第103页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
I’m a senior high school student. I can play the guitar 1.
and
I can dance. I have a sister. She 2. not only
has many hobbies, 3. but also
studies very hard. On weekends, she likes to hang out 4. while/but
I prefer to stay at home. By the way 5. both of
us like animals.
答案:
1. and 2. not only 3. but also 4. while/but 5. both of
Ⅰ. 用括号内单词的正确形式填空
1. She was
2. Last month, A tsunami
3. Food
4. Writers
1. She was
scared
of the scary
movie. (scare)2. Last month, A tsunami
crashed
(crash) into coastlines, killing thousands of people. Shelters
(shelter) were built to accommodate homeless people.3. Food
supplies
(supply) are delivered to poverty stricken
(strike) areas.4. Writers
are buried
(bury) in writing novels. To be concentrate is to lengthen
(length) their life.
答案:
1. scared; scary 2. crashed; Shelters 3. supplies; stricken 4. are buried; lengthen
Ⅱ. 单句写作
1. ______
2. Cars ______
3. When travelling they ______
4. I successfully worked out this difficult maths problem ______
5. ______
1. ______
On average
(平均来说), the students’ performance is satisfying. (average)2. Cars ______
were swept away
(被彻底消除) by huge waves caused by the strong earthquake that reached a magnitude of 9.0. (sweep)3. When travelling they ______
were trapped in
(被困在……中) the mountain, waiting to be rescued. (trap)4. I successfully worked out this difficult maths problem ______
with the aid of
(在……的帮助下) my classmates. (aid)5. ______
Buried in
(专心于) his study, he didn’t know that all the others had left. (bury)
答案:
1. On average 2. were swept away 3. were trapped in 4. with the aid of 5. Buried in
Ⅲ. 用适当的并列连词填空
1. Take more exercise,
2. He didn’t attend the meeting,
3. Mr Smith wanted to talk
4. Shall I send the book to you,
5. I was about to go out
1. Take more exercise,
and
you’ll become stronger.2. He didn’t attend the meeting,
for
he was ill.3. Mr Smith wanted to talk
but
Mrs Brown talked first.4. Shall I send the book to you,
or
will you come to get it?5. I was about to go out
when
the telephone rang.
答案:
1. and 2. for 3. but 4. or 5. when
In Japan, the new year began with a disaster as a 7.5 magnitude earthquake struck the Noto Peninsula (能登半岛) on the country’s western edge. More than 2,000 active fault lines(断层线) lie beneath Japan, making it one of the most earthquake-prone countries in the world.
Many scientists have long considered earthquake forecasting to be impossible. But given recent improvements in artificial intelligence, some researchers have been studying whether that could change.
In 2023, researchers at the University of Texas at Austin increased such hopes for earthquake prediction with a seven-month trial in China. In all, the algorithm(算法) successfully forecast 14 earthquakes, each within about 200 miles of where it estimated they would happen and at almost exactly the calculated strength. Meanwhile, it missed one quake and gave eight false warnings. The trial was part of an international AI-design competition, one of a few such events held in recent years to advance earthquake prediction technologies.
Sergey Fomel, a geoscientist at UT Austin and a member of the research team, says in a statement, “We’re not yet close to making predictions for anywhere in the world, but what we achieved tells us that what we thought was an impossible problem is solvable in principle.”
“Additionally, machine learning could help detect hidden patterns in data or collect more data to better inform earthquake forecasting,” Hutchison writes for MIT Technology Review. For example, some researchers are showing how AI might use recordings of a specific seismic(地震的) site to anticipate an earthquake’s magnitude. One team has built and trained neural networks to predict where aftershocks may occur after an initial strike. And others are using machine learning to identify and extract seismic waves—the vibrations that spread through the earth during tectonic activity(构造活动)—from other noises in the ground.
1. What’s the function of the first paragraph?
A. To explain a concept.
B. To introduce a topic.
C. To present a summary.
D. To provide an example.
2. What made some researchers optimistic about earthquake forecasting?
A. The recent progress in theories.
B. The use of traditional methods.
C. The increasing number of earthquakes.
D. The advancements in artificial intelligence.
3. What do we know from the third paragraph?
A. The trial was conducted by Chinese.
B. The algorithm was totally successful.
C. AI shows promise for earthquake prediction.
D. The AI competition only focused on earthquakes.
4. What is the best title for the passage?
A. Japan’s Vulnerability to Earthquakes
B. A Helper in Predicting Earthquakes—AI
C. The Impossibility of Earthquake Prediction
D. International Efforts to Predict Earthquakes
Many scientists have long considered earthquake forecasting to be impossible. But given recent improvements in artificial intelligence, some researchers have been studying whether that could change.
In 2023, researchers at the University of Texas at Austin increased such hopes for earthquake prediction with a seven-month trial in China. In all, the algorithm(算法) successfully forecast 14 earthquakes, each within about 200 miles of where it estimated they would happen and at almost exactly the calculated strength. Meanwhile, it missed one quake and gave eight false warnings. The trial was part of an international AI-design competition, one of a few such events held in recent years to advance earthquake prediction technologies.
Sergey Fomel, a geoscientist at UT Austin and a member of the research team, says in a statement, “We’re not yet close to making predictions for anywhere in the world, but what we achieved tells us that what we thought was an impossible problem is solvable in principle.”
“Additionally, machine learning could help detect hidden patterns in data or collect more data to better inform earthquake forecasting,” Hutchison writes for MIT Technology Review. For example, some researchers are showing how AI might use recordings of a specific seismic(地震的) site to anticipate an earthquake’s magnitude. One team has built and trained neural networks to predict where aftershocks may occur after an initial strike. And others are using machine learning to identify and extract seismic waves—the vibrations that spread through the earth during tectonic activity(构造活动)—from other noises in the ground.
1. What’s the function of the first paragraph?
A. To explain a concept.
B. To introduce a topic.
C. To present a summary.
D. To provide an example.
2. What made some researchers optimistic about earthquake forecasting?
A. The recent progress in theories.
B. The use of traditional methods.
C. The increasing number of earthquakes.
D. The advancements in artificial intelligence.
3. What do we know from the third paragraph?
A. The trial was conducted by Chinese.
B. The algorithm was totally successful.
C. AI shows promise for earthquake prediction.
D. The AI competition only focused on earthquakes.
4. What is the best title for the passage?
A. Japan’s Vulnerability to Earthquakes
B. A Helper in Predicting Earthquakes—AI
C. The Impossibility of Earthquake Prediction
D. International Efforts to Predict Earthquakes
答案:
1. B 推理判断题。第一段介绍了日本发生的一次地震以及日本多地震的原因,第二段则提出主题,由于人工智能的进步,一些研究人员认为地震很难预测这种情况会有所改变;结合下文内容可知,下文主要介绍了一项以人工智能算法为基础的地震预测实验,即本文主要探讨了人工智能应用于地震预测的可行性。由此可知,第一段的作用是引入话题。
2. D 细节理解题。根据第二段中的“But given recent improvements in artificial intelligence, some researchers have been studying whether that could change.”可知,人工智能的进步让一些研究人员对地震预测持乐观态度。
3. C 细节理解题。根据第三段中的“In all, the algorithm successfully forecast 14 earthquakes, each within about 200 miles of where it estimated they would happen and at almost exactly the calculated strength.”可知,该算法总共成功预测了14次地震,且结果基本准确,由此可知,人工智能在地震预测方面很有前景。
4. B 主旨大意题。文章第一段引出话题,第二段点明文章主旨,后文主要说明了经过一项试验,研究人员发现人工智能在地震预测方面大有前途,他们也在利用人工智能来研究如何预测地震,故B项最适合作为文章标题。
2. D 细节理解题。根据第二段中的“But given recent improvements in artificial intelligence, some researchers have been studying whether that could change.”可知,人工智能的进步让一些研究人员对地震预测持乐观态度。
3. C 细节理解题。根据第三段中的“In all, the algorithm successfully forecast 14 earthquakes, each within about 200 miles of where it estimated they would happen and at almost exactly the calculated strength.”可知,该算法总共成功预测了14次地震,且结果基本准确,由此可知,人工智能在地震预测方面很有前景。
4. B 主旨大意题。文章第一段引出话题,第二段点明文章主旨,后文主要说明了经过一项试验,研究人员发现人工智能在地震预测方面大有前途,他们也在利用人工智能来研究如何预测地震,故B项最适合作为文章标题。
查看更多完整答案,请扫码查看