第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
Most of us travel with our parents as children and teenagers. For some of us, during the travel, our parents are our inspiration. These trips are normally full of rental cars, beaches, and hamburgers. My family would go to Galiano Island every summer, and we did a week in Mexico in 1995, and then we did two different trips to Anaheim to experience the magic of Disney, Universal, and Knott's Berry Farm.
But all of these are childhood experiences and memories. I didn't really truly travel with my parents until I was an adult when I got the chance to travel with Mum and Dad.
I was in New Zealand for a study abroad, and invited my parents to come down for a 2 - week road trip around the North Island and then 10 days in Fiji. Why not? They said, as if this was something they were invited to do every day. I didn't really plan anything, but my mum had done some reading and I knew some highlights after living in New Zealand for 5 months.
I had booked a hotel for their first night in Auckland. The only other preparation I had done was to book a rental car. My parents immediately reached agreement that I should be the driver, for the whole two weeks. The main reason for this, understandably, was that neither of them had ever been in a country where you drive on the left hand side of the road and on the right hand side of the car. This led to me driving my parents around the entire North Island of New Zealand for 2 weeks! But still, everybody had jobs. Dad had the maps, and Mum had the guidebook, and I just took them where they told me to go.
Sometimes, I was asked who I was travelling with. When I said “my parents”, the response was, “Oh, older people.” Actually, I have some tips on travelling with parents happily.
1. Which can replace the underlined word “inspiration” in paragraph 1?
A. Cooks.
B. Guides.
C. Drivers.
D. Translators.
2. Why did the parents let the writer drive the car in New Zealand?
A. They were not used to the driving rules.
B. They were afraid of the unfamiliar environment.
C. They were too old to drive for a long time.
D. They were not familiar with the brand of the car.
3. What is the best title for the text?
A. Drive on the Way
B. Travel with Parents
C. Enjoy New Zealand
D. Recall the Childhood
4. What will the writer share next?
A. The argument with parents.
B. The memory in Fiji as a child.
C. The scenery during the road trip.
D. The advice on outings with parents.
But all of these are childhood experiences and memories. I didn't really truly travel with my parents until I was an adult when I got the chance to travel with Mum and Dad.
I was in New Zealand for a study abroad, and invited my parents to come down for a 2 - week road trip around the North Island and then 10 days in Fiji. Why not? They said, as if this was something they were invited to do every day. I didn't really plan anything, but my mum had done some reading and I knew some highlights after living in New Zealand for 5 months.
I had booked a hotel for their first night in Auckland. The only other preparation I had done was to book a rental car. My parents immediately reached agreement that I should be the driver, for the whole two weeks. The main reason for this, understandably, was that neither of them had ever been in a country where you drive on the left hand side of the road and on the right hand side of the car. This led to me driving my parents around the entire North Island of New Zealand for 2 weeks! But still, everybody had jobs. Dad had the maps, and Mum had the guidebook, and I just took them where they told me to go.
Sometimes, I was asked who I was travelling with. When I said “my parents”, the response was, “Oh, older people.” Actually, I have some tips on travelling with parents happily.
1. Which can replace the underlined word “inspiration” in paragraph 1?
A. Cooks.
B. Guides.
C. Drivers.
D. Translators.
2. Why did the parents let the writer drive the car in New Zealand?
A. They were not used to the driving rules.
B. They were afraid of the unfamiliar environment.
C. They were too old to drive for a long time.
D. They were not familiar with the brand of the car.
3. What is the best title for the text?
A. Drive on the Way
B. Travel with Parents
C. Enjoy New Zealand
D. Recall the Childhood
4. What will the writer share next?
A. The argument with parents.
B. The memory in Fiji as a child.
C. The scenery during the road trip.
D. The advice on outings with parents.
答案:
1. B 词义猜测题。根据画线词后的“These trips are normally full of rental cars, beaches, and hamburgers.”可知,父母带孩子出门旅行时,父母负责租车、选定游玩的沙滩和解决吃饭的问题。由此可知,父母是孩子们的旅行向导。
2. A 细节理解题。根据第四段中的“The main reason for this, understandably, was that neither of them had ever been in a country where you drive on the left hand side of the road and on the right hand side of the car.”可知,作者的父母不习惯新西兰的交通规则。
3. B 主旨大意题。通读全文可知,作者小时候跟着父母旅游,父母负责安排一切旅行事宜。长大后,作者陪父母在新西兰旅游,全程担任司机,所以最佳标题应紧扣“旅行”和“父母”两个关键词。
4. D 推理判断题。根据文章最后一句“Actually, I have some tips on travelling with parents happily.”可知,作者接下来要和大家分享和父母一起快乐出游的建议。
2. A 细节理解题。根据第四段中的“The main reason for this, understandably, was that neither of them had ever been in a country where you drive on the left hand side of the road and on the right hand side of the car.”可知,作者的父母不习惯新西兰的交通规则。
3. B 主旨大意题。通读全文可知,作者小时候跟着父母旅游,父母负责安排一切旅行事宜。长大后,作者陪父母在新西兰旅游,全程担任司机,所以最佳标题应紧扣“旅行”和“父母”两个关键词。
4. D 推理判断题。根据文章最后一句“Actually, I have some tips on travelling with parents happily.”可知,作者接下来要和大家分享和父母一起快乐出游的建议。
查看更多完整答案,请扫码查看