第114页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
B. 根据短文内容,按要求回答问题。(共5小题;每小题2分,计10分)
From the Hundred-Plant Garden to the Three-Flavored Study is a famous article by Lu Xun, one of China's greatest writers. It describes his childhood memories of two places that shaped(塑造) his early years.
The Hundred-Plant Garden was a magical place for young Lu Xun. Behind his house, this wild garden was filled with life — green plants, singing crickets, colorful ladybugs, and more. He spent hours there running after butterflies, digging for sweet plants, and listening to fun stories. To him, the garden was a world of freedom(自由) and imagination.
But his happy days ended when he turned 12, as his family sent him to the Three-Flavored Study, a traditional school. Instead of playing outside, he had to sit in a quiet classroom, reading old books and practicing calligraphy(书法). The strict teacher seldom smiled, and students had to read texts loudly without understanding their meanings. Though Lu Xun missed his garden, he found small joys at school — drawing birds and flowers in his notebooks and imagining stories about the school's ancient trees.
This article shows the difference between the play of childhood and the learning at school. It also shows how they shaped Lu Xun's growth. While the garden fed his imagination with nature's beauty, the study provided him with basic knowledge(基础知识) through strict teaching. It tells us that different experiences are all parts of our lives, reminding us to value(珍惜) every moment, whether it's the freedom of play or the strictness of study.
81. How does the writer describe Lu Xun's life in the Hundred-Plant Garden?
______
82. What did Lu Xun think of the Hundred-Plant Garden?
______
83. What did Lu Xun need to do in the Three-Flavored Study?
______
84. How did the two places make a difference to Lu Xun?
______
85. What can you learn from Lu Xun's story?
______


From the Hundred-Plant Garden to the Three-Flavored Study is a famous article by Lu Xun, one of China's greatest writers. It describes his childhood memories of two places that shaped(塑造) his early years.
The Hundred-Plant Garden was a magical place for young Lu Xun. Behind his house, this wild garden was filled with life — green plants, singing crickets, colorful ladybugs, and more. He spent hours there running after butterflies, digging for sweet plants, and listening to fun stories. To him, the garden was a world of freedom(自由) and imagination.
But his happy days ended when he turned 12, as his family sent him to the Three-Flavored Study, a traditional school. Instead of playing outside, he had to sit in a quiet classroom, reading old books and practicing calligraphy(书法). The strict teacher seldom smiled, and students had to read texts loudly without understanding their meanings. Though Lu Xun missed his garden, he found small joys at school — drawing birds and flowers in his notebooks and imagining stories about the school's ancient trees.
This article shows the difference between the play of childhood and the learning at school. It also shows how they shaped Lu Xun's growth. While the garden fed his imagination with nature's beauty, the study provided him with basic knowledge(基础知识) through strict teaching. It tells us that different experiences are all parts of our lives, reminding us to value(珍惜) every moment, whether it's the freedom of play or the strictness of study.
81. How does the writer describe Lu Xun's life in the Hundred-Plant Garden?
______
82. What did Lu Xun think of the Hundred-Plant Garden?
______
83. What did Lu Xun need to do in the Three-Flavored Study?
______
84. How did the two places make a difference to Lu Xun?
______
85. What can you learn from Lu Xun's story?
______
答案:
81. 从文中第二段“He spent hours there running after butterflies, digging for sweet plants, and listening to fun stories.”可知作者通过描述鲁迅在百草园做的具体事情(追蝴蝶、挖甜植物、听有趣故事)来描述他在百草园的生活。
82. 从文中第二段“To him, the garden was a world of freedom(自由) and imagination.”可知鲁迅对百草园的看法。
83. 从文中第三段“he had to sit in a quiet classroom, reading old books and practicing calligraphy(书法).”可知鲁迅在三味书屋要做的事。
84. 从文中第四段“While the garden fed his imagination with nature's beauty, the study provided him with basic knowledge(基础知识) through strict teaching.”可知两个地方对鲁迅的影响。
85. 从文中最后一段“It tells us that different experiences are all parts of our lives, reminding us to value(珍惜) every moment, whether it's the freedom of play or the strictness of study.”可知从鲁迅故事中学到的道理。
81. By describing what Lu Xun did in the Hundred - Plant Garden (running after butterflies, digging for sweet plants, and listening to fun stories).
82. He thought the Hundred - Plant Garden was a world of freedom and imagination.
83. He needed to sit in a quiet classroom, reading old books and practicing calligraphy.
84. The Hundred - Plant Garden fed his imagination with nature's beauty, and the Three - Flavored Study provided him with basic knowledge through strict teaching.
85. Different experiences are all parts of our lives, and we should value every moment.
82. 从文中第二段“To him, the garden was a world of freedom(自由) and imagination.”可知鲁迅对百草园的看法。
83. 从文中第三段“he had to sit in a quiet classroom, reading old books and practicing calligraphy(书法).”可知鲁迅在三味书屋要做的事。
84. 从文中第四段“While the garden fed his imagination with nature's beauty, the study provided him with basic knowledge(基础知识) through strict teaching.”可知两个地方对鲁迅的影响。
85. 从文中最后一段“It tells us that different experiences are all parts of our lives, reminding us to value(珍惜) every moment, whether it's the freedom of play or the strictness of study.”可知从鲁迅故事中学到的道理。
81. By describing what Lu Xun did in the Hundred - Plant Garden (running after butterflies, digging for sweet plants, and listening to fun stories).
82. He thought the Hundred - Plant Garden was a world of freedom and imagination.
83. He needed to sit in a quiet classroom, reading old books and practicing calligraphy.
84. The Hundred - Plant Garden fed his imagination with nature's beauty, and the Three - Flavored Study provided him with basic knowledge through strict teaching.
85. Different experiences are all parts of our lives, and we should value every moment.
查看更多完整答案,请扫码查看