 2 all around the world.
Mr Fisher talked about growing up in a poor family, with very 3 education. He talked about being a reporter during exciting and dangerous events. He talked about climbing Mount Qomolangma 4 sailing down the Nile. He had many interesting stories. Then he asked if anyone had questions. Kelly 5 her hand at once. "Mr Fisher, how did you get to be so successful?" Kelly asked.
"Here's the 6," Mr Fisher said. "Write all my goals down in a special notebook. Every morning, I look at my notebook and read my goals. Then I say to myself, '7 can I get one step closer to my goals?'"
Mr Fisher continued, "Try it yourself. 8 your dream in perfect detail (细节) and write it down. Don't be afraid if your dream seems impossible. 9 ever believed that the Wright Brothers could build an airplane. People laughed when Christopher Columbus said that he wanted to sail around the world. But these people believed in their 10. They thought about their dreams every day. Each day they took steps to make their dreams come true."
1. A. excited B. bored C. tired D. crowded
2. A. plans B. subjects C. meetings D. travels
3. A. little B. few C. much D. good
4. A. or B. but C. so D. and
5. A. took up B. put up C. took off D. put on
6. A. importance B. secret C. article D. presenter
7. A. When B. Why C. How D. Where
8. A. Avoid B. Read C. Write D. Picture
9. A. Nobody B. Somebody C. Anybody D. Everybody
10. A. friends B. dreams C. ways D. suggestions
答案:
1. A excited 兴奋的;bored 厌倦的;tired 疲劳的;crowded 拥挤的。由下文可知,凯莉对一位电视台记者很感兴趣。
2. D plan 计划;subject 科目;meeting 会议;travel 旅行。由常识可知,记者经常去各地采访。
3. A little 不多的,与不可数名词连用;few 很少,与复数名词连用;much 许多的;good 好的。由上文中 a poor family 可推知,此处指“受过很少的教育”。
4. D or 或者;but 但是;so 所以;and 和。前后是并列顺承关系。
5. B take up 占去(时间或空间);put up 举起;take off 脱下;put on 穿上。由上文中 he asked if anyone had questions 可推知,此处是凯莉举手发言。
6. B importance 重要性;secret 秘诀;article 文章;presenter 主持人。由下文可知,此处表达的是“这就是秘诀”。
7. C when 什么时候;why 为什么;how 如何;where 哪里。由下文可知,费希尔先生描述了自己一步一步靠近目标的方式。
8. D avoid 避免;read 读;write 写;picture 描绘。由下文中 write it down 可知,应该是先详细地描绘你的梦想。
9. A nobody 没有人;somebody 某人;anybody 任何人;everybody 每个人。由上文中“Don't be afraid if your dream seems impossible.”可推知,此处指“没有人相信莱特兄弟可以造出一架飞机”。
10. B friend 朋友;dream 梦想;way 方法;suggestion 建议。由下文中“They thought about their dreams every day.”可知,他们相信他们的梦想。
2. D plan 计划;subject 科目;meeting 会议;travel 旅行。由常识可知,记者经常去各地采访。
3. A little 不多的,与不可数名词连用;few 很少,与复数名词连用;much 许多的;good 好的。由上文中 a poor family 可推知,此处指“受过很少的教育”。
4. D or 或者;but 但是;so 所以;and 和。前后是并列顺承关系。
5. B take up 占去(时间或空间);put up 举起;take off 脱下;put on 穿上。由上文中 he asked if anyone had questions 可推知,此处是凯莉举手发言。
6. B importance 重要性;secret 秘诀;article 文章;presenter 主持人。由下文可知,此处表达的是“这就是秘诀”。
7. C when 什么时候;why 为什么;how 如何;where 哪里。由下文可知,费希尔先生描述了自己一步一步靠近目标的方式。
8. D avoid 避免;read 读;write 写;picture 描绘。由下文中 write it down 可知,应该是先详细地描绘你的梦想。
9. A nobody 没有人;somebody 某人;anybody 任何人;everybody 每个人。由上文中“Don't be afraid if your dream seems impossible.”可推知,此处指“没有人相信莱特兄弟可以造出一架飞机”。
10. B friend 朋友;dream 梦想;way 方法;suggestion 建议。由下文中“They thought about their dreams every day.”可知,他们相信他们的梦想。
What do you want to be when you grow up? How are you going to make your dream come true?______
____
____
答案:
I want to be an English teacher when I grow up. I'm going to join the English Club to practise spoken English. And I'm going to read English for an hour every morning.(言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看