第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、选用方框中词组的适当形式完成句子。
cheer up depend on fix up put off take care of
1. This song ______ the homeless on the cold winter night and made them full of hope again.
2. As we grow up, we should learn ______ ourselves.
3. After spending months ______ the injured(受伤的) bird, I helped it return to the forest.
4. Stop ______ the work of today until tomorrow. You should finish it at once.
5. Ben ______ his broken model plane with tools yesterday.
cheer up depend on fix up put off take care of
1. This song ______ the homeless on the cold winter night and made them full of hope again.
2. As we grow up, we should learn ______ ourselves.
3. After spending months ______ the injured(受伤的) bird, I helped it return to the forest.
4. Stop ______ the work of today until tomorrow. You should finish it at once.
5. Ben ______ his broken model plane with tools yesterday.
答案:
2. “depend on”表示“依靠,依赖”,“learn to do sth.”是固定用法,意为“学习做某事”,所以这里用“to depend on”。
3. “take care of”表示“照顾”,“spend time (in) doing sth.”是固定用法,意为“花费时间做某事”,所以用“taking care of”。
4. “put off”表示“推迟”,“stop doing sth.”表示“停止做某事”,所以用“putting off”。
5. “fix up”表示“修理”,根据“yesterday”可知时态是一般过去时,所以用“fixed up”。
1. cheered up 2. to depend on 3. taking care of 4. putting off 5. fixed up
3. “take care of”表示“照顾”,“spend time (in) doing sth.”是固定用法,意为“花费时间做某事”,所以用“taking care of”。
4. “put off”表示“推迟”,“stop doing sth.”表示“停止做某事”,所以用“putting off”。
5. “fix up”表示“修理”,根据“yesterday”可知时态是一般过去时,所以用“fixed up”。
1. cheered up 2. to depend on 3. taking care of 4. putting off 5. fixed up
二、完形填空。
Do you know BuddyBall? It's a program to help 1 and sick kids do sports and make friends. My friend Alice and I spend a few hours each week 2 in BuddyBall.
Now, I'm a buddy(伙伴) for an eleven-year-old boy Tom. He 3 a good basketball player. But a terrible car accident made him lose his 4. He is in a wheelchair now and is no longer good at basketball. He feels so 5 sometimes. I encourage him a lot whenever I meet him. Now we're 6 our basketball skills together. We practice hard and I feel great to see he has improved a lot.
Clara is a kid with autism(自闭症). She has few friends and only likes staying with herself. Her parents 7 that and asked BuddyBall for help. Alice has learned how to work with Clara and get her to join in the 8. Now Clara loves baseball and has more friends. Her parents are 9 happy because Clara is more confident(自信的) and outgoing than before.
BuddyBall is a great chance(机会) for everyone. I love it because I know I'm doing something 10!
() 1. A. talented B. disabled C. homeless
() 2. A. studying B. exercising C. volunteering
() 3. A. used to be B. gave up being C. depended on
() 4. A. hands B. legs C. memory
() 5. A. upset B. scared C. nervous
() 6. A. sharing B. training C. showing
() 7. A. noticed B. changed C. accepted
() 8. A. researches B. discussions C. games
() 9. A. hardly B. truly C. still
() 10. A. strange B. dangerous C. meaningful

Do you know BuddyBall? It's a program to help 1 and sick kids do sports and make friends. My friend Alice and I spend a few hours each week 2 in BuddyBall.
Now, I'm a buddy(伙伴) for an eleven-year-old boy Tom. He 3 a good basketball player. But a terrible car accident made him lose his 4. He is in a wheelchair now and is no longer good at basketball. He feels so 5 sometimes. I encourage him a lot whenever I meet him. Now we're 6 our basketball skills together. We practice hard and I feel great to see he has improved a lot.
Clara is a kid with autism(自闭症). She has few friends and only likes staying with herself. Her parents 7 that and asked BuddyBall for help. Alice has learned how to work with Clara and get her to join in the 8. Now Clara loves baseball and has more friends. Her parents are 9 happy because Clara is more confident(自信的) and outgoing than before.
BuddyBall is a great chance(机会) for everyone. I love it because I know I'm doing something 10!
() 1. A. talented B. disabled C. homeless
() 2. A. studying B. exercising C. volunteering
() 3. A. used to be B. gave up being C. depended on
() 4. A. hands B. legs C. memory
() 5. A. upset B. scared C. nervous
() 6. A. sharing B. training C. showing
() 7. A. noticed B. changed C. accepted
() 8. A. researches B. discussions C. games
() 9. A. hardly B. truly C. still
() 10. A. strange B. dangerous C. meaningful
答案:
1. 考查形容词词义辨析。根据后文“He is in a wheelchair now”可知是帮助残疾和生病的孩子,“disabled”表示“残疾的”,“talented”是“有天赋的”,“homeless”是“无家可归的”,所以选B。
2. 考查动词词义辨析。根据语境可知是在BuddyBall做志愿者,“volunteering”表示“志愿活动”,“studying”是“学习”,“exercising”是“锻炼”,所以选C。
3. 考查短语辨析。根据“But a terrible car accident...”可知他过去是个好篮球运动员,“used to be”表示“过去是”,“gave up being”是“放弃成为”,“depended on”是“依靠”,所以选A。
4. 考查名词词义辨析。根据“He is in a wheelchair now”可知是失去了腿,“legs”表示“腿”,“hands”是“手”,“memory”是“记忆”,所以选B。
5. 考查形容词词义辨析。因为不能打篮球了所以有时感觉沮丧,“upset”表示“沮丧的”,“scared”是“害怕的”,“nervous”是“紧张的”,所以选A。
6. 考查动词词义辨析。根据“We practice hard”可知是一起训练篮球技能,“training”表示“训练”,“sharing”是“分享”,“showing”是“展示”,所以选B。
7. 考查动词词义辨析。父母注意到她的情况然后寻求帮助,“noticed”表示“注意到”,“changed”是“改变”,“accepted”是“接受”,所以选A。
8. 考查名词词义辨析。BuddyBall是运动项目,所以是让她加入游戏,“games”表示“游戏,比赛”,“researches”是“研究”,“discussions”是“讨论”,所以选C。
9. 考查副词词义辨析。因为孩子有变化父母真的开心,“truly”表示“真正地”,“hardly”是“几乎不”,“still”是“仍然”,所以选B。
10. 考查形容词词义辨析。作者认为做的事是有意义的,“meaningful”表示“有意义的”,“strange”是“奇怪的”,“dangerous”是“危险的”,所以选C。
1. B 2. C 3. A 4. B 5. A 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C
2. 考查动词词义辨析。根据语境可知是在BuddyBall做志愿者,“volunteering”表示“志愿活动”,“studying”是“学习”,“exercising”是“锻炼”,所以选C。
3. 考查短语辨析。根据“But a terrible car accident...”可知他过去是个好篮球运动员,“used to be”表示“过去是”,“gave up being”是“放弃成为”,“depended on”是“依靠”,所以选A。
4. 考查名词词义辨析。根据“He is in a wheelchair now”可知是失去了腿,“legs”表示“腿”,“hands”是“手”,“memory”是“记忆”,所以选B。
5. 考查形容词词义辨析。因为不能打篮球了所以有时感觉沮丧,“upset”表示“沮丧的”,“scared”是“害怕的”,“nervous”是“紧张的”,所以选A。
6. 考查动词词义辨析。根据“We practice hard”可知是一起训练篮球技能,“training”表示“训练”,“sharing”是“分享”,“showing”是“展示”,所以选B。
7. 考查动词词义辨析。父母注意到她的情况然后寻求帮助,“noticed”表示“注意到”,“changed”是“改变”,“accepted”是“接受”,所以选A。
8. 考查名词词义辨析。BuddyBall是运动项目,所以是让她加入游戏,“games”表示“游戏,比赛”,“researches”是“研究”,“discussions”是“讨论”,所以选C。
9. 考查副词词义辨析。因为孩子有变化父母真的开心,“truly”表示“真正地”,“hardly”是“几乎不”,“still”是“仍然”,所以选B。
10. 考查形容词词义辨析。作者认为做的事是有意义的,“meaningful”表示“有意义的”,“strange”是“奇怪的”,“dangerous”是“危险的”,所以选C。
1. B 2. C 3. A 4. B 5. A 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C
查看更多完整答案,请扫码查看