第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、(自贡中考)任务型阅读
根据短文内容,从所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
These days, people have very busy lives, working or studying and spending time with friends and family. 1. ______ So people need to do something different to relax in their free time.
Some people like to go to the gym so that they can keep fit and healthy. 2. ______ Then yoga(瑜伽) can be a good activity for these people.
3. ______ This helps your body and mind to relax while your body becomes stronger. Many people do yoga every day, and it is an activity which all types of people can do—young or old. 4. ______
Yoga started a very long time ago in India, but in the last few years it has become very popular all over the world. 5. ______ There are also lots of yoga videos on the Internet, so you can try it at home! If you want to exercise and relax at the same time, why don't you try yoga?
A. Life today can be very colourful.
B. Life today can be very stressful.
C. It can give you more energy too.
D. You can find yoga classes in most towns and cities these days.
E. However, many people don't like running or using machines to exercise.
F. In yoga you can reach out your body and breathe deeply at the same time.
根据短文内容,从所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
These days, people have very busy lives, working or studying and spending time with friends and family. 1. ______ So people need to do something different to relax in their free time.
Some people like to go to the gym so that they can keep fit and healthy. 2. ______ Then yoga(瑜伽) can be a good activity for these people.
3. ______ This helps your body and mind to relax while your body becomes stronger. Many people do yoga every day, and it is an activity which all types of people can do—young or old. 4. ______
Yoga started a very long time ago in India, but in the last few years it has become very popular all over the world. 5. ______ There are also lots of yoga videos on the Internet, so you can try it at home! If you want to exercise and relax at the same time, why don't you try yoga?
A. Life today can be very colourful.
B. Life today can be very stressful.
C. It can give you more energy too.
D. You can find yoga classes in most towns and cities these days.
E. However, many people don't like running or using machines to exercise.
F. In yoga you can reach out your body and breathe deeply at the same time.
答案:
1. B 由上文中 people have very busy lives 及下文中“So people need to do something different to relax in their free time.”可知,选项 B 符合语境。
2. E 由上下文可知,选项 E 承上启下,符合语境。
3. F 由上文提到“瑜伽”,以及下文中“This helps your body and mind to relax while your body becomes stronger.”可知,此处应该介绍瑜伽如何放松身体。
4. C 由上文中“This helps your body and mind to relax while your body becomes stronger.”可知,本句介绍的也是做瑜伽对人的好处。
5. D 由下文中“There are also lots of yoga videos on the Internet, so you can try it at home!”可知,本句介绍的是瑜伽的普及情况。
2. E 由上下文可知,选项 E 承上启下,符合语境。
3. F 由上文提到“瑜伽”,以及下文中“This helps your body and mind to relax while your body becomes stronger.”可知,此处应该介绍瑜伽如何放松身体。
4. C 由上文中“This helps your body and mind to relax while your body becomes stronger.”可知,本句介绍的也是做瑜伽对人的好处。
5. D 由下文中“There are also lots of yoga videos on the Internet, so you can try it at home!”可知,本句介绍的是瑜伽的普及情况。
查看更多完整答案,请扫码查看