2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版》

Ⅱ. 阅读理解【主题:人与社会 礼仪差异】
Table manners are how to behave when you eat a meal, for example, how to handle cutlery(餐具)and how to eat in a polite manner. Following them will help you avoid mistakes at table.
Japan
It is “perfectly” OK to make a noise when you eat noodles. But in China, avoiding the noise is necessary. Chopsticks touching the rice bowl is not only impolite, but also means having no food. It’s important to say thanks before and after a meal.
Russia
Your wrists should be placed on the edge(边缘)of the table while eating, fork in the left hand and knife in the right hand. Keep your hands in sight. It is not good manners to rest them on your legs. Keep your elbows off the table. Leave some food on your plate to show that the host has given you enough to eat, or the host will ask if you’d like to have a second helping.
France
In France, a meal is like a ceremony. People enjoy it and make it a special event. Unlike Russia, it’s regarded as good manners to finish everything on your plate. People often cut bread directly on a table cloth rather than on a plate. Tear your bread into small pieces before eating. Taking a bite from the whole piece is very impolite.
1. Where should you place your elbows when eating in Russia?
A. On your legs. B. Off the table. C. On the table. D. On the cloth.
2. What is different between France and Russia in the manners?
A. Where to cut your food. B. How to use cutlery properly. C. Whether to make a noise. D. Whether to finish the food on your plate or not.
3. Which of the following is TRUE?
A. In Russia, you can hold the fork in either hand. B. Japanese people like to eat in noisy restaurants. C. In China, you can make a noise while eating. D. It’s rude to hold the whole piece of bread to eat in France.
4. In which part of a magazine can we read the passage?
A. Culture. B. Language. C. Sport. D. Environment.
答案: 1. B 解析:细节理解题。根据“Keep your elbows off the table.”可知,在俄罗斯吃饭时,肘部不能放在桌子上。故选B。
2. D 解析:细节理解题。根据“France”中的“Unlike Russia, it’s regarded as good manners to finish everything on your plate.”可知,法国和俄罗斯在“是否吃完你盘子里的食物”方面是不同的。故选D。
3. D 解析:细节理解题。根据“Tear your bread into small pieces before eating. Taking a bite from the whole piece is very impolite.”可知,在法国拿着整片面包吃是不礼貌的。故选D。
4. A 解析:推理判断题。根据“Table manners are how to behave when you eat a meal... Following them will help you avoid mistakes at table.”及后文可知,本文主要介绍了日本、俄罗斯和法国三个不同国家的餐桌礼仪,所以可以在杂志的文化部分读到该文章。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭