第98页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、用括号内所给单词的适当形式填空。
1. The girl's life became ____ because she had to face many ____ by herself after her parents died. (difficult)
2. Alan isn't ____ with his job. He can hardly get any ____ from his job. (satisfy)
3. The brothers expect to get ____, so their parents treat them ____ and then none of them feels ____. (fair)
4. Parents should develop the ____ of their kids at a young age because every person will be ____ sooner or later. (depend)
5. Tina's cup dropped and ____ into pieces. She felt sad, seeing the ____ cup. (break)
1. The girl's life became ____ because she had to face many ____ by herself after her parents died. (difficult)
2. Alan isn't ____ with his job. He can hardly get any ____ from his job. (satisfy)
3. The brothers expect to get ____, so their parents treat them ____ and then none of them feels ____. (fair)
4. Parents should develop the ____ of their kids at a young age because every person will be ____ sooner or later. (depend)
5. Tina's cup dropped and ____ into pieces. She felt sad, seeing the ____ cup. (break)
答案:
2. 第一空,be satisfied with是固定短语,意为“对……满意”,所以用satisfied;第二空,any后面接名词,satisfaction是名词,意为“满足,满意”。
3. 第一空,get后面接名词,fairness是名词,意为“公平”;第二空,修饰动词treat要用副词,fairly是副词,意为“公平地”;第三空,feel是系动词,后面接形容词作表语,unfair是形容词,意为“不公平的”。
4. 第一空,develop the independence of...表示“培养……的独立性”,independence是名词;第二空,根据语境可知这里说每个人迟早会独立,be independent表示“独立的”。
5. 第一空,and连接两个并列的动作,dropped是过去式,所以break也用过去式broke;第二空,修饰名词cup要用形容词,broken是形容词,意为“破碎的”。
1. difficult; difficulties 2. satisfied; satisfaction 3. fairness; fairly; unfair 4. independence; independent 5. broke; broken
3. 第一空,get后面接名词,fairness是名词,意为“公平”;第二空,修饰动词treat要用副词,fairly是副词,意为“公平地”;第三空,feel是系动词,后面接形容词作表语,unfair是形容词,意为“不公平的”。
4. 第一空,develop the independence of...表示“培养……的独立性”,independence是名词;第二空,根据语境可知这里说每个人迟早会独立,be independent表示“独立的”。
5. 第一空,and连接两个并列的动作,dropped是过去式,所以break也用过去式broke;第二空,修饰名词cup要用形容词,broken是形容词,意为“破碎的”。
1. difficult; difficulties 2. satisfied; satisfaction 3. fairness; fairly; unfair 4. independence; independent 5. broke; broken
二、阅读选择。
John was a young boy. He just started doing housework around the house.
One day, John broke a glass cup when wiping(擦) the desk in the living room. He realized he would be in trouble if his parents knew it. He was scared, not knowing what to do. He wanted to clean up the mess before his parents got home. He searched around for a broom and dustpan, but couldn't find them.
Just then, he heard a knock at the door. He opened the door and was happy to find his neighbor, Mr. Black, standing there. He heard the noise(噪音) broom dustpan and came to check if everything was OK. John explained what happened and Mr. Black offered to help right away.
Mr. Black took a broom and dustpan from his house. He and John worked together. Slowly but surely, they cleaned up the mess and made the living room look nice. John was relaxed. He thanked Mr. Black for helping him out of this difficult situation.
From then on, John did housework more carefully.
() 1. How did John feel in the story?

A. → →
B. → →
C. → →
() 2. Why did John want to clean up the mess?
A. Because Mr. Black encouraged him to do so.
B. Because he was afraid to let his parents know his mistake.
C. Because his parents asked him to do it before they reached home.
() 3. What does the underlined part "a knock at the door" mean?
A. You have a visitor.
B. Your parents are leaving for work.
C. Your neighbor is in trouble.
() 4. What was Mr. Black like?
A. Smart.
B. Strict.
C. Kind.
() 5. What's the best title of the story?
A. Small Boy Learned a Lesson
B. Smart Boy Helped His Neighbor
C. Busy Parents Cared Little for Their Son

John was a young boy. He just started doing housework around the house.
One day, John broke a glass cup when wiping(擦) the desk in the living room. He realized he would be in trouble if his parents knew it. He was scared, not knowing what to do. He wanted to clean up the mess before his parents got home. He searched around for a broom and dustpan, but couldn't find them.
Just then, he heard a knock at the door. He opened the door and was happy to find his neighbor, Mr. Black, standing there. He heard the noise(噪音) broom dustpan and came to check if everything was OK. John explained what happened and Mr. Black offered to help right away.
Mr. Black took a broom and dustpan from his house. He and John worked together. Slowly but surely, they cleaned up the mess and made the living room look nice. John was relaxed. He thanked Mr. Black for helping him out of this difficult situation.
From then on, John did housework more carefully.
() 1. How did John feel in the story?
A. → →
B. → →
C. → →
() 2. Why did John want to clean up the mess?
A. Because Mr. Black encouraged him to do so.
B. Because he was afraid to let his parents know his mistake.
C. Because his parents asked him to do it before they reached home.
() 3. What does the underlined part "a knock at the door" mean?
A. You have a visitor.
B. Your parents are leaving for work.
C. Your neighbor is in trouble.
() 4. What was Mr. Black like?
A. Smart.
B. Strict.
C. Kind.
() 5. What's the best title of the story?
A. Small Boy Learned a Lesson
B. Smart Boy Helped His Neighbor
C. Busy Parents Cared Little for Their Son
答案:
1. 约翰一开始打破杯子很害怕(对应害怕的表情),找不到扫帚簸箕时很苦恼(对应苦恼的表情),最后在邻居帮助下清理干净很开心(对应开心的表情),所以是害怕→苦恼→开心,C选项符合。
2. 文中提到“He realized he would be in trouble if his parents knew it. He was scared, not knowing what to do. He wanted to clean up the mess before his parents got home.”,说明他是害怕父母知道他的错误,B选项正确。
3. “a knock at the door”意思是有人敲门,也就是有访客,A选项正确。
4. 布莱克先生听到声音来查看并帮助约翰,说明他很善良(Kind),C选项正确。
5. 文章主要讲约翰打破杯子后学到了做事要更小心的教训,A选项“Small Boy Learned a Lesson”(小男孩学到了一课)符合主旨。
1. C
2. B
3. A
4. C
5. A
2. 文中提到“He realized he would be in trouble if his parents knew it. He was scared, not knowing what to do. He wanted to clean up the mess before his parents got home.”,说明他是害怕父母知道他的错误,B选项正确。
3. “a knock at the door”意思是有人敲门,也就是有访客,A选项正确。
4. 布莱克先生听到声音来查看并帮助约翰,说明他很善良(Kind),C选项正确。
5. 文章主要讲约翰打破杯子后学到了做事要更小心的教训,A选项“Small Boy Learned a Lesson”(小男孩学到了一课)符合主旨。
1. C
2. B
3. A
4. C
5. A
查看更多完整答案,请扫码查看