第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、用单词讲故事。
actual bright cheat defeat excite hurry recommend record smile succeed
Last week, our school held the Sports Day of this year. I wished to join in it but felt a bit nervous about competing. My friend Tom 1.____ I try running. "You're good at running. You'll surely win. I'm not 2.____ you!" he said with a smile.
I decided to give it a try. Every afternoon after school, I 3.____ to the playground(运动场) to practice. Sometimes the sun shone 4.____ as I ran there, making me feel a little bit hot. But I never gave up. I also 5.____ how long it took me to run 100 meters each day. Then I can know my progress.
The competition was on Friday morning. When it began, I was 6.____ and ran as fast as I could. While running, I could hear Tom cheering me. Finally, I won the third place! I was surprised because I didn't expect 7.____ anyone. At the finish line, I noticed Tom 8.____ at me. He thought I wanted to be the first but 9.____ I was very satisfied with my result.
My 10.____ made me realize that sometimes all you need is a little push and belief in yourself. Tom's encouragement and my own hard work had paid off.
actual bright cheat defeat excite hurry recommend record smile succeed
Last week, our school held the Sports Day of this year. I wished to join in it but felt a bit nervous about competing. My friend Tom 1.____ I try running. "You're good at running. You'll surely win. I'm not 2.____ you!" he said with a smile.
I decided to give it a try. Every afternoon after school, I 3.____ to the playground(运动场) to practice. Sometimes the sun shone 4.____ as I ran there, making me feel a little bit hot. But I never gave up. I also 5.____ how long it took me to run 100 meters each day. Then I can know my progress.
The competition was on Friday morning. When it began, I was 6.____ and ran as fast as I could. While running, I could hear Tom cheering me. Finally, I won the third place! I was surprised because I didn't expect 7.____ anyone. At the finish line, I noticed Tom 8.____ at me. He thought I wanted to be the first but 9.____ I was very satisfied with my result.
My 10.____ made me realize that sometimes all you need is a little push and belief in yourself. Tom's encouragement and my own hard work had paid off.
答案:
1. 这里表示朋友汤姆建议“我”尝试跑步,recommend有“建议”的意思,且recommend sb. do sth.是固定用法,根据语境用一般过去时,所以填recommended。
2. 结合前文朋友鼓励“我”能赢,这里说“我没骗你”,cheat是“欺骗”,前面有am not,用现在分词构成现在进行时,填cheating。
3. 每天下午放学后,“我”匆忙去操场练习,hurry to是“匆忙去”,根据时间状语Every afternoon after school可知用一般过去时,填hurried。
4. 修饰动词shone要用副词,bright的副词是brightly,表示“明亮地”,这里说太阳明亮地照耀着,填brightly。
5. 后面说这样“我”能知道自己的进步,可知是记录每天跑100米所用的时间,record是“记录”,用一般过去时,填recorded。
6. 比赛开始时,“我”很兴奋,excite的形容词有exciting和excited,这里形容人用excited,填excited。
7. expect to do sth.是“期望做某事”,这里说“我”没想到能打败任何人,defeat是“打败”,填to defeat。
8. notice sb. doing sth.是“注意到某人正在做某事”,这里说“我”注意到汤姆正朝“我”微笑,smile是“微笑”,填smiling。
9. 他以为“我”想成为第一名,但实际上“我”对自己的成绩很满意,actual的副词是actually,表示“实际上”,填actually。
10. 前面说“我”成功获得了第三名,这里说“我”的成功让“我”意识到……,succeed的名词是success,填success。
1.recommended 2.cheating 3.hurried 4.brightly 5.recorded 6.excited 7.to defeat 8.smiling 9.actually 10.success
2. 结合前文朋友鼓励“我”能赢,这里说“我没骗你”,cheat是“欺骗”,前面有am not,用现在分词构成现在进行时,填cheating。
3. 每天下午放学后,“我”匆忙去操场练习,hurry to是“匆忙去”,根据时间状语Every afternoon after school可知用一般过去时,填hurried。
4. 修饰动词shone要用副词,bright的副词是brightly,表示“明亮地”,这里说太阳明亮地照耀着,填brightly。
5. 后面说这样“我”能知道自己的进步,可知是记录每天跑100米所用的时间,record是“记录”,用一般过去时,填recorded。
6. 比赛开始时,“我”很兴奋,excite的形容词有exciting和excited,这里形容人用excited,填excited。
7. expect to do sth.是“期望做某事”,这里说“我”没想到能打败任何人,defeat是“打败”,填to defeat。
8. notice sb. doing sth.是“注意到某人正在做某事”,这里说“我”注意到汤姆正朝“我”微笑,smile是“微笑”,填smiling。
9. 他以为“我”想成为第一名,但实际上“我”对自己的成绩很满意,actual的副词是actually,表示“实际上”,填actually。
10. 前面说“我”成功获得了第三名,这里说“我”的成功让“我”意识到……,succeed的名词是success,填success。
1.recommended 2.cheating 3.hurried 4.brightly 5.recorded 6.excited 7.to defeat 8.smiling 9.actually 10.success
二、按要求回答问题。
Xian Xinghai is a very famous composer(作曲家) in China. He had a great talent for music. He wrote many great pieces of music in his short life, about 300 songs and an opera.
Xian was born(出生) in Macao in 1905. His father died before Xian was born, and he had to move from place to place with his mother when he was a child.
Xian showed musical talent at a very young age, and he began to play the violin when he was 20 years old. At first, his violin was so cheap and of such poor quality (质量) that he could not play it well. His friends laughed at him. However, Xian did not give up practicing. He soon stood out among many students. In 1931, he became the first Chinese student to study in a special music school in Paris. Before he left, Xian became the school's best student and won several prizes for his talent.
In 1935, he went back to China and wrote many great pieces to encourage people to fight against the Japanese army. Later, he went to Yan'an to teach music at a college. Although there were no pianos in Yan'an at that time, Xian still wrote some of his most important music there, including The Yellow River Cantata, one of his most famous works.
In May 1940, Xian Xinghai went to the Soviet Union(苏联) to write music for movies. Life there was so hard that he got very sick. Later he died of a lung disease(肺病) on October 30, 1945, aged only 40. Xian Xinghai is such a great man, and his music will live on in our hearts forever.
1. What is Paragraph Two talking about?
2. How is Xian according to the underlined sentence?
3. Why did Xian write many great pieces in 1935?
4. In what order does the writer describe Xian's life story?
5. Who else do you like as a great musician in China? And why?

Xian Xinghai is a very famous composer(作曲家) in China. He had a great talent for music. He wrote many great pieces of music in his short life, about 300 songs and an opera.
Xian was born(出生) in Macao in 1905. His father died before Xian was born, and he had to move from place to place with his mother when he was a child.
Xian showed musical talent at a very young age, and he began to play the violin when he was 20 years old. At first, his violin was so cheap and of such poor quality (质量) that he could not play it well. His friends laughed at him. However, Xian did not give up practicing. He soon stood out among many students. In 1931, he became the first Chinese student to study in a special music school in Paris. Before he left, Xian became the school's best student and won several prizes for his talent.
In 1935, he went back to China and wrote many great pieces to encourage people to fight against the Japanese army. Later, he went to Yan'an to teach music at a college. Although there were no pianos in Yan'an at that time, Xian still wrote some of his most important music there, including The Yellow River Cantata, one of his most famous works.
In May 1940, Xian Xinghai went to the Soviet Union(苏联) to write music for movies. Life there was so hard that he got very sick. Later he died of a lung disease(肺病) on October 30, 1945, aged only 40. Xian Xinghai is such a great man, and his music will live on in our hearts forever.
1. What is Paragraph Two talking about?
2. How is Xian according to the underlined sentence?
3. Why did Xian write many great pieces in 1935?
4. In what order does the writer describe Xian's life story?
5. Who else do you like as a great musician in China? And why?
答案:
1. 第二段主要介绍了冼星海的出生地、父亲早逝以及童年时期随母亲四处迁居的经历,这些都是关于他的早年生活情况。
2. 从“However, Xian did not give up practicing.”可以看出,尽管面临困难(小提琴质量差、被朋友嘲笑),但冼星海没有放弃练习,这体现了他的坚持和决心。
3. 文中提到“In 1935, he went back to China and wrote many great pieces to encourage people to fight against the Japanese army.”,明确说明了他创作的目的是鼓励人们对抗日军。
4. 文章按照时间顺序,依次介绍了冼星海的出生(1905年)、早年经历、学习音乐、回国创作、去延安教学、前往苏联以及去世(1945年)等人生阶段。
5. 这是一个开放性问题,答案因人而异。可以根据自己对中国音乐家的了解,选择一位并阐述喜欢的原因。
1. Paragraph Two is talking about Xian Xinghai's early life.
2. Xian is persistent and determined.
3. Because he wanted to encourage people to fight against the Japanese army.
4. The writer describes Xian's life story in chronological order.
5. For example, I like Lang Lang. Because he is a world - renowned pianist who has made great contributions to promoting classical music. (The answer can vary according to personal preference.)
2. 从“However, Xian did not give up practicing.”可以看出,尽管面临困难(小提琴质量差、被朋友嘲笑),但冼星海没有放弃练习,这体现了他的坚持和决心。
3. 文中提到“In 1935, he went back to China and wrote many great pieces to encourage people to fight against the Japanese army.”,明确说明了他创作的目的是鼓励人们对抗日军。
4. 文章按照时间顺序,依次介绍了冼星海的出生(1905年)、早年经历、学习音乐、回国创作、去延安教学、前往苏联以及去世(1945年)等人生阶段。
5. 这是一个开放性问题,答案因人而异。可以根据自己对中国音乐家的了解,选择一位并阐述喜欢的原因。
1. Paragraph Two is talking about Xian Xinghai's early life.
2. Xian is persistent and determined.
3. Because he wanted to encourage people to fight against the Japanese army.
4. The writer describes Xian's life story in chronological order.
5. For example, I like Lang Lang. Because he is a world - renowned pianist who has made great contributions to promoting classical music. (The answer can vary according to personal preference.)
查看更多完整答案,请扫码查看