第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
Ⅲ. 写出画线形容词短语在句中所作的成分
1. Although you have applied for registration, you are not the man suitable for the designing job.
2. Obviously, the freshmen are curious about everything on campus.
3. Ballet is beautiful, but its content is sometimes difficult to understand.
4. The little girl hurried up the steps, nervous and pale.
5. She smiled at me and said if I needed help, she would be right here, which I found quite comforting.
1. Although you have applied for registration, you are not the man suitable for the designing job.
定语
2. Obviously, the freshmen are curious about everything on campus.
表语
3. Ballet is beautiful, but its content is sometimes difficult to understand.
表语
4. The little girl hurried up the steps, nervous and pale.
状语
5. She smiled at me and said if I needed help, she would be right here, which I found quite comforting.
宾补
答案:
1. 定语 2. 表语 3. 表语 4. 状语 5. 宾补
Going from junior high school to the freshman year of senior high school is a big challenge. What if you meet with difficulties? 1.
Be open to new friendships.
Senior high school is all about experiencing new things, including new friendships. Getting to know people you haven't met before is a great way to broaden your horizons. 2.
3.
For most people, going off to senior high school means heading off to a new campus. If you worry about the unknown, reach the school and see if someone can help. They might be able to show you around the campus, which will make you a bit more comfortable as you go on with your freshman year.
Get organised.
Senior high school and junior high school are very different in studying. 4.
Create a three-year plan.
While there's no need to plan every day for the next three years, it can't hurt to make a note of classes you want to take or activities you'd like to try. 5.
G
Be open to new friendships.
Senior high school is all about experiencing new things, including new friendships. Getting to know people you haven't met before is a great way to broaden your horizons. 2.
C
Simply sitting with a new person at lunch can be a good way to get it started.3.
A
For most people, going off to senior high school means heading off to a new campus. If you worry about the unknown, reach the school and see if someone can help. They might be able to show you around the campus, which will make you a bit more comfortable as you go on with your freshman year.
Get organised.
Senior high school and junior high school are very different in studying. 4.
F
You can buy a planner and spend a few minutes each night revising the notes you took in class that day. Getting on top of your study will make it much easier to get used to senior high school.Create a three-year plan.
While there's no need to plan every day for the next three years, it can't hurt to make a note of classes you want to take or activities you'd like to try. 5.
D
Having a plan in place will help you make the most of your senior high school experience.
答案:
1. G 空处上文提到从初中到高中一年级是一个很大的挑战,并提出问题“如果你遇到困难了怎么办?”。下文每段的小标题都提供了一个建议,G项既承接上文又引出下文,符合语境。
2. C 空处和上下文构成的语意结构为:认识以前没见过的人是开阔眼界的好方法→____→和一个初见的人坐在一起吃午饭就是一个很好的开始的方法。C项“如果你感到紧张或害怕,就从小事做起”正好照应下文“和一个初见的人坐在一起吃午饭”这个具体的事例。
3. A 文章为“总—分”结构。第一段谈到有一些方法可以帮助你应对困难,为高中第一年做好准备,后面每段都提供了一个建议,且都有一个小标题,小标题为各段的主旨句。空处位于小标题的位置,所以空处是该段的主旨句。根据下文内容可知本段的建议是参观校园,熟悉校园会让高一的生活舒服一点,A项能概括整段内容。
4. F 本段小标题为“有条理”,空处上文提到高中和初中在学习上有很大的不同。F项与本段主旨相符,并与上文衔接连贯。且F项中的get on top of your study与本段最后一句中的Getting on top of your study照应。
5. D 本段小标题为“创建一个三年计划”,空处下文提到制订好一个计划会帮助你充分利用高中时光,D项提到的the three years goes by really fast是一个核心信息,符合语境。
2. C 空处和上下文构成的语意结构为:认识以前没见过的人是开阔眼界的好方法→____→和一个初见的人坐在一起吃午饭就是一个很好的开始的方法。C项“如果你感到紧张或害怕,就从小事做起”正好照应下文“和一个初见的人坐在一起吃午饭”这个具体的事例。
3. A 文章为“总—分”结构。第一段谈到有一些方法可以帮助你应对困难,为高中第一年做好准备,后面每段都提供了一个建议,且都有一个小标题,小标题为各段的主旨句。空处位于小标题的位置,所以空处是该段的主旨句。根据下文内容可知本段的建议是参观校园,熟悉校园会让高一的生活舒服一点,A项能概括整段内容。
4. F 本段小标题为“有条理”,空处上文提到高中和初中在学习上有很大的不同。F项与本段主旨相符,并与上文衔接连贯。且F项中的get on top of your study与本段最后一句中的Getting on top of your study照应。
5. D 本段小标题为“创建一个三年计划”,空处下文提到制订好一个计划会帮助你充分利用高中时光,D项提到的the three years goes by really fast是一个核心信息,符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看