第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
Ⅲ. 完成以下各句的“附加疑问部分”
1. The boy is Chinese,
2. Jim has a sister,
3. Tom has ever been to Shanghai,
4. You will go to America,
5. He could hardly see the bird in the sky,
1. The boy is Chinese,
isn't he
?2. Jim has a sister,
doesn't he
?3. Tom has ever been to Shanghai,
hasn't he
?4. You will go to America,
won't you
?5. He could hardly see the bird in the sky,
could he
?
答案:
1. isn't he 2. doesn't he 3. hasn't he 4. won't you
5. could he
5. could he
For most freshmen, August is the month of military training(军训), which becomes a good chance to get familiar with new classmates, adapt to campus life and learn how to be a leader.
Our school's military training took place from Aug. 23 to 29. One of the challenges was to make a blackboard newspaper in the new classroom. When I found out that I was responsible for the project, I had butterflies in my stomach. Would other top students alienate me? Would they feel that I did not belong to their group? Even though they were friendly, what if my classmates didn't follow my advice under my leadership?
The project began on Aug. 24. The three other girls and I gave up our lunch break and returned to the dormitory later at night so as to work longer on the project. One girl, named Linda, challenged my design, which discouraged me from time to time. But whenever we had different opinions, I tried to stay calm, making suitable adjustments. Soon, I found her to be a person with strong opinions and organising abilities. Sometimes, I even felt relieved to leave the project in her care.
Surprisingly, other classmates were very easy-going. On the last day, two hours before our result from the school leaders, we needed paper flowers so the whole class joined us and covered the work table with a blanket of flowers in two minutes! When the work was done, our teacher said that no matter what the result might be, our efforts were the most important.
Our class finally won first prize in the competition, which I had not expected. But our teacher was right: The result doesn't matter. I have never seen a class with such a strong sense of group honor, and at that moment, I strongly believed that I was working with a group of top students and I could be a qualified leader.
1. What does the underlined word “alienate” in paragraph 2 mean?
A. Lose touch with.
B. Keep away from.
C. Take notice of.
D. Show respect for.
2. What can we learn about paragraphs 3-4?
A. Our teacher thought that the result was the most important.
B. We quit the lunch break to spend more time on the project.
C. I tried to keep calm in order to avoid different opinions and make suitable adjustments.
D. We spent a long time covering the work table with the help of all the classmates.
3. Which word best describes the author's attitude towards Linda?
A. Doubtful.
B. Supportive.
C. Objective.
D. Uninterested.
Our school's military training took place from Aug. 23 to 29. One of the challenges was to make a blackboard newspaper in the new classroom. When I found out that I was responsible for the project, I had butterflies in my stomach. Would other top students alienate me? Would they feel that I did not belong to their group? Even though they were friendly, what if my classmates didn't follow my advice under my leadership?
The project began on Aug. 24. The three other girls and I gave up our lunch break and returned to the dormitory later at night so as to work longer on the project. One girl, named Linda, challenged my design, which discouraged me from time to time. But whenever we had different opinions, I tried to stay calm, making suitable adjustments. Soon, I found her to be a person with strong opinions and organising abilities. Sometimes, I even felt relieved to leave the project in her care.
Surprisingly, other classmates were very easy-going. On the last day, two hours before our result from the school leaders, we needed paper flowers so the whole class joined us and covered the work table with a blanket of flowers in two minutes! When the work was done, our teacher said that no matter what the result might be, our efforts were the most important.
Our class finally won first prize in the competition, which I had not expected. But our teacher was right: The result doesn't matter. I have never seen a class with such a strong sense of group honor, and at that moment, I strongly believed that I was working with a group of top students and I could be a qualified leader.
1. What does the underlined word “alienate” in paragraph 2 mean?
A. Lose touch with.
B. Keep away from.
C. Take notice of.
D. Show respect for.
2. What can we learn about paragraphs 3-4?
A. Our teacher thought that the result was the most important.
B. We quit the lunch break to spend more time on the project.
C. I tried to keep calm in order to avoid different opinions and make suitable adjustments.
D. We spent a long time covering the work table with the help of all the classmates.
3. Which word best describes the author's attitude towards Linda?
A. Doubtful.
B. Supportive.
C. Objective.
D. Uninterested.
答案:
1. B 词义猜测题。画线词所在句的前一句提到“当我发现我负责这个项目时,我感到非常紧张”,画线词所在句的下文谈到作者担心同学们会认为作者不属于他们的团队,不听从自己的建议。结合选项可知,B项 Keep away from 与画线词意思最为接近,画线词所在句的意思是“其他顶尖学生会疏远我吗?”。故选 B。
2. B 细节理解题。根据第三段第二句“The three other girls and I gave up...on the project.”可知,作者和其他三个女孩放弃了午休时间,以便在这个项目上多工作一些时间。
[易错点拨]本题容易误选 C 项,因为 C 项的大部分词都是原文中的词,但 C 项“我设法保持冷静,以避免不同意见,并作出合适的调整”与原文中提到的“每当我们意见不同时,我都会尽量保持冷静,做出合适的调整”不符,作者是在意见不同时保持冷静,而不是保持冷静来避免不同意见,所以 C 项犯了曲解文意的错误。
3. C 推理判断题。根据第三段中的关键信息“Linda, challenged my design”“discouraged me from time to time”和“found her to be a person with strong opinions and organising abilities”可知,虽然琳达会质疑作者的设计,让作者感到不安,但作者并没有对她印象不佳,反而慢慢发现了她的优点。由此推知,作者对琳达持客观的态度。
2. B 细节理解题。根据第三段第二句“The three other girls and I gave up...on the project.”可知,作者和其他三个女孩放弃了午休时间,以便在这个项目上多工作一些时间。
[易错点拨]本题容易误选 C 项,因为 C 项的大部分词都是原文中的词,但 C 项“我设法保持冷静,以避免不同意见,并作出合适的调整”与原文中提到的“每当我们意见不同时,我都会尽量保持冷静,做出合适的调整”不符,作者是在意见不同时保持冷静,而不是保持冷静来避免不同意见,所以 C 项犯了曲解文意的错误。
3. C 推理判断题。根据第三段中的关键信息“Linda, challenged my design”“discouraged me from time to time”和“found her to be a person with strong opinions and organising abilities”可知,虽然琳达会质疑作者的设计,让作者感到不安,但作者并没有对她印象不佳,反而慢慢发现了她的优点。由此推知,作者对琳达持客观的态度。
查看更多完整答案,请扫码查看