第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
B
When did you last write a letter? Properly write one—by hand? In a digital world, sending a text or an e-mail is far more convenient than using traditional mail. Well, some people claim that writing still has many benefits, so maybe it’s not time to throw away your ballpoints or fountain pens yet.
These days, when people request things in writing, a typed, electronic document will be accepted. Doing this on a computer means it could be saved, edited, copied and sent via e-mail. But doing a handwritten document is unique: It requires planning and thought, and, as well as practising your handwriting, it helps you to remember spelling and punctuation(标点符号).
Some experts believe your brain benefits from using old-fashioned pen and paper. This is particularly related to students, because typing notes into a laptop is thought to lack the “tactile feedback(触觉反馈)” to the brain. They think taking notes by hand involves cognitive(认知的) engagement in summarising, paraphrasing, organising, concept and vocabulary mapping. They also agree that handwriting may improve fine movement skills of your hands and fingers.
There are everyday benefits to using pen and paper too. Writing notes, shopping lists or messages on the back of an envelope can still be useful, quick and convenient. But putting pen to paper in a letter to a friend or loved one can probably have the most influence. Pen pal writer Katherine Moller said, “In a world where it is so easy to get online to e-mail or send a fast text, it is so personal and so precious to know someone chooses to turn off the virtual world to spend some time with you.”
So, while digital skills remain important, don’t get rid of your pens and pencils yet—especially if your smartphone, tablet or laptop runs out of power!
1.Why are the two questions asked in paragraph 1?
A.To offer background information.
B.To ask for opinions.
C.To show disagreement.
D.To lead to the topic.
2.Why is doing a handwritten document special?
A.It needs people to plan and think.
B.It creates spelling and punctuation.
C.It does harm to hands and fingers.
D.It helps the brain recover from disease.
3.What can be inferred from paragraph 4?
A.Using pen and paper every day has many benefits.
B.Writing to someone shows true emotion.
C.It is not easy to e-mail or send a fast text today.
D.Digital skills are always important and necessary.
4.Which of the following would be the best title for the passage?
A.It’s Time to Throw Away Your Pens
B.A World with Writing by Hand
C.Do We Still Need to Write by Hand?
D.The Birth of Writing by Hand
When did you last write a letter? Properly write one—by hand? In a digital world, sending a text or an e-mail is far more convenient than using traditional mail. Well, some people claim that writing still has many benefits, so maybe it’s not time to throw away your ballpoints or fountain pens yet.
These days, when people request things in writing, a typed, electronic document will be accepted. Doing this on a computer means it could be saved, edited, copied and sent via e-mail. But doing a handwritten document is unique: It requires planning and thought, and, as well as practising your handwriting, it helps you to remember spelling and punctuation(标点符号).
Some experts believe your brain benefits from using old-fashioned pen and paper. This is particularly related to students, because typing notes into a laptop is thought to lack the “tactile feedback(触觉反馈)” to the brain. They think taking notes by hand involves cognitive(认知的) engagement in summarising, paraphrasing, organising, concept and vocabulary mapping. They also agree that handwriting may improve fine movement skills of your hands and fingers.
There are everyday benefits to using pen and paper too. Writing notes, shopping lists or messages on the back of an envelope can still be useful, quick and convenient. But putting pen to paper in a letter to a friend or loved one can probably have the most influence. Pen pal writer Katherine Moller said, “In a world where it is so easy to get online to e-mail or send a fast text, it is so personal and so precious to know someone chooses to turn off the virtual world to spend some time with you.”
So, while digital skills remain important, don’t get rid of your pens and pencils yet—especially if your smartphone, tablet or laptop runs out of power!
1.Why are the two questions asked in paragraph 1?
A.To offer background information.
B.To ask for opinions.
C.To show disagreement.
D.To lead to the topic.
2.Why is doing a handwritten document special?
A.It needs people to plan and think.
B.It creates spelling and punctuation.
C.It does harm to hands and fingers.
D.It helps the brain recover from disease.
3.What can be inferred from paragraph 4?
A.Using pen and paper every day has many benefits.
B.Writing to someone shows true emotion.
C.It is not easy to e-mail or send a fast text today.
D.Digital skills are always important and necessary.
4.Which of the following would be the best title for the passage?
A.It’s Time to Throw Away Your Pens
B.A World with Writing by Hand
C.Do We Still Need to Write by Hand?
D.The Birth of Writing by Hand
答案:
1. D 推理判断题。根据第一段中的“Well, some people claim that writing still has many benefits, so maybe it's not time to throw away your ballpoints or fountain pens yet.”可推知,文章第一段提出两个问题是为了引起读者注意,从而引出本文话题,即动笔手写的好处。
2. A 细节理解题。根据第二段中的“But doing a handwritten document is unique: It requires planning and thought, and, as well as practising your handwriting, it helps you to remember spelling and punctuation.”可知,手写文件的特殊之处在于,它需要人们规划和思考。
3. B 推理判断题。根据第四段中的“In a world where it is so easy to get online to e - mail or send a fast text, it is so personal and so precious to know someone chooses to turn off the virtual world to spend some time with you.”可推知,亲自动笔给别人写一封信能够表达真挚的感情。
4. C 主旨大意题。根据第一段内容可知,本文话题是“动笔手写有许多益处”。下文分析了动笔手写的好处,C项最能概括本文的内容。
2. A 细节理解题。根据第二段中的“But doing a handwritten document is unique: It requires planning and thought, and, as well as practising your handwriting, it helps you to remember spelling and punctuation.”可知,手写文件的特殊之处在于,它需要人们规划和思考。
3. B 推理判断题。根据第四段中的“In a world where it is so easy to get online to e - mail or send a fast text, it is so personal and so precious to know someone chooses to turn off the virtual world to spend some time with you.”可推知,亲自动笔给别人写一封信能够表达真挚的感情。
4. C 主旨大意题。根据第一段内容可知,本文话题是“动笔手写有许多益处”。下文分析了动笔手写的好处,C项最能概括本文的内容。
查看更多完整答案,请扫码查看