第109页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
八、阅读下面短文,根据短文内容选择最佳选项。(共15小题;每小题2分,计30分)
A
| Come and Join Us at Mount Tai |
| Why here: |
| * Lies across Tai'an, Jinan, and Zibo cities. |
| * Famous for being the first of the five greatest mountains in China. |
| * Welcomed many visits from famous emperors like Qinshihuang. |
| Must see: Cloud seas(mostly available in March and April), sunrise, sunset(日落), special view(景观) of the Yellow River from the northwest side of the mountain |
| Travel plan: |
| Time: 2 days & 3 nights |
| Plan A(20-people group): 350 yuan / person |
| Plan B(10-people group): 400 yuan / person |
| Plan C(family groups only): 500 yuan / person |
| 1234-5678 service@happytravel.com |
| Note: |
| * 10 places of interest only for the tour |
| * No gift stores along the way |
| * Tour guide service provided |
| * Lunch provided |
() 46. Which plan will a visitor choose if he wants to save money?
A. Plan A. B. Plan B. C. Plan C.
() 47. Who will you recommend to visit Mount Tai?
A. Mike, likes learning about sea animals.
B. John, enjoys traveling with a tour guide.
C. Mary, dislikes staying outside for the night.
() 48. Which is TRUE about Mount Tai?
A. It runs through four cities. B. It offers cloud seas all year round. C. It has a beautiful view of the Yellow River.
() 49. What can visitors do during the tour?
A. Enjoy free lunches. B. Buy some gifts. C. Visit all places of interest around the mountain.
() 50. How many ways can you get information about the trip?
A. One. B. Two. C. Three.
A
| Come and Join Us at Mount Tai |
| Why here: |
| * Lies across Tai'an, Jinan, and Zibo cities. |
| * Famous for being the first of the five greatest mountains in China. |
| * Welcomed many visits from famous emperors like Qinshihuang. |
| Must see: Cloud seas(mostly available in March and April), sunrise, sunset(日落), special view(景观) of the Yellow River from the northwest side of the mountain |
| Travel plan: |
| Time: 2 days & 3 nights |
| Plan A(20-people group): 350 yuan / person |
| Plan B(10-people group): 400 yuan / person |
| Plan C(family groups only): 500 yuan / person |
| 1234-5678 service@happytravel.com |
| Note: |
| * 10 places of interest only for the tour |
| * No gift stores along the way |
| * Tour guide service provided |
| * Lunch provided |
() 46. Which plan will a visitor choose if he wants to save money?
A. Plan A. B. Plan B. C. Plan C.
() 47. Who will you recommend to visit Mount Tai?
A. Mike, likes learning about sea animals.
B. John, enjoys traveling with a tour guide.
C. Mary, dislikes staying outside for the night.
() 48. Which is TRUE about Mount Tai?
A. It runs through four cities. B. It offers cloud seas all year round. C. It has a beautiful view of the Yellow River.
() 49. What can visitors do during the tour?
A. Enjoy free lunches. B. Buy some gifts. C. Visit all places of interest around the mountain.
() 50. How many ways can you get information about the trip?
A. One. B. Two. C. Three.
答案:
1. 对于第46题,根据文中“Plan A(20 - people group): 350 yuan / person;Plan B(10 - people group): 400 yuan / person;Plan C(family groups only): 500 yuan / person”可知,Plan A的费用最低,所以想省钱应选Plan A。
2. 对于第47题,根据文中“Tour guide service provided”可知,喜欢和导游一起旅行的John适合去泰山。而喜欢了解海洋动物的Mike和不喜欢在外面过夜的Mary不太适合,因为文中未提及与海洋动物相关内容,且旅行计划是2天3夜。
3. 对于第48题,根据文中“Lies across Tai'an, Jinan, and Zibo cities”可知它穿过三个城市,A选项错误;根据“Cloud seas(mostly available in March and April)”可知不是全年都有云海,B选项错误;根据“special view(景观) of the Yellow River from the northwest side of the mountain”可知泰山有黄河的美丽景观,C选项正确。
4. 对于第49题,根据“Lunch provided”可知游客可以享受免费午餐,A选项正确;根据“No gift stores along the way”可知不能买礼物,B选项错误;根据“10 places of interest only for the tour”可知不是参观山上所有的名胜古迹,C选项错误。
5. 对于第50题,文中给出了电话“1234 - 5678”和邮箱“service@happytravel.com”两种获取信息的方式。
46. A 47. B 48. C 49. A 50. B
2. 对于第47题,根据文中“Tour guide service provided”可知,喜欢和导游一起旅行的John适合去泰山。而喜欢了解海洋动物的Mike和不喜欢在外面过夜的Mary不太适合,因为文中未提及与海洋动物相关内容,且旅行计划是2天3夜。
3. 对于第48题,根据文中“Lies across Tai'an, Jinan, and Zibo cities”可知它穿过三个城市,A选项错误;根据“Cloud seas(mostly available in March and April)”可知不是全年都有云海,B选项错误;根据“special view(景观) of the Yellow River from the northwest side of the mountain”可知泰山有黄河的美丽景观,C选项正确。
4. 对于第49题,根据“Lunch provided”可知游客可以享受免费午餐,A选项正确;根据“No gift stores along the way”可知不能买礼物,B选项错误;根据“10 places of interest only for the tour”可知不是参观山上所有的名胜古迹,C选项错误。
5. 对于第50题,文中给出了电话“1234 - 5678”和邮箱“service@happytravel.com”两种获取信息的方式。
46. A 47. B 48. C 49. A 50. B
B
①
Today, teenagers are facing great pressure. A report says that 1 in 5 teenagers in the US have mental(心理的) problems like depression. Here are some ways to help these teenagers. They can talk with their parents, teachers, and friends to get some useful advice. They can also develop some hobbies or take trips to make them feel good. Or just do something they like to divert their attention(分散注意力).
②
It's normal to feel angry. But if you always can't control your anger or it's influencing(影响) your life or relationships with others, then you need some help. Here is some advice. Take slow, deep breaths to relax. Going for a walk or doing some physical activities can also help you relax. What's more, you can talk to a trusted friend or family member about your feelings.
③
2024 is the warmest year on record. "And it may result in further high temperatures in 2025 because after the temperature reaches the peak, it will have a continuous influence on global temperatures," said the WMO. The speed of sea level rise(海平面上升速度) from 2013 to 2022 was twice more than that between 1993 and 2002. "The weather before the year 2000 can't come back, but we must act now to cut down the risks of warm weather," said the WMO.
④
Recently, we have seen more disasters(灾害) like heavy rainfalls, floods, and wildfires around. Why do they happen? There are many reasons for a disaster including human activities, positions(位置), weather changes and so on. For example, floods may be caused by the loss of plants, heavy rains, and lower positions. Wildfires may be caused by dry and hot weather, lightning, and careless human activities.
() 51. Which is the right match of the passages and the topics?
A. ① - health; ② - feelings; ③ - weather; ④ - environment
B. ① - feelings; ② - environment; ③ - health; ④ - weather
C. ① - health; ② - environment; ③ - feelings; ④ - weather
() 52. In which passages can we find some ways to solve related(相关的) problems?
A. ①② B. ②③ C. ③④
() 53. What can we know from Passage ③?
A. If the sea level rises 5cm in 2000, it may rise 15cm in 2022.
B. When the temperature reaches a high point, we can make it drop easily.
C. If we try our best, we can reduce(减少) the bad influence of weather changes.
() 54. Which place may most likely have floods according to Passage ④?
A. The forest. B. The riverside in a rainy area. C. The high mountain.
() 55. What's the best title for the four passages?
A. Teenagers' Problems B. Challenges for Humans C. Ways to Make the World Better




①
Today, teenagers are facing great pressure. A report says that 1 in 5 teenagers in the US have mental(心理的) problems like depression. Here are some ways to help these teenagers. They can talk with their parents, teachers, and friends to get some useful advice. They can also develop some hobbies or take trips to make them feel good. Or just do something they like to divert their attention(分散注意力).
②
It's normal to feel angry. But if you always can't control your anger or it's influencing(影响) your life or relationships with others, then you need some help. Here is some advice. Take slow, deep breaths to relax. Going for a walk or doing some physical activities can also help you relax. What's more, you can talk to a trusted friend or family member about your feelings.
③
2024 is the warmest year on record. "And it may result in further high temperatures in 2025 because after the temperature reaches the peak, it will have a continuous influence on global temperatures," said the WMO. The speed of sea level rise(海平面上升速度) from 2013 to 2022 was twice more than that between 1993 and 2002. "The weather before the year 2000 can't come back, but we must act now to cut down the risks of warm weather," said the WMO.
④
Recently, we have seen more disasters(灾害) like heavy rainfalls, floods, and wildfires around. Why do they happen? There are many reasons for a disaster including human activities, positions(位置), weather changes and so on. For example, floods may be caused by the loss of plants, heavy rains, and lower positions. Wildfires may be caused by dry and hot weather, lightning, and careless human activities.
() 51. Which is the right match of the passages and the topics?
A. ① - health; ② - feelings; ③ - weather; ④ - environment
B. ① - feelings; ② - environment; ③ - health; ④ - weather
C. ① - health; ② - environment; ③ - feelings; ④ - weather
() 52. In which passages can we find some ways to solve related(相关的) problems?
A. ①② B. ②③ C. ③④
() 53. What can we know from Passage ③?
A. If the sea level rises 5cm in 2000, it may rise 15cm in 2022.
B. When the temperature reaches a high point, we can make it drop easily.
C. If we try our best, we can reduce(减少) the bad influence of weather changes.
() 54. Which place may most likely have floods according to Passage ④?
A. The forest. B. The riverside in a rainy area. C. The high mountain.
() 55. What's the best title for the four passages?
A. Teenagers' Problems B. Challenges for Humans C. Ways to Make the World Better
答案:
51. ①段提到青少年有心理问题(mental problems),心理问题属于健康(health)范畴;②段围绕愤怒(anger)这种感受(feelings)展开并给出应对方法;③段主要讲天气(weather)情况,如温度、海平面上升等;④段说的是灾害(包括洪水等),灾害与环境(environment)相关。所以A选项匹配正确。
52. ①段提到帮助有心理问题青少年的方法,如和父母老师朋友交谈、培养爱好等;②段给出控制愤怒情绪的方法,如深呼吸、散步、和信任的人交谈等。③段只是陈述天气现象及影响,未提及解决方法;④段分析灾害原因,也未说解决办法。所以能找到解决相关问题方法的是①②,A选项正确。
53. A选项,文中未提及2000年海平面上升具体数值及2022年的对应关系,无法推出;B选项,文中说温度达到峰值后会对全球温度有持续影响,且提到以前的天气回不来,说明让温度下降不容易,该选项错误;C选项,“we must act now to cut down the risks of warm weather”表明如果我们尽力,是可以减少天气变化带来的不良影响的,该选项正确。
54. ④段提到洪水可能由植物缺失、大雨和较低位置(lower positions)引起。A选项森林,文中未提及森林与洪水的必然联系;B选项多雨地区的河边,符合大雨和较低位置(河边相对地势低)的条件,容易有洪水;C选项高山,不符合较低位置的条件。所以B选项正确。
55. A选项“Teenagers' Problems”只涵盖了①段内容,不全面;C选项“Ways to Make the World Better”文中只有部分内容涉及方法,且不只是让世界变好的方法,还有对一些现象的描述等;B选项“Challenges for Humans”,青少年心理问题、情绪控制、天气变化、灾害等都是人类面临的挑战,能概括四篇文章内容。
51. A
52. A
53. C
54. B
55. B
52. ①段提到帮助有心理问题青少年的方法,如和父母老师朋友交谈、培养爱好等;②段给出控制愤怒情绪的方法,如深呼吸、散步、和信任的人交谈等。③段只是陈述天气现象及影响,未提及解决方法;④段分析灾害原因,也未说解决办法。所以能找到解决相关问题方法的是①②,A选项正确。
53. A选项,文中未提及2000年海平面上升具体数值及2022年的对应关系,无法推出;B选项,文中说温度达到峰值后会对全球温度有持续影响,且提到以前的天气回不来,说明让温度下降不容易,该选项错误;C选项,“we must act now to cut down the risks of warm weather”表明如果我们尽力,是可以减少天气变化带来的不良影响的,该选项正确。
54. ④段提到洪水可能由植物缺失、大雨和较低位置(lower positions)引起。A选项森林,文中未提及森林与洪水的必然联系;B选项多雨地区的河边,符合大雨和较低位置(河边相对地势低)的条件,容易有洪水;C选项高山,不符合较低位置的条件。所以B选项正确。
55. A选项“Teenagers' Problems”只涵盖了①段内容,不全面;C选项“Ways to Make the World Better”文中只有部分内容涉及方法,且不只是让世界变好的方法,还有对一些现象的描述等;B选项“Challenges for Humans”,青少年心理问题、情绪控制、天气变化、灾害等都是人类面临的挑战,能概括四篇文章内容。
51. A
52. A
53. C
54. B
55. B
查看更多完整答案,请扫码查看