第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、用单词讲故事。
cheer depend develop feel ill joy neighborhood provide raise several
There was a volunteer named Clark. One day, she noticed one of her 1.____ called Peter sitting at the corner(角落)sadly. Clark wanted 2.____ him up. Later, Clark knew that his father had a serious 3.____, but he didn't have enough money. So Clark started 4.____ money for him in the neighborhood. She organized 5.____ events including a yard sale and got some money.
After that, Clark continued to help Peter. She introduced a training program to help with his skill 6.____. After finishing the program, Peter found a nice job, 7.____ help for the disabled. Peter also encouraged the disabled to learn new skills and live 8.____.
Clark was happy to see the changes in Peter. She realized that her volunteering not only changed Peter's life but also gave her a 9.____ of satisfaction. So she continued spreading(传播)10.____ wherever she went.
cheer depend develop feel ill joy neighborhood provide raise several
There was a volunteer named Clark. One day, she noticed one of her 1.____ called Peter sitting at the corner(角落)sadly. Clark wanted 2.____ him up. Later, Clark knew that his father had a serious 3.____, but he didn't have enough money. So Clark started 4.____ money for him in the neighborhood. She organized 5.____ events including a yard sale and got some money.
After that, Clark continued to help Peter. She introduced a training program to help with his skill 6.____. After finishing the program, Peter found a nice job, 7.____ help for the disabled. Peter also encouraged the disabled to learn new skills and live 8.____.
Clark was happy to see the changes in Peter. She realized that her volunteering not only changed Peter's life but also gave her a 9.____ of satisfaction. So she continued spreading(传播)10.____ wherever she went.
答案:
1. 根据语境,Clark注意到她的一个“邻居”Peter悲伤地坐在角落,neighborhood是“社区”,这里要用名词复数neighbors表示“邻居们”。
2. want to do sth.是固定用法,意为“想要做某事”,cheer sb. up表示“使某人振作起来”,所以填to cheer。
3. 根据前面说父亲有严重的……以及后面说没钱,可知是父亲得了严重的“疾病”,feel ill对应的名词是illness。
4. start doing sth.表示“开始做某事”,raise money是“筹集资金”,所以填raising。
5. 她组织了“几个”活动,several表示“几个,若干”。
6. 她介绍了一个培训项目来帮助他的技能“发展”,develop的名词是development。
7. 彼得找到一份好工作,“为”残疾人提供帮助,provide的现在分词providing作伴随状语。
8. 彼得鼓励残疾人学习新技能并“独立地”生活,depend的副词independently表示“独立地”。
9. a feeling of satisfaction表示“一种满足感”,feel的名词是feeling。
10. 她继续传播“快乐”,joy是“快乐”的意思。
1. neighbors 2. to cheer 3. illness 4. raising 5. several 6. development 7. providing 8. independently 9. feeling 10. joy
2. want to do sth.是固定用法,意为“想要做某事”,cheer sb. up表示“使某人振作起来”,所以填to cheer。
3. 根据前面说父亲有严重的……以及后面说没钱,可知是父亲得了严重的“疾病”,feel ill对应的名词是illness。
4. start doing sth.表示“开始做某事”,raise money是“筹集资金”,所以填raising。
5. 她组织了“几个”活动,several表示“几个,若干”。
6. 她介绍了一个培训项目来帮助他的技能“发展”,develop的名词是development。
7. 彼得找到一份好工作,“为”残疾人提供帮助,provide的现在分词providing作伴随状语。
8. 彼得鼓励残疾人学习新技能并“独立地”生活,depend的副词independently表示“独立地”。
9. a feeling of satisfaction表示“一种满足感”,feel的名词是feeling。
10. 她继续传播“快乐”,joy是“快乐”的意思。
1. neighbors 2. to cheer 3. illness 4. raising 5. several 6. development 7. providing 8. independently 9. feeling 10. joy
二、按要求回答问题。
Wang Chengbang, who was born(出生)in 1936, works as a volunteer in Xinjiang now. He used to be a great soldier. After retiring(退休)from the army at 56, instead of enjoying a relaxing life at home, he chose to go to Korla, Xinjiang as a volunteer to save the soil from desertification(土壤沙漠化)by planting trees.
It is not an easy job for an old man. The high temperature in Korla makes it difficult for anyone to work day after day under the hot sun. What's more, the shortage(短缺)of water is a big problem. In fact, Wang's work in the first few years failed(失败)as very few trees lived.
But Wang didn't give up. "After trying many different ways many times, I learned how to grow young trees in a better way," said Wang. He also worked out new ways to save water. With his hard work, more and more trees lived. He finally planted more than 1.5 million trees. Those green trees stopped desertification, making the air cleaner and protecting people from the hot sun. Now, Korla is a model city in environmental protection.
Wang has also succeeded in fighting illness. In 2005, he had a serious illness and the doctor told him that he had only six months to live. However, he continued taking care of his trees instead of lying in bed. "Working is the best medicine. Planting trees helps to fight illness," he often jokes.
In 2025, Wang is still working hard. "I will keep working and fight for this green space until the end of my life," Wang says with a big smile.
1. How long has Wang worked to prevent desertification right now?
______
2. What made planting trees difficult according to Paragraph Two?
______
3. What environmental problem did Wang's trees help stop, making Korla a model city?
______
4. Why does the writer write the experience of Wang fighting illness?
______
5. What can you learn from Wang Chengbang?
______

Wang Chengbang, who was born(出生)in 1936, works as a volunteer in Xinjiang now. He used to be a great soldier. After retiring(退休)from the army at 56, instead of enjoying a relaxing life at home, he chose to go to Korla, Xinjiang as a volunteer to save the soil from desertification(土壤沙漠化)by planting trees.
It is not an easy job for an old man. The high temperature in Korla makes it difficult for anyone to work day after day under the hot sun. What's more, the shortage(短缺)of water is a big problem. In fact, Wang's work in the first few years failed(失败)as very few trees lived.
But Wang didn't give up. "After trying many different ways many times, I learned how to grow young trees in a better way," said Wang. He also worked out new ways to save water. With his hard work, more and more trees lived. He finally planted more than 1.5 million trees. Those green trees stopped desertification, making the air cleaner and protecting people from the hot sun. Now, Korla is a model city in environmental protection.
Wang has also succeeded in fighting illness. In 2005, he had a serious illness and the doctor told him that he had only six months to live. However, he continued taking care of his trees instead of lying in bed. "Working is the best medicine. Planting trees helps to fight illness," he often jokes.
In 2025, Wang is still working hard. "I will keep working and fight for this green space until the end of my life," Wang says with a big smile.
1. How long has Wang worked to prevent desertification right now?
______
2. What made planting trees difficult according to Paragraph Two?
______
3. What environmental problem did Wang's trees help stop, making Korla a model city?
______
4. Why does the writer write the experience of Wang fighting illness?
______
5. What can you learn from Wang Chengbang?
______
答案:
1. 首先计算Wang开始防沙的时间,他56岁退休开始这项工作,1936年出生,56岁时是1936 + 56 = 1992年。现在是2025年,2025 - 1992 = 33年。
2. 第二段明确提到“The high temperature in Korla makes it difficult for anyone to work day after day under the hot sun. What's more, the shortage(短缺)of water is a big problem.”,即高温和缺水。
3. 第三段“Those green trees stopped desertification, making the air cleaner and protecting people from the hot sun. Now, Korla is a model city in environmental protection.”表明是沙漠化。
4. 第四段“Working is the best medicine. Planting trees helps to fight illness”,通过写他与疾病作斗争的经历,是为了体现工作(种树)对他的积极影响,突出他对种树工作的热爱。
5. 从Wang坚持种树防沙,面对困难不放弃,与疾病斗争仍坚持工作等方面,可以看出他的坚持、奉献等精神。
1. 33 years.
2. The high temperature and the shortage of water.
3. Desertification.
4. To show that working (planting trees) is important to him and he loves his work (planting trees).
5. We should learn his spirit of perseverance and dedication. (答案不唯一,合理即可)
2. 第二段明确提到“The high temperature in Korla makes it difficult for anyone to work day after day under the hot sun. What's more, the shortage(短缺)of water is a big problem.”,即高温和缺水。
3. 第三段“Those green trees stopped desertification, making the air cleaner and protecting people from the hot sun. Now, Korla is a model city in environmental protection.”表明是沙漠化。
4. 第四段“Working is the best medicine. Planting trees helps to fight illness”,通过写他与疾病作斗争的经历,是为了体现工作(种树)对他的积极影响,突出他对种树工作的热爱。
5. 从Wang坚持种树防沙,面对困难不放弃,与疾病斗争仍坚持工作等方面,可以看出他的坚持、奉献等精神。
1. 33 years.
2. The high temperature and the shortage of water.
3. Desertification.
4. To show that working (planting trees) is important to him and he loves his work (planting trees).
5. We should learn his spirit of perseverance and dedication. (答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看