第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
B. 按要求回答问题。
Happy 70th birthday, Miffy! This popular character turns 70 years old this year.
In 1955, Dutch artist Dick Bruna drew this cute rabbit. He first drew it for his young son during a rainy holiday. Each night he made up stories about the rabbit and then Miffy was born. Miffy is a girl because Bruna thought drawing a dress was easier than drawing trousers. At that time, he didn't expect so many people around the world would love her. But today, there are books about Miffy in 50 languages.
People love Miffy so much. She only has two small dots for her eyes and a cross for her mouth. This lets people remember her easily.
Miffy's spirit has also won the hearts of many children. She loves her parents. She loves being cute and young. Both the young and the old love Miffy because she likes trying new things and always sees the good in everything.
Nostalgia(怀旧) is also a big part of why she is so popular now. The simple white rabbit is part of many people's childhoods and their love for her has never gone away. Mary is one of them. She believes Miffy connects(连接) her childhood with her adulthood. “It's a feeling that is hard to describe sometimes but you just know it's quite special,” she said.
The city of Utrecht in the Netherlands has a Miffy museum. There are many rooms for children to do different activities. All the rooms are full of pictures of Miffy.
81. Why did Dick Bruna make Miffy a girl?
82. What two facts can show people's love for Miffy?
83. What's the main idea of Paragraph 3-5?
84. How does Mary like Miffy?
85. Do you like Miffy? Why or why not?

Happy 70th birthday, Miffy! This popular character turns 70 years old this year.
In 1955, Dutch artist Dick Bruna drew this cute rabbit. He first drew it for his young son during a rainy holiday. Each night he made up stories about the rabbit and then Miffy was born. Miffy is a girl because Bruna thought drawing a dress was easier than drawing trousers. At that time, he didn't expect so many people around the world would love her. But today, there are books about Miffy in 50 languages.
People love Miffy so much. She only has two small dots for her eyes and a cross for her mouth. This lets people remember her easily.
Miffy's spirit has also won the hearts of many children. She loves her parents. She loves being cute and young. Both the young and the old love Miffy because she likes trying new things and always sees the good in everything.
Nostalgia(怀旧) is also a big part of why she is so popular now. The simple white rabbit is part of many people's childhoods and their love for her has never gone away. Mary is one of them. She believes Miffy connects(连接) her childhood with her adulthood. “It's a feeling that is hard to describe sometimes but you just know it's quite special,” she said.
The city of Utrecht in the Netherlands has a Miffy museum. There are many rooms for children to do different activities. All the rooms are full of pictures of Miffy.
81. Why did Dick Bruna make Miffy a girl?
82. What two facts can show people's love for Miffy?
83. What's the main idea of Paragraph 3-5?
84. How does Mary like Miffy?
85. Do you like Miffy? Why or why not?
答案:
81. 细节理解题。根据第二段“Miffy is a girl because Bruna thought drawing a dress was easier than drawing trousers.”可知原因。
82. 细节理解题。从第二段“But today, there are books about Miffy in 50 languages.”以及最后一段“The city of Utrecht in the Netherlands has a Miffy museum.”可得出这两个事实。
83. 段落大意题。第三段讲米菲形象让人易记,第四段讲其精神赢得孩子心,第五段讲怀旧是其受欢迎原因,综合起来就是人们喜欢米菲的原因。
84. 细节理解题。根据第五段“She believes Miffy connects(连接) her childhood with her adulthood.”可知玛丽的看法。
85. 主观开放题。根据自身感受回答,理由合理即可。
81. Because Bruna thought drawing a dress was easier than drawing trousers.
82. There are books about Miffy in 50 languages and there is a Miffy museum in the city of Utrecht in the Netherlands.
83. The reasons why people love Miffy.
84. She believes Miffy connects her childhood with her adulthood.
85. Yes, I do. Because she is cute and has a great spirit. (答案不唯一,合理即可)
82. 细节理解题。从第二段“But today, there are books about Miffy in 50 languages.”以及最后一段“The city of Utrecht in the Netherlands has a Miffy museum.”可得出这两个事实。
83. 段落大意题。第三段讲米菲形象让人易记,第四段讲其精神赢得孩子心,第五段讲怀旧是其受欢迎原因,综合起来就是人们喜欢米菲的原因。
84. 细节理解题。根据第五段“She believes Miffy connects(连接) her childhood with her adulthood.”可知玛丽的看法。
85. 主观开放题。根据自身感受回答,理由合理即可。
81. Because Bruna thought drawing a dress was easier than drawing trousers.
82. There are books about Miffy in 50 languages and there is a Miffy museum in the city of Utrecht in the Netherlands.
83. The reasons why people love Miffy.
84. She believes Miffy connects her childhood with her adulthood.
85. Yes, I do. Because she is cute and has a great spirit. (答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看