第120页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
B

| | Giraffes are the tallest animals living on the land, reaching up to 8 m! Though they're tall, giraffes can lower(低下) their head to drink water without any trouble. While they're drinking, the blood doesn't rush to their brains because of a special blood circulation system(循环系统). And their tongues are special, too. Being as long as 50 cm, they can help giraffes catch food high up in the trees. |
| --- | --- |
| | Cats have a special talent — they can almost always land on their feet after they fall from a height. This is because of their righting reflex(翻正反射) which works when cats are in mid-air and stops them falling over. Their ears are also quite special. 32 muscles(肌肉) are in their ears, allowing them to move their ears up to 180° to catch even the smallest sound. |
| | Koalas are special animals from Australia. They eat eucalyptus leaves(桉树叶) as their main food. They have special noses which help them know whether the eucalyptus leaves are bad. This helps them get away from the unhealthy leaves and choose the safest ones to eat. Also, koalas have a relaxing life. They sleep for around 20 hours a day. |
()51. Why is it safe for giraffes to lower their heads to drink water?
A. Because their brains are special.
B. Because the water they drink is special.
C. Because their blood moves in a special way around the body.
()52. Which of the following is the giraffe's tongue?

A. ① B. ② C. ③
()53. What can we know about a cat?
A. Its ears are weak in hearing.
B. It sleeps for around 20 hours a day.
C. It may be fine if a child carelessly drops it to the ground.
()54. What can koalas' noses do?
A. Move around in 180°. B. Choose safe food to eat. C. Predict possible dangers.
()55. What's the common theme of the passages?
A. Animals' living habits. B. Animals' special talents. C. Animals' likes and dislikes.
| | Giraffes are the tallest animals living on the land, reaching up to 8 m! Though they're tall, giraffes can lower(低下) their head to drink water without any trouble. While they're drinking, the blood doesn't rush to their brains because of a special blood circulation system(循环系统). And their tongues are special, too. Being as long as 50 cm, they can help giraffes catch food high up in the trees. |
| --- | --- |
| | Cats have a special talent — they can almost always land on their feet after they fall from a height. This is because of their righting reflex(翻正反射) which works when cats are in mid-air and stops them falling over. Their ears are also quite special. 32 muscles(肌肉) are in their ears, allowing them to move their ears up to 180° to catch even the smallest sound. |
| | Koalas are special animals from Australia. They eat eucalyptus leaves(桉树叶) as their main food. They have special noses which help them know whether the eucalyptus leaves are bad. This helps them get away from the unhealthy leaves and choose the safest ones to eat. Also, koalas have a relaxing life. They sleep for around 20 hours a day. |
()51. Why is it safe for giraffes to lower their heads to drink water?
A. Because their brains are special.
B. Because the water they drink is special.
C. Because their blood moves in a special way around the body.
()52. Which of the following is the giraffe's tongue?
A. ① B. ② C. ③
()53. What can we know about a cat?
A. Its ears are weak in hearing.
B. It sleeps for around 20 hours a day.
C. It may be fine if a child carelessly drops it to the ground.
()54. What can koalas' noses do?
A. Move around in 180°. B. Choose safe food to eat. C. Predict possible dangers.
()55. What's the common theme of the passages?
A. Animals' living habits. B. Animals' special talents. C. Animals' likes and dislikes.
答案:
51. 细节理解题。根据文中“While they're drinking, the blood doesn't rush to their brains because of a special blood circulation system(循环系统).”可知,长颈鹿低头喝水安全是因为它们的血液循环系统特殊,即血液以特殊方式在身体里流动。A选项说大脑特殊,文中未提及;B选项说水特殊,不符合文意。
52. 细节理解题。根据文中“And their tongues are special, too. Being as long as 50 cm, they can help giraffes catch food high up in the trees.”以及图片,①是长颈鹿的舌头。
53. 推理判断题。A选项,文中说猫的耳朵能捕捉到最小的声音,说明听力好,不是弱;B选项,每天睡约20小时的是考拉,不是猫;C选项,根据“Cats have a special talent — they can almost always land on their feet after they fall from a height.”可知,如果孩子不小心把猫掉到地上,它可能没事。
54. 细节理解题。根据文中“They have special noses which help them know whether the eucalyptus leaves are bad. This helps them get away from the unhealthy leaves and choose the safest ones to eat.”可知,考拉的鼻子能帮助它们选择安全的食物吃。A选项是猫耳朵的特点;C选项文中未提及。
55. 主旨大意题。文章分别介绍了长颈鹿、猫、考拉的特殊才能,如长颈鹿特殊的血液循环系统和舌头,猫的翻正反射和特殊耳朵,考拉特殊的鼻子等。A选项动物的生活习惯只是部分内容;C选项动物的喜好也只是部分内容。
51. C
52. A
53. C
54. B
55. B
52. 细节理解题。根据文中“And their tongues are special, too. Being as long as 50 cm, they can help giraffes catch food high up in the trees.”以及图片,①是长颈鹿的舌头。
53. 推理判断题。A选项,文中说猫的耳朵能捕捉到最小的声音,说明听力好,不是弱;B选项,每天睡约20小时的是考拉,不是猫;C选项,根据“Cats have a special talent — they can almost always land on their feet after they fall from a height.”可知,如果孩子不小心把猫掉到地上,它可能没事。
54. 细节理解题。根据文中“They have special noses which help them know whether the eucalyptus leaves are bad. This helps them get away from the unhealthy leaves and choose the safest ones to eat.”可知,考拉的鼻子能帮助它们选择安全的食物吃。A选项是猫耳朵的特点;C选项文中未提及。
55. 主旨大意题。文章分别介绍了长颈鹿、猫、考拉的特殊才能,如长颈鹿特殊的血液循环系统和舌头,猫的翻正反射和特殊耳朵,考拉特殊的鼻子等。A选项动物的生活习惯只是部分内容;C选项动物的喜好也只是部分内容。
51. C
52. A
53. C
54. B
55. B
查看更多完整答案,请扫码查看