第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、短文填空。从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确通顺(每词限用一次)。(共10小题;每小题1分,计10分)
brave difficult encourage explain fear hope notice quiet reply smile strange trust
One day, while I was walking in the street, I heard beautiful piano music rising above the noise of people. A woman was playing the piano and singing songs about 61 yourself and keeping on going. Her singing made me comfortable. I stood there 62, watching her performing in such a crowded square. I thought that she was so 63 to show herself in front of so many people. Then she 64 me. I walked over and told her how good her music sounded. “Thank you,” she said.
“I have been going through a hard time recently, but you've made me 65 again,” I said to her.
“I'm glad that I could help,” she 66. “What are you worrying about?”
“Well, I have lost my job, and I'm not sure what to do ...”
“Don't be upset because chances come in different ways. If your head is down, you might not see it. Lift(抬起) your head up. And try 67 more.”
I looked at her and was amazed at her 68 words. “Why are you playing music here?” I asked her. She 69 that there were many unhappy people in the world and she tried to cheer them up by playing music.
I smiled, realizing that no 70 could stop me from going on.

61. 62. 63. 64. 65.
66. 67. 68. 69. 70.
brave difficult encourage explain fear hope notice quiet reply smile strange trust
One day, while I was walking in the street, I heard beautiful piano music rising above the noise of people. A woman was playing the piano and singing songs about 61 yourself and keeping on going. Her singing made me comfortable. I stood there 62, watching her performing in such a crowded square. I thought that she was so 63 to show herself in front of so many people. Then she 64 me. I walked over and told her how good her music sounded. “Thank you,” she said.
“I have been going through a hard time recently, but you've made me 65 again,” I said to her.
“I'm glad that I could help,” she 66. “What are you worrying about?”
“Well, I have lost my job, and I'm not sure what to do ...”
“Don't be upset because chances come in different ways. If your head is down, you might not see it. Lift(抬起) your head up. And try 67 more.”
I looked at her and was amazed at her 68 words. “Why are you playing music here?” I asked her. She 69 that there were many unhappy people in the world and she tried to cheer them up by playing music.
I smiled, realizing that no 70 could stop me from going on.
61. 62. 63. 64. 65.
66. 67. 68. 69. 70.
答案:
61. 考查动词短语。“trust yourself”表示“相信自己”,about是介词,后接动名词,所以用trusting。
62. 考查副词。这里需要一个副词修饰动词stood,quiet的副词形式quietly表示“安静地”。
63. 考查形容词。“be brave to do sth.”表示“勇敢地做某事”,所以用brave。
64. 考查动词。根据上下文可知是她注意到了“我”,notice的过去式是noticed。
65. 考查形容词。“make sb. +形容词”表示“使某人……”,这里表示“使我又充满希望”,所以用hopeful。
66. 考查动词。根据上文“Thank you,” she said.可知这里是她回答,reply的过去式是replied。
67. 考查动词。“try to do sth.”表示“尽力做某事”,这里表示“尽力微笑”,所以用to smile。
68. 考查形容词。“encouraging words”表示“鼓励的话语”,所以用encouraging。
69. 考查动词。根据上下文可知是她解释,explain的过去式是explained。
70. 考查名词。“no +名词”表示“没有……”,这里表示“没有困难能阻止我继续前进”,difficult的名词形式difficulty,且这里用复数形式difficulties。
61. trusting
62. quietly
63. brave
64. noticed
65. hopeful
66. replied
67. to smile
68. encouraging
69. explained
70. difficulties
62. 考查副词。这里需要一个副词修饰动词stood,quiet的副词形式quietly表示“安静地”。
63. 考查形容词。“be brave to do sth.”表示“勇敢地做某事”,所以用brave。
64. 考查动词。根据上下文可知是她注意到了“我”,notice的过去式是noticed。
65. 考查形容词。“make sb. +形容词”表示“使某人……”,这里表示“使我又充满希望”,所以用hopeful。
66. 考查动词。根据上文“Thank you,” she said.可知这里是她回答,reply的过去式是replied。
67. 考查动词。“try to do sth.”表示“尽力做某事”,这里表示“尽力微笑”,所以用to smile。
68. 考查形容词。“encouraging words”表示“鼓励的话语”,所以用encouraging。
69. 考查动词。根据上下文可知是她解释,explain的过去式是explained。
70. 考查名词。“no +名词”表示“没有……”,这里表示“没有困难能阻止我继续前进”,difficult的名词形式difficulty,且这里用复数形式difficulties。
61. trusting
62. quietly
63. brave
64. noticed
65. hopeful
66. replied
67. to smile
68. encouraging
69. explained
70. difficulties
二、补全短文。根据短文内容,从短文后的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。(共5小题;每小题1分,计5分)
Social media(社交媒体) is certainly an interesting place to learn others' opinions. You can read everything from strange ideas to true facts. 71 What will you do? In fact, you might have a strong feeling that you want to reply to this person at once. 72 You finish writing your reply, click(点击) “Post” and win the argument!
73 Not really. Most people don't like it when other people disagree with their ideas, especially online strangers. It's impossible that they will change their opinions just because you argue with them. 74
And the thing is, when you get into such kind of fight online, it slowly influences(影响) you. You might not know it at first, but the argument that you take part in(参与) can actually bring you bad feelings. 75 It's a dangerous cycle.
I guess the best thing to do is to tell yourself that most arguments aren't necessary. There are more interesting things to do, whether online or in real life.

A. Do you really win?
B. They will agree with your opinions and correct theirs right away.
C. If you argue often, you start to enjoy it and then end up doing it even more.
D. Actually, it's possible that you make them feel more confident(自信的) that they're correct.
E. You might do some research, find some facts of your own and reply to what he has written.
F. It's quite possible that you'll sometimes see someone write something that you disagree with.
71. 72. 73. 74. 75.
Social media(社交媒体) is certainly an interesting place to learn others' opinions. You can read everything from strange ideas to true facts. 71 What will you do? In fact, you might have a strong feeling that you want to reply to this person at once. 72 You finish writing your reply, click(点击) “Post” and win the argument!
73 Not really. Most people don't like it when other people disagree with their ideas, especially online strangers. It's impossible that they will change their opinions just because you argue with them. 74
And the thing is, when you get into such kind of fight online, it slowly influences(影响) you. You might not know it at first, but the argument that you take part in(参与) can actually bring you bad feelings. 75 It's a dangerous cycle.
I guess the best thing to do is to tell yourself that most arguments aren't necessary. There are more interesting things to do, whether online or in real life.
A. Do you really win?
B. They will agree with your opinions and correct theirs right away.
C. If you argue often, you start to enjoy it and then end up doing it even more.
D. Actually, it's possible that you make them feel more confident(自信的) that they're correct.
E. You might do some research, find some facts of your own and reply to what he has written.
F. It's quite possible that you'll sometimes see someone write something that you disagree with.
71. 72. 73. 74. 75.
答案:
71. 后文提到“What will you do? In fact, you might have a strong feeling that you want to reply to this person at once.”,说明前面应该是出现了一种情况,F选项“It's quite possible that you'll sometimes see someone write something that you disagree with.”(很有可能你有时会看到有人写了你不同意的东西。)符合语境,引出下文。
72. 根据“You finish writing your reply, click(点击) “Post” and win the argument!”可知前面是在说回复的过程,E选项“You might do some research, find some facts of your own and reply to what he has written.”(你可能会做一些研究,找到一些自己的事实并回复他所写的内容。)符合逻辑。
73. 后文“Not really.”是对前面问题的回答,A选项“Do you really win?”(你真的赢了吗?)符合。
74. 前文说“It's impossible that they will change their opinions just because you argue with them.”,D选项“Actually, it's possible that you make them feel more confident(自信的) that they're correct.”(实际上,有可能你让他们更自信他们是正确的。)进一步说明争论的结果。
75. 后文“It's a dangerous cycle.”说明是一种循环,C选项“If you argue often, you start to enjoy it and then end up doing it even more.”(如果你经常争论,你开始享受它,然后最终做得更多。)符合循环的描述。
71.F 72.E 73.A 74.D 75.C
72. 根据“You finish writing your reply, click(点击) “Post” and win the argument!”可知前面是在说回复的过程,E选项“You might do some research, find some facts of your own and reply to what he has written.”(你可能会做一些研究,找到一些自己的事实并回复他所写的内容。)符合逻辑。
73. 后文“Not really.”是对前面问题的回答,A选项“Do you really win?”(你真的赢了吗?)符合。
74. 前文说“It's impossible that they will change their opinions just because you argue with them.”,D选项“Actually, it's possible that you make them feel more confident(自信的) that they're correct.”(实际上,有可能你让他们更自信他们是正确的。)进一步说明争论的结果。
75. 后文“It's a dangerous cycle.”说明是一种循环,C选项“If you argue often, you start to enjoy it and then end up doing it even more.”(如果你经常争论,你开始享受它,然后最终做得更多。)符合循环的描述。
71.F 72.E 73.A 74.D 75.C
查看更多完整答案,请扫码查看