第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
一、完形填空
It's said that we will live on Mars by the year 2100. There are some problems for us to 1.
First of all, Mars sucks (吸) us much 2 than the earth does. This will be dangerous because we could 3 jump too high and fly slowly away into space. To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves 4.
Second, how do humans get food, water and air to live on Mars? Scientists should be able to develop 5 that can be grown on Mars. These plants will produce the food and air that humans need.
There will probably be no school on Mars. Every student will have a 6 at home which is connected to the Internet. They can study, do their homework and take exams online. Each student will also have their own online 7 called "e-teacher". But how do children play with their schoolmates?
However, in some ways, life on Mars may not be better than 8 on the earth today. Food won't be the same. 9 it won't be as delicious as it is today. Also, space travel will make many people 10 ill. The spacecraft will travel fast, so the journey to Mars will probably be very uncomfortable.
1. A. answer B. ask C. solve D. mention
2. A. smarter B. less C. higher D. larger
3. A. easily B. carefully C. hard D. differently
4. A. lighter B. heavier C. shorter D. longer
5. A. animals B. students C. scientists D. plants
6. A. computer B. desk C. car D. bike
7. A. parent B. teacher C. friend D. cousin
8. A. this B. that C. it D. one
9. A. So B. But C. And D. Or
10. A. sound B. smell C. feel D. taste
It's said that we will live on Mars by the year 2100. There are some problems for us to 1.
First of all, Mars sucks (吸) us much 2 than the earth does. This will be dangerous because we could 3 jump too high and fly slowly away into space. To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves 4.
Second, how do humans get food, water and air to live on Mars? Scientists should be able to develop 5 that can be grown on Mars. These plants will produce the food and air that humans need.
There will probably be no school on Mars. Every student will have a 6 at home which is connected to the Internet. They can study, do their homework and take exams online. Each student will also have their own online 7 called "e-teacher". But how do children play with their schoolmates?
However, in some ways, life on Mars may not be better than 8 on the earth today. Food won't be the same. 9 it won't be as delicious as it is today. Also, space travel will make many people 10 ill. The spacecraft will travel fast, so the journey to Mars will probably be very uncomfortable.
1. A. answer B. ask C. solve D. mention
2. A. smarter B. less C. higher D. larger
3. A. easily B. carefully C. hard D. differently
4. A. lighter B. heavier C. shorter D. longer
5. A. animals B. students C. scientists D. plants
6. A. computer B. desk C. car D. bike
7. A. parent B. teacher C. friend D. cousin
8. A. this B. that C. it D. one
9. A. So B. But C. And D. Or
10. A. sound B. smell C. feel D. taste
答案:
1. C answer 回答;ask 询问;solve 解决;mention 提及。由下文可知,此处指“解决一些问题”。
2. B smarter 更聪明的;less 更小的,更少的;higher 更高的;larger 更大的。由下文中 jump too high and fly slowly away into space 可知,火星上的引力小。
3. A easily 容易地;carefully 仔细地;hard 艰难地;differently 不同地。火星上的引力小,所以我们容易跳得太高。
4. B lighter 更轻的;heavier 更重的;shorter 更短的;longer 更长的。由上文中 jump too high and fly slowly away into space 可推知,穿特殊的鞋子是为了让人更重。
5. D animal 动物;student 学生;scientist 科学家;plant 植物。由下文中“These plants will produce the food and air that humans need.”可推知,此处指“研究能在火星上生长的植物”。
6. A computer 计算机;desk 书桌;car 轿车;bike 自行车。由下文中 which is connected to the Internet 可推知,此处指“计算机”。
7. B parent 父亲(或母亲);teacher 老师;friend 朋友;cousin 表/堂兄弟姐妹。由 e-teacher 可推知,此处是指“老师”。
8. B 此处指代上文提到的 life,所以用 that。
9. C 前后句是并列顺承关系。
10. C sound 听起来;smell 闻起来;feel 感觉;taste 尝起来。由 ill 可知,此处指“感觉不适”。
2. B smarter 更聪明的;less 更小的,更少的;higher 更高的;larger 更大的。由下文中 jump too high and fly slowly away into space 可知,火星上的引力小。
3. A easily 容易地;carefully 仔细地;hard 艰难地;differently 不同地。火星上的引力小,所以我们容易跳得太高。
4. B lighter 更轻的;heavier 更重的;shorter 更短的;longer 更长的。由上文中 jump too high and fly slowly away into space 可推知,穿特殊的鞋子是为了让人更重。
5. D animal 动物;student 学生;scientist 科学家;plant 植物。由下文中“These plants will produce the food and air that humans need.”可推知,此处指“研究能在火星上生长的植物”。
6. A computer 计算机;desk 书桌;car 轿车;bike 自行车。由下文中 which is connected to the Internet 可推知,此处指“计算机”。
7. B parent 父亲(或母亲);teacher 老师;friend 朋友;cousin 表/堂兄弟姐妹。由 e-teacher 可推知,此处是指“老师”。
8. B 此处指代上文提到的 life,所以用 that。
9. C 前后句是并列顺承关系。
10. C sound 听起来;smell 闻起来;feel 感觉;taste 尝起来。由 ill 可知,此处指“感觉不适”。
二、(原创)阅读理解
If you like breaking (霹雳舞), you'll be glad to hear this news. "Breaking will be an Olympic sport at the Paris 2024 Summer Olympics," the International Olympic Committee (IOC) said on Dec. 7, 2020. "It will be the latest modern sport to be added to the Olympics."
Bach said they made the decision because they hope that more young people will watch the event. "The sport is very popular among the young," he said.
Breaking, or breakdancing, was born in New York City, the US, in the 1970s. Dancers danced along to hip-hop music while using different kinds of body movements. It quickly became popular among young people in big cities across the country.
Today, it goes on to be a popular street dance style. It has won the hearts of millions of people around the world. It was an event at the 2018 Youth Olympic Games in Argentina.
According to the IOC, Olympic judges will think about the breaking players' skill, creativity and style. They will also look at the players' strength, speed, rhythm (节奏) and agility (敏捷).
The IOC added that skateboarding, surfing and sport climbing had been included on the sports programme of the Paris 2024 Olympic Games.
1. What can readers learn from the first paragraph?
A. The time of the 2024 Olympic Games.
B. Breaking will appear at the Paris 2024 Summer Olympics.
C. Breaking has won the hearts of the young around the world.
D. The reason why breaking is added to the Olympics.
2. According to Bach, breaking is more popular among ______.
A. the poor B. the old C. the rich D. the young
3. In the 1970s, people danced breaking along to ______ music.
A. light B. rock C. hip-hop D. country
4. What's the meaning of the underlined word "judges" in Paragraph 5?
A. 评委 B. 法官 C. 运动员 D. 观众
5. What's the best title for the passage?
A. The development of breaking
B. A new sport at the Paris 2024 Summer Olympics—Breaking
C. The reason why breaking is popular
D. The advantages of breaking
If you like breaking (霹雳舞), you'll be glad to hear this news. "Breaking will be an Olympic sport at the Paris 2024 Summer Olympics," the International Olympic Committee (IOC) said on Dec. 7, 2020. "It will be the latest modern sport to be added to the Olympics."
Bach said they made the decision because they hope that more young people will watch the event. "The sport is very popular among the young," he said.
Breaking, or breakdancing, was born in New York City, the US, in the 1970s. Dancers danced along to hip-hop music while using different kinds of body movements. It quickly became popular among young people in big cities across the country.
Today, it goes on to be a popular street dance style. It has won the hearts of millions of people around the world. It was an event at the 2018 Youth Olympic Games in Argentina.
According to the IOC, Olympic judges will think about the breaking players' skill, creativity and style. They will also look at the players' strength, speed, rhythm (节奏) and agility (敏捷).
The IOC added that skateboarding, surfing and sport climbing had been included on the sports programme of the Paris 2024 Olympic Games.
1. What can readers learn from the first paragraph?
A. The time of the 2024 Olympic Games.
B. Breaking will appear at the Paris 2024 Summer Olympics.
C. Breaking has won the hearts of the young around the world.
D. The reason why breaking is added to the Olympics.
2. According to Bach, breaking is more popular among ______.
A. the poor B. the old C. the rich D. the young
3. In the 1970s, people danced breaking along to ______ music.
A. light B. rock C. hip-hop D. country
4. What's the meaning of the underlined word "judges" in Paragraph 5?
A. 评委 B. 法官 C. 运动员 D. 观众
5. What's the best title for the passage?
A. The development of breaking
B. A new sport at the Paris 2024 Summer Olympics—Breaking
C. The reason why breaking is popular
D. The advantages of breaking
答案:
1. B 细节理解题。由第一段的内容可知答案。
2. D 细节理解题。由第二段中的最后一句可知,霹雳舞深受年轻人的欢迎。
3. C 细节理解题。由第三段中的第二句可知,在 20 世纪 70 年代,人们随着嘻哈音乐跳霹雳舞。
4. A 词义猜测题。由常识及下文可知,需要考虑跳霹雳舞的人的技巧、创造力和风格的应该是“评委”。
5. B 标题概括题。分析短文内容可知,短文介绍了霹雳舞被加入 2024 年巴黎奥运会的比赛项目这一事实。
2. D 细节理解题。由第二段中的最后一句可知,霹雳舞深受年轻人的欢迎。
3. C 细节理解题。由第三段中的第二句可知,在 20 世纪 70 年代,人们随着嘻哈音乐跳霹雳舞。
4. A 词义猜测题。由常识及下文可知,需要考虑跳霹雳舞的人的技巧、创造力和风格的应该是“评委”。
5. B 标题概括题。分析短文内容可知,短文介绍了霹雳舞被加入 2024 年巴黎奥运会的比赛项目这一事实。
查看更多完整答案,请扫码查看