第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、阅读理解(每小题 2 分,共 20 分)
A
It's a crazy dream! Riding from Shanghai to London! Starting on March 5, Zheng Sheng spent 136 days travelling eleven countries and finally arrived in London on July 18.
Having studied maps and borrowed some money from friends, he left the company in Shanghai where he had worked for just a few months. "I was very confident in the beginning, but after I left China, I felt a little worried that I might meet bad men," he said. Luckily, the trip was a safe one. Zheng believed that the safest place to sleep was somewhere people don't know about, so most of the time he slept in forests. He rode more than 100 km every day, but most of his food was just bread, as the food in Europe was too expensive. Later he learnt to add some cheese to the bread. Zheng didn't tell his parents about the trip before he left for London, as he didn't want them to worry. After he arrived home in Yunnan Province, he finally told his mum about it.
"I'm very confident about the future," he said. "Because I know very well that everyone can do what they decide to do."
1. How did Zheng Sheng travel from Shanghai to London?
A. By bus.
B. By train.
C. By bike.
D. By plane.
2. What was Zheng Sheng before he went on the trip?
A. A teacher.
B. A driver.
C. A waiter.
D. A company employee.
3. Why did Zheng Sheng sleep in forests?
A. Because he thought it was the safest place to sleep.
B. Because he thought it was the coolest place to sleep.
C. Because he thought it was the cheapest place to sleep.
D. Because he thought it was the most comfortable place to sleep.
4. What does the underlined word "it" refer to?
A. Zheng Sheng's trip.
B. Zheng Sheng's bike.
C. Zheng Sheng's home.
D. London.
5. Where can we most probably read the passage?
A. In a novel.
B. In a diary.
C. In a newspaper.
D. In a dictionary.
A
It's a crazy dream! Riding from Shanghai to London! Starting on March 5, Zheng Sheng spent 136 days travelling eleven countries and finally arrived in London on July 18.
Having studied maps and borrowed some money from friends, he left the company in Shanghai where he had worked for just a few months. "I was very confident in the beginning, but after I left China, I felt a little worried that I might meet bad men," he said. Luckily, the trip was a safe one. Zheng believed that the safest place to sleep was somewhere people don't know about, so most of the time he slept in forests. He rode more than 100 km every day, but most of his food was just bread, as the food in Europe was too expensive. Later he learnt to add some cheese to the bread. Zheng didn't tell his parents about the trip before he left for London, as he didn't want them to worry. After he arrived home in Yunnan Province, he finally told his mum about it.
"I'm very confident about the future," he said. "Because I know very well that everyone can do what they decide to do."
1. How did Zheng Sheng travel from Shanghai to London?
A. By bus.
B. By train.
C. By bike.
D. By plane.
2. What was Zheng Sheng before he went on the trip?
A. A teacher.
B. A driver.
C. A waiter.
D. A company employee.
3. Why did Zheng Sheng sleep in forests?
A. Because he thought it was the safest place to sleep.
B. Because he thought it was the coolest place to sleep.
C. Because he thought it was the cheapest place to sleep.
D. Because he thought it was the most comfortable place to sleep.
4. What does the underlined word "it" refer to?
A. Zheng Sheng's trip.
B. Zheng Sheng's bike.
C. Zheng Sheng's home.
D. London.
5. Where can we most probably read the passage?
A. In a novel.
B. In a diary.
C. In a newspaper.
D. In a dictionary.
答案:
1. C 细节理解题。由短文第一段中的第二句“Riding from Shanghai to London!”可知,郑盛从上海骑自行车到伦敦。
2. D 推理判断题。由短文第二段中的第一句“... he left the company in Shanghai where he had worked for just a few months.”可知,郑盛旅行前在上海的一家公司工作。
3. A 细节理解题。由短文第二段中的第四句“Zheng believed that the safest place to sleep was somewhere people don't know about, so most of the time he slept in forests.”可知,郑盛认为在森林里睡觉是最安全的。
4. A 代词指代题。由上文可知,郑盛因不想让父母担忧,旅行前没有告诉父母他要从上海骑行去伦敦,回到家后郑盛才把这次旅行告诉了母亲。
5. C 推理判断题。分析短文内容可知,本文介绍了郑盛历时 136 天从上海骑行到达伦敦的相关信息。因此,我们可能会在报纸上读到这篇短文。
2. D 推理判断题。由短文第二段中的第一句“... he left the company in Shanghai where he had worked for just a few months.”可知,郑盛旅行前在上海的一家公司工作。
3. A 细节理解题。由短文第二段中的第四句“Zheng believed that the safest place to sleep was somewhere people don't know about, so most of the time he slept in forests.”可知,郑盛认为在森林里睡觉是最安全的。
4. A 代词指代题。由上文可知,郑盛因不想让父母担忧,旅行前没有告诉父母他要从上海骑行去伦敦,回到家后郑盛才把这次旅行告诉了母亲。
5. C 推理判断题。分析短文内容可知,本文介绍了郑盛历时 136 天从上海骑行到达伦敦的相关信息。因此,我们可能会在报纸上读到这篇短文。
查看更多完整答案,请扫码查看