2025年一本预备新高一英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本预备新高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本预备新高一英语》

Ⅰ. 单句语法填空
1.Xi'an is a city famous for its
amazing
natural scene and traditional culture.
2.I was greatly
shocked
by the news which was so
shocking
.
3.He left the hotel surrounded by
crowds
of reporters.
4.This kind of disease is
preventable
if it is handled properly.
5.There are many
participants
who
participated/participate
in the marathon.
6.She was very worried that no one would make friends with her, so she wanted to make a good first
impression
.
7.After a long time consideration, he determined
to work
harder than before.
8.He
was listening
to the radio when I came in.
9.I
will bring
some paper for you tomorrow.
10.I can't find my pen. Who
took
it?
答案: 1. amazing
2. shocked; shocking
3. crowds
4. preventable
5. participants; participated/participate
6. impression
7. to work
8. was listening
9. will bring
10. took
Ⅱ. 单句写作
1.The memorial was built
in memory of
(为了纪念) those who died for their country. (memory)
2.He
will be in charge of
(将负责) the whole factory next week when the director is away. (charge)
3.
To her disappointment
(令她失望的是), her son did not perform well in the exam. (disappoint)
4.I will be present at the meeting on time
at your request
(应你的要求). (request)
5.
It is typical of him
(……是他的一贯作风) to help those who are in need of help. (type)
答案: 1. in memory of
2. will be in charge of
3. To her disappointment
4. at your request
5. It is typical of him
A
I experienced years of loneliness as a child. 1. ______
G
His friends teased him about babysitting his sister and his interests were far different from mine. With no other kids of my age in the neighbourhood, I had to spend hours by myself.
A bright spot for me turned out to be reading. My love of the written words began early as my mother read to me every evening. 2. ______
D
I started reading books on my own before age 5 and my mother took me to the public library once a week to borrow several books. I quickly graduated from typical children's books to ones with fewer pictures and longer chapters. Reading opened new worlds to me. 3. ______
A

My mother also encouraged me to make what I wanted. I tried making toy cars with cardboard boxes and constructing buildings from leftover cardboard and bits of wood my father gave me. When my mother saw my creations, she told me how creative my designs were. 4. ______
F
I learnt a lot about how to extend the life of objects and transform them into something new and useful. It was a trait(特点) others found helpful, and I soon had friends who wanted to make things with me.
5. ______
E
My parents made it a point for their two kids to spend time outside, no matter the weather or season. My brother, of course, raced off to be with his friends, while I had plenty to do myself. There was making leaf houses in autumn, ice skating in winter, and so much more. They're all memories I treasure today.
答案: 1. G 根据下文中的“His friends teased him about babysitting his sister and his interests were far different from mine.”可知,空处应提及 His 的身份,即 G 项中的 My older brother,且 G 项“我哥哥懒得和我一起玩”在此处起到了承上启下的作用。
2. D 空前一句提到作者对文字的热爱始于母亲每天晚上给作者读故事,D 项“我喜欢书中的彩色照片”起到进一步说明的作用。同时,D 项中的 books 指代上句提到的母亲每天给作者读故事的书。
3. A 空前一句提到阅读为作者打开了新世界,A 项“我不再孤独”和前句构成了因果关系,且 A 项中的 wasn't alone any longer 与首段第一句中的 loneliness 呼应。故选 A。
4. F 根据上文中的“When my mother saw my creations, she told me how creative my designs were.”可知,F 项“因此,我开始对制作东西产生了长久的兴趣”是作者受到母亲赞赏的结果。
5. E 根据下文中的“My parents made it a point for their two kids to spend time outside, no matter the weather or season.”可知,E 项“我很早养成的另一个习惯是去户外”和空后一句构成因果关系。作者有去户外的习惯是因为受到了父母的影响。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭