第72页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
Ⅳ. 写作
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
“Time to get up. It's your birthday.” Alex opened his eyes and looked up. His parents were standing next to his bed holding a breakfast muffin. “We can do anything you want today,” said his mum.
He jumped up to get dressed as quickly as he could, already imagining what kind of day he would have at the beach. He had always dreamed about playing in the sand and jumping in the waves. He nearly tripped(绊倒) as he ran down the stairs on his way to the kitchen.
Alex's dad asked him what he wanted to do today. “The beach,” he shouted with joy.
The expression on his mum's face changed from joy to sadness. She knew the one place that he would not go was the beach. When her husband had been a young boy of Alex's age, he had a terrifying experience at the beach. Alex's dad shook off his initial(最初的) shock of hearing his son's plan.
“How about we go to the zoo instead?” he suggested. “The beach is over two hours away.”
“But dad, I've wanted to go to the beach my WHOLE life,” Alex pleaded.
“Son, I'm sorry, but we are not going to the beach and that's final.”
They ended up driving to the zoo. It was an exciting day, but Alex could not get the beach out of his mind. He yearned to build a sandcastle, swim in the ocean and chase the incoming and outgoing waves. The beach seemed like the best place on earth.
Over the next few weeks, he dreamed about it almost every night. Any free moment he had was spent filling his room with pictures and drawings of beaches. He repeatedly pleaded with his mum to help him convince his dad to take them to the beach. Each time she explained that they could do other things as a family, just not the beach.
One night, Alex received what he thought was good news. His dad was going on a three-day business trip the next day. “This is an opportunity,” he thought to himself.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
The next morning, seeing his dad get into the taxi, Alex ran to his mother.
Hours later, as Alex looked out of the front window of the car, his eyes widened and his jaw dropped.
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
“Time to get up. It's your birthday.” Alex opened his eyes and looked up. His parents were standing next to his bed holding a breakfast muffin. “We can do anything you want today,” said his mum.
He jumped up to get dressed as quickly as he could, already imagining what kind of day he would have at the beach. He had always dreamed about playing in the sand and jumping in the waves. He nearly tripped(绊倒) as he ran down the stairs on his way to the kitchen.
Alex's dad asked him what he wanted to do today. “The beach,” he shouted with joy.
The expression on his mum's face changed from joy to sadness. She knew the one place that he would not go was the beach. When her husband had been a young boy of Alex's age, he had a terrifying experience at the beach. Alex's dad shook off his initial(最初的) shock of hearing his son's plan.
“How about we go to the zoo instead?” he suggested. “The beach is over two hours away.”
“But dad, I've wanted to go to the beach my WHOLE life,” Alex pleaded.
“Son, I'm sorry, but we are not going to the beach and that's final.”
They ended up driving to the zoo. It was an exciting day, but Alex could not get the beach out of his mind. He yearned to build a sandcastle, swim in the ocean and chase the incoming and outgoing waves. The beach seemed like the best place on earth.
Over the next few weeks, he dreamed about it almost every night. Any free moment he had was spent filling his room with pictures and drawings of beaches. He repeatedly pleaded with his mum to help him convince his dad to take them to the beach. Each time she explained that they could do other things as a family, just not the beach.
One night, Alex received what he thought was good news. His dad was going on a three-day business trip the next day. “This is an opportunity,” he thought to himself.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
The next morning, seeing his dad get into the taxi, Alex ran to his mother.
He looked at his mother eagerly and pleaded: “Mum, I really want to go to the beach. Please!” Alex's mother knew that going to the beach was her son's dream, but she didn't want to do it without telling her husband. Alex saw his mother's hesitation and then said, “Mum, Dad is not at home, so he doesn't have to worry about going to the beach with us.” With Alex's persuasion, his mother finally agreed to take him to the beach.
Hours later, as Alex looked out of the front window of the car, his eyes widened and his jaw dropped.
It was his father who was waiting for them. When the car stopped, he quickly got out of the car and rushed to his father, asking anxiously, “Dad, why are you here?” His father smiled and said, “Your mother has told me that. I think it's the right time for me to overcome my fear, so I postponed my trip.” Hearing this, Alex was obviously relieved and became excited. On that day, Alex did everything he had always wanted to do on the beach. His father also seemed to have overcome the psychological obstacles. After returning home, Alex was tired and fell asleep directly on the bed, but he has a smile on his lips.
答案:
The next morning, seeing his dad get into the taxi, Alex ran to his mother. He looked at his mother eagerly and pleaded: “Mum, I really want to go to the beach. Please!” Alex's mother knew that going to the beach was her son's dream, but she didn't want to do it without telling her husband. Alex saw his mother's hesitation and then said, “Mum, Dad is not at home, so he doesn't have to worry about going to the beach with us.” With Alex's persuasion, his mother finally agreed to take him to the beach.
Hours later, as Alex looked out of the front window of the car, his eyes widened and his jaw dropped. It was his father who was waiting for them. When the car stopped, he quickly got out of the car and rushed to his father, asking anxiously, “Dad, why are you here?” His father smiled and said, “Your mother has told me that. I think it's the right time for me to overcome my fear, so I postponed my trip.” Hearing this, Alex was obviously relieved and became excited. On that day, Alex did everything he had always wanted to do on the beach. His father also seemed to have overcome the psychological obstacles. After returning home, Alex was tired and fell asleep directly on the bed, but he has a smile on his lips.
[导语] 本文以人物为线索,讲述了亚历克斯非常想去海滩玩,但是他的父亲因为小时候在海边有不好的经历,一直没有同意带他去。有一天父亲出差,亚历克斯想趁着爸爸不在的时候,让妈妈偷偷带他去海滩玩。
[详解] 1. 续写内容:①由续写第一段首句内容“第二天早上,看到爸爸上了出租车,亚历克斯跑向妈妈。”可知,第一段可叙述亚历克斯劝说妈妈带他去海边玩,妈妈同意了。
②由续写第二段首句内容“几个小时后,当亚历克斯从汽车的前窗向外看时,他惊讶地睁大了眼睛,下巴都要掉下来了。”可知,第二段可叙述亚历克斯在海边看到了爸爸,并且他们一起度过了愉快的时光。
2. 续写线索:想去海边玩——爸爸不同意——爸爸出差——和妈妈偷偷去玩——遇见爸爸——一起度过美好时光。
Hours later, as Alex looked out of the front window of the car, his eyes widened and his jaw dropped. It was his father who was waiting for them. When the car stopped, he quickly got out of the car and rushed to his father, asking anxiously, “Dad, why are you here?” His father smiled and said, “Your mother has told me that. I think it's the right time for me to overcome my fear, so I postponed my trip.” Hearing this, Alex was obviously relieved and became excited. On that day, Alex did everything he had always wanted to do on the beach. His father also seemed to have overcome the psychological obstacles. After returning home, Alex was tired and fell asleep directly on the bed, but he has a smile on his lips.
[导语] 本文以人物为线索,讲述了亚历克斯非常想去海滩玩,但是他的父亲因为小时候在海边有不好的经历,一直没有同意带他去。有一天父亲出差,亚历克斯想趁着爸爸不在的时候,让妈妈偷偷带他去海滩玩。
[详解] 1. 续写内容:①由续写第一段首句内容“第二天早上,看到爸爸上了出租车,亚历克斯跑向妈妈。”可知,第一段可叙述亚历克斯劝说妈妈带他去海边玩,妈妈同意了。
②由续写第二段首句内容“几个小时后,当亚历克斯从汽车的前窗向外看时,他惊讶地睁大了眼睛,下巴都要掉下来了。”可知,第二段可叙述亚历克斯在海边看到了爸爸,并且他们一起度过了愉快的时光。
2. 续写线索:想去海边玩——爸爸不同意——爸爸出差——和妈妈偷偷去玩——遇见爸爸——一起度过美好时光。
查看更多完整答案,请扫码查看