第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
一、(原创)根据汉语提示填短文
Jane and I have been friends for five years. Her smile is always so 1. ____(欢快的). Everyone around her likes her very much. But now I have a problem with her.
Last weekend, Jane and I went for a picnic. I took my camera. It was a birthday gift from my dead(去世的)grandpa. For me, it was a 2. ____(珍宝). I mentioned it to Jane. Jane took so many pictures with my camera that day. But when we were about to go home, we found my camera missing. Jane forgot where she put the camera. She 3. ____(解释)to me that she didn't mean it. She asked me 4. ____(是否)she could buy me the same camera to make up for her mistake. She said sorry to me. But I 5. ____(拒绝)to accept it. And I told her I wouldn't 6. ____(包括)her in my circle of friends any more. When she heard what I said, she walked away in 7. ____(无声).
Now I always feel very 8. ____(孤独的)without Jane. I have regretted treating her like that. Every time she 9. ____(经过)by me, I want to call her name. But it seems that she enjoys 10. ____(她自己)without me. What should I do?
Jane and I have been friends for five years. Her smile is always so 1. ____(欢快的). Everyone around her likes her very much. But now I have a problem with her.
Last weekend, Jane and I went for a picnic. I took my camera. It was a birthday gift from my dead(去世的)grandpa. For me, it was a 2. ____(珍宝). I mentioned it to Jane. Jane took so many pictures with my camera that day. But when we were about to go home, we found my camera missing. Jane forgot where she put the camera. She 3. ____(解释)to me that she didn't mean it. She asked me 4. ____(是否)she could buy me the same camera to make up for her mistake. She said sorry to me. But I 5. ____(拒绝)to accept it. And I told her I wouldn't 6. ____(包括)her in my circle of friends any more. When she heard what I said, she walked away in 7. ____(无声).
Now I always feel very 8. ____(孤独的)without Jane. I have regretted treating her like that. Every time she 9. ____(经过)by me, I want to call her name. But it seems that she enjoys 10. ____(她自己)without me. What should I do?
答案:
1. bright 形容词作系动词的表语。
2. treasure 其前是不定冠词 a,此处用名词单数形式。
3. explained 该句缺少动词,且是过去发生的事情,此处用一般过去时。
4. whether/if 此处是 whether/if 引导的宾语从句。
5. refused 该句缺少动词,且是过去发生的事情,此处用一般过去时。
6. include wouldn't 后跟动词原形。
7. silence in silence 意为“沉默地”。
8. lonely 感官动词 feel 后跟形容词。
9. passes 该句缺少动词,由 Every time 可知,用一般现在时,且 she 是第三人称单数。
10. herself enjoy oneself 意为“玩得开心”。
2. treasure 其前是不定冠词 a,此处用名词单数形式。
3. explained 该句缺少动词,且是过去发生的事情,此处用一般过去时。
4. whether/if 此处是 whether/if 引导的宾语从句。
5. refused 该句缺少动词,且是过去发生的事情,此处用一般过去时。
6. include wouldn't 后跟动词原形。
7. silence in silence 意为“沉默地”。
8. lonely 感官动词 feel 后跟形容词。
9. passes 该句缺少动词,由 Every time 可知,用一般现在时,且 she 是第三人称单数。
10. herself enjoy oneself 意为“玩得开心”。
二、(原创)根据首字母提示填短文
Gina has worked on the Friendship Helpline since 2021. She's
very 1. p____ with everyone. She always listens to their problems carefully and gives them some good advice. So far, she has helped thousands of people. Many people 2. t____ her and tell her their problems. Henry is one of the people she has helped.
Henry and Sam have been best friends for over ten years. In the past, they 3. s____ together like glue. Sam always said Henry was a treasure given to him. But they got 4. s____ a year ago. And now they are in two schools. They seem to have changed. They don't have the same friendship any more. Here are some 5. s____ from Gina.
First, 6. n____ can stay the same all the time, even a ten-year friendship. When you grow up, you'll 7. c____ a lot. You want different things. You aren't the 8. s____ as you were ten years ago. And your friend isn't the same either. Don't think about the past so much.
Second, you need to make sure he knows 9. h____ you feel. And if you are really good friends, then your friendship won't end.
Third, do something special together just you and your friend. Do something together that you enjoyed in the 10. p____. You'll see if there's still some of that old friendship left.
Gina has worked on the Friendship Helpline since 2021. She's
very 1. p____ with everyone. She always listens to their problems carefully and gives them some good advice. So far, she has helped thousands of people. Many people 2. t____ her and tell her their problems. Henry is one of the people she has helped.
Henry and Sam have been best friends for over ten years. In the past, they 3. s____ together like glue. Sam always said Henry was a treasure given to him. But they got 4. s____ a year ago. And now they are in two schools. They seem to have changed. They don't have the same friendship any more. Here are some 5. s____ from Gina.
First, 6. n____ can stay the same all the time, even a ten-year friendship. When you grow up, you'll 7. c____ a lot. You want different things. You aren't the 8. s____ as you were ten years ago. And your friend isn't the same either. Don't think about the past so much.
Second, you need to make sure he knows 9. h____ you feel. And if you are really good friends, then your friendship won't end.
Third, do something special together just you and your friend. Do something together that you enjoyed in the 10. p____. You'll see if there's still some of that old friendship left.
答案:
1. patient 由下文中“She always listens to their problems carefully...”可推知,她对每个人都非常有耐心。
2. trust 由下文中 tell her their problems 可推知,很多人信任她。
3. stuck 由下文中 like glue 可推知,他们像胶水一样粘在一起。且由 In the past 可知,此处用一般过去时。
4. separated 由下文中 they are in two schools 可推知,他们分开了。get separated 意为“分开”。
5. suggestions 由下文可知,吉娜给出了一些建议,且 suggestion 是可数名词,此处用复数形式。
6. nothing 由语境可知,没有什么是一成不变的。
7. change 由下文中“You want different things.”可推知,你会改变很多。
8. same 由上文中 you'll change a lot 可推知,你现在与你十年前是不一样的。
9. how 你需要确保他知道你的感受。
10. past 由下文中 old friendship left 可推知,一起做一些过去喜欢的事情。
2. trust 由下文中 tell her their problems 可推知,很多人信任她。
3. stuck 由下文中 like glue 可推知,他们像胶水一样粘在一起。且由 In the past 可知,此处用一般过去时。
4. separated 由下文中 they are in two schools 可推知,他们分开了。get separated 意为“分开”。
5. suggestions 由下文可知,吉娜给出了一些建议,且 suggestion 是可数名词,此处用复数形式。
6. nothing 由语境可知,没有什么是一成不变的。
7. change 由下文中“You want different things.”可推知,你会改变很多。
8. same 由上文中 you'll change a lot 可推知,你现在与你十年前是不一样的。
9. how 你需要确保他知道你的感受。
10. past 由下文中 old friendship left 可推知,一起做一些过去喜欢的事情。
三、用方框中所给词的适当形式补全短文(有两个多余)
worry about laugh at find out smiled at fell off was afraid to depend on look at the first time join in day by day no problem
It was the first day that I came to this school. It was raining heavily. On the way to school, I 1. ____ my bike. At that time, a boy ran to 2. ____ me and help me pick up my schoolbag. "Are you OK?" he asked. "I'm OK. Thanks," I answered. "3. ____," he said.
When I entered my classroom, I found that he was my deskmate. His name was Bob. I 4. ____ Bob and thanked him again. Soon we became good friends. 5. ____, I made friends with his other friends. He also introduced me to his cousins. He always encouraged me to 6. ____ their games. We got on very well.
One day, I saw Bob crying. I asked what had happened to him. Bob told me that he failed the maths exam again. But he tried his best. He 7. ____ tell it to his parents. Because he didn't want his parents to 8. ____ him. But he really didn't know what to do. "Shall we do our maths homework together after school?" I said. "What? Would you like to help me with my maths?" Bob asked excitedly. "Sure," I said with a smile. Three months later, Bob passed the maths test for 9. ____. He was so happy.
In short, you can 10. ____ who your true friends are especially in times of difficulty.
worry about laugh at find out smiled at fell off was afraid to depend on look at the first time join in day by day no problem
It was the first day that I came to this school. It was raining heavily. On the way to school, I 1. ____ my bike. At that time, a boy ran to 2. ____ me and help me pick up my schoolbag. "Are you OK?" he asked. "I'm OK. Thanks," I answered. "3. ____," he said.
When I entered my classroom, I found that he was my deskmate. His name was Bob. I 4. ____ Bob and thanked him again. Soon we became good friends. 5. ____, I made friends with his other friends. He also introduced me to his cousins. He always encouraged me to 6. ____ their games. We got on very well.
One day, I saw Bob crying. I asked what had happened to him. Bob told me that he failed the maths exam again. But he tried his best. He 7. ____ tell it to his parents. Because he didn't want his parents to 8. ____ him. But he really didn't know what to do. "Shall we do our maths homework together after school?" I said. "What? Would you like to help me with my maths?" Bob asked excitedly. "Sure," I said with a smile. Three months later, Bob passed the maths test for 9. ____. He was so happy.
In short, you can 10. ____ who your true friends are especially in times of difficulty.
答案:
1. fell off 由下文中“Are you OK?”及男孩帮忙捡书包可推知,“我”从自行车上摔了下来。
2. look at 由下文中“Are you OK?”可推知,此处是指“看了看我”。
3. No problem 此处是回应上文中的 Thanks。
4. smiled at 由下文中 thanked him again 可推知,“我”对他笑了笑。
5. Day by day 渐渐地,“我”和他的其他朋友交了朋友。
6. join in 由下文中 their games 可知,他鼓励“我”参加他们的游戏。
7. was afraid to 由下文中“Because he didn't want his parents to...”可推知,此处指“他不敢告诉他父母”。
8. worry about 由上文中“He was afraid to tell it to his parents.”可推知,此处指“不想让父母担心”。
9. the first time 由上文中 he failed the maths exam again 及下文中“He was so happy.”可推知,这是鲍勃第一次通过数学测试。
10. find out 此处指“发现谁是你真正的朋友”。
2. look at 由下文中“Are you OK?”可推知,此处是指“看了看我”。
3. No problem 此处是回应上文中的 Thanks。
4. smiled at 由下文中 thanked him again 可推知,“我”对他笑了笑。
5. Day by day 渐渐地,“我”和他的其他朋友交了朋友。
6. join in 由下文中 their games 可知,他鼓励“我”参加他们的游戏。
7. was afraid to 由下文中“Because he didn't want his parents to...”可推知,此处指“他不敢告诉他父母”。
8. worry about 由上文中“He was afraid to tell it to his parents.”可推知,此处指“不想让父母担心”。
9. the first time 由上文中 he failed the maths exam again 及下文中“He was so happy.”可推知,这是鲍勃第一次通过数学测试。
10. find out 此处指“发现谁是你真正的朋友”。
查看更多完整答案,请扫码查看